Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​Tesettür; Önce Erkeklerin Göz Kapaklarına

26 Monday 2022
Mantık ta bir kaidedir:
“Eşya zıddı ile bilinir.”
Allah Teâla imtihan olunduğumuz eşyayı iki zıt kutuplar halinde bina etti.
“Nefse ve onu biçimlendirene, Sonra da ona kötülük ve takva kabiliyetini verene yemin olsun ki, Elbette nefsini temizleyip parlatan kurtulmuştur.” Şems, 91/7-9.
Mesela; faizin zıddı ve çözümü ticaret ve zekattır.
Ticareti kolaylaştırır, zekatı fikri-imani ve müessese olarak topluma hâkim kılarsanız; faizi zayıflatır ve yok edersiniz.
Örneğin; zinanın zıddı ve çaresi nikahtır.
Siz genç nesillerde fikri-imani ve müesese olarak evliliği, aile kurma yolunu kolaylaştırırsanız; zinayı azaltır ve bitirirsiniz.
For example: hastalığın zıddı sağlıktır.
Siz Konfüçyüs’ün dediği gibi sağlık ordunuzun çoğunluğunu hastalıkları iyi etmek değil de; insanların sağlığını nasıl koruyacaklarına, bağışıklık sistemini nasıl güçlü tutacaklarına dair yönlendirirseniz hastalıkları asgariye indirirsiniz. Bu işe “Hastane” ismini “Şifahane” ile değiştirerek başlayabilirsiniz.
Tesettür meselesinin zıddı müstehcenliktir.
Allah Teala bu konuyu ele aldığı Nur suresinde öncelikle tesettürün zıddı olan müstehcenliğin talebini oluşturanlara hitap etti.
“(Resulüm!) Mümin erkeklere, gözlerini (harama) dikmemelerini, ırzlarını da korumalarını söyle. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır.” Nur, 24/30.
Erkekler gözlerini harama kapatırsa, araba gözlerine çarpsa da plakayı okumaya çalışmazlarsa, tesettürü öncelikle harama karşı göz kapaklarına örterlerse müstehcenlik azalır.
Sonra kadınlara hitap etti Yüce Yaratıcı:
“Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz.” Nur, 24/31.
Güne başlarken ilk kıldığımız namaz sabah namazının sünnetidir.
İlk rekatta “Kafirun”, ikinci reketta “İhlas” suresini okumak sünnettir.
Kafirun ile şirkten temizlenmeyenin İhlas’la imanı olmaz.
“La ilahe” yi tam anlamıyla idrak edemeyenin “İlla’l-Allah” ı eksiktir.
Tesettür ve tüm İslam’a dair meselelerde müminler birbirine parmak sallamak yerine herkes kendi evinin önüne odaklansın ve orayı temizlesin.
Peygamberimizin Taif dönüşü duasını hatırlayın.
Taif’lileri suçlamadan, onlara takılmadan duasında sadece ve sadece kendi öz eleştirisini yaparak bize misallerinin en güzelini verdi.
Erkekler Nur suresi 30. Ayete, kadınlar da Nur suresi 31. Ayete yoğunlaşmalılar.
Ve bütün ayet ve hadislerde hitaplarda bu temel ve hayati ilkeyi uygulamalılar.
Şeytan’ın en büyük hilesi sizi kendinizden uzaklaştırıp, uzak alanlarda dolaştırarak nefsinizle aranıza mesafeyi açıp oraya yerleşmesi ve size kendinizi unutturmasıdır.
Kendini unutan Rabbini unutur, kendini bilen Rabbini bilir.
Rabbini unutan nefsinizle araya yerleşmiş olan şeytanın kölesi olur:
“Allah'ı unutan ve bu yüzden Allah'ın da kendilerine öz benliklerini unutturduğu kimseler gibi olmayın! İşte onlar yoldan çıkan kimselerdir.” Haşr, 59/19.
“Veysel eli ni’deceksin
Herkes ettiğini bulur
Önüne bak düşeceksin
Doğru gitsen utaşırsın.”
Aşık Veysel Şatıroğlu

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English