Son Dakika Haberler

Kemal Soylu

Kemal Soylu

​Bu takımın gücü bu...

13 Şubat 2017
Antalyaspor gibi ebedi ve ezeli bir rakibin karşısında 1-1’i yakalamışsın.. Ardından penaltı kazanmışsın.. Rakibin 10 kişi kalmış. Trübinler skoru 2-1 olmasını beklerken, takımın en başarılı ismi  Vukoviç topu kale yerine “Panenka” denilen vuruş ile dışarı attı. Ardından konuk ekip 9 kişi kaldı. Yaklaşık 30 dakika 2 eksikle oynayan takıma gol atamamışsan oturup “bu takımla ne yaparız?” diye düşünmek gerek.

Rıza Çalımbay’ın takımın başına gelmesi ile birlikte adeta uçuşa geçen Antalyaspor ile Konyaspor’u, kadro profili olarak kıyaslamak gerekirse, ara açık ara farkla kırmızı beyazlı ekibin önde olduğunu görürüz. Konyaspor’un mütevazi bu kadrosu ile neredeyse “bu skor bile başarılı” diyeceğiz. 

Aykut Kocaman’a karşı yapılan homurtulara bir anlam veremiyorum. Elindeki kadro bu. Aykut Kocaman ne yapsın?. Sosyal medyada yaptığım bir paylaşımın altına, Aykut Kocaman’ı eleştiren bir taraftara cevaben, futbol bilgisine güvendiğim Konyaspor’unda hukukçusu olan Avukat Tevfik Buğdaycı “Sen Antalya’nın kadrosunu Aykut Kocaman’a ver bakalım, ne yapıp yapamayacağını görürsün” diye yazmış. Fazla söze gerek yok. Aykut Kocaman’ı eleştirenlere karşı gereken cevabı vermiş sanırım. 

Konyaspor geçtiğimiz sezon ligi 3'üncü bitirdi ve Avrupa kupalarına gitti. Bir fazla bir eksikle hemen hemen aynı kadro ile geçen sezon elde edilen başarıda, diğer takımların iyi olmaması da etken oldu, Konyaspor’da bunu değerlendirerek kendisini hasbel kader Avrupa’da buldu. Bu yılda aynı kadro ile aynı başarıyı bekliyoruz.. Yemezler.

Sen yönetim olarak elini cebine atmayıp, ciddi anlamda transfer yapmayıp, aynı kadroyu Aykut Kocaman’a vererek, bu sezonda aynı başarıyı bekleyemezsin. Çünkü senin rakiplerin geçen seneki rakipler değil. Aykut Kocaman’da sihirbaz değil. 

Bu sezonu bitire bilinecek en iyi yerde tamamlayıp, hedefi gelecek sezona çevirmeliyiz. Gerçi takımla bir yıldan fazla daha sözleşmesi var ama, önce yönetim Aykut Hoca “kalacak mı, kalmayacak mı?” sorusunu netleştirmeli. Ardından da Aykut Hoca’ya da adam gibi bir bütçe ayırıp gereken transferlere şimdiden yönelmeli.  

Bugüne kadar Konya seyircisi hep centilmenliği ile öne çıktı. Bu hem milli takım hem de Konyaspor maçlarında görüldü. Tüm Türkiye’den övgüler aldı. Adeta Konya seyircisi bir marka ve örnek oldu. Ama Antalyaspor maçında yapılanlar “ne diye” sormazlar mı?.  Ayıptır. Konya’nın marka olmuş seyircisini, bir avuç kendini bilmezin lekelemeye hakkı yoktur. Nedir o sahaya atılan su, çakmak neyse yabancı madde dedikleri şeyler!.. 

Hiç kimse “Antalyaspor’u yenemedik” diye dövünmesin. Bu takımın gücü bu. Aldığı ve alacağı başarı da bu. 

Birde şu kendini çok bilmiş futbol uleması geçinen yazar çizer takımına şaşıyorum. Sosyal medyada, TV’lerde ve gazetelerdeki yazılanlara bakılırsa, Konyaspor-Antalyaspor maçının hakemi Serkan Çınar, Antalyaspor’u katletmiş. Konyaspor daha önceki maçlarda hakem faciasına uğrarken neredeydiniz ya?.  Yandaş ve yanlı olmayın. Yazıp çizecekseniz tarafsızca her takımın hakkını savununda sizi adam zannetsinler. Olmaz mı?...
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Alp Bey

    Yazının tamamen yanlışlarla dolu. Aykut hoca geçen yıl 3. yaptı diye dünya onun etrafında mı dönecek. 3. olduğumuz da bile zevksiz sıkıcı oyun, sürekli defans yapıp 1 gol farklarla galip gelen bir takım izledik o zaman da eleştirdik. Bu yıl transferi teknik heyet yaptırmadı Aykut hoca bu kadro yeter dedi YETMEZ dedik yeter dediler. Aykut hoca hiç bir zaman bu kafasından vaz geçmez bu kadar imkana rağmen Konyaspor çok daha iyi yerlerde olmalıydı.Yıllardır diken üstünde maç izliyoruz.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (5)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English