Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Seçim yaklaştıkça endişeler artıyor

31 Tuesday 2023
Türkiye’de yaşananlar aslında yakın tarihin ve geçmişin birebir tekrarıdır. Birazcık akli selim düşünün ve birazda okuyun araştırın geçmişimizde ne olmuş göreceksiniz. Bu günde yaşananların dünle aynısı olduğunu fark edeceksiniz. İç muhalefet, ABD ve Avrupa dün ne diyorsa bugün onu diyor. Dünün talebi bugünün de talebi. Dış güçler yıllarca şunu dedi. Bugün de aynı söylüyor: “Siz asla teknolojik proje yapmayın. Yapmaya kalkarsanız engelleriz. Sözümüzü dinlemeseniz iç karışıklık çıkartırız. Sizi kendinize benzeyenlerle engelleriz.”

Biraz düşünürseniz nelerin, hangi projelerin engellendiğini fark edeceksiniz. Hangi projeleri yaptırmamak için direndiklerini görünce daha iyi kavrayacaksınız.Yıllar önce bize ait uçaklar vardı ne oldu onlara? Devrim arabamızın başına gelenleri biliyorsunuz. Günümüzde savunma sanayimizin göz bebeği olan iha ve sihalara neden karşılar biraz düşünün. İha ve sihalar aslında yıllar öncenin bir projesiymiş ama zamanında sümenaltı edildiğini okuyunca şok olacaksınız. Yeni İstanbul Havalimanına neden karşı çıkıldığını anlayan var mı? Daha neler var neler.
Meşhur masa etrafındaki partilerin yaptıkları açıklamalar ve yayınladıkları metne bakarsanız ülkenin başarılı projelerini yani dış dünyanın rahatsız olduğu projeleri engelleyeceklerini göreceksiniz. Batı medyası: Altılı masa iktidar olursa Erdoğan'ın mirasını ortadan kaldıracak. Diye sevinç çığlıkları atıyor.

Geçtiğimiz Cumartesi günü sanayi ve enerji politikalarıyla ilgili bir sunumu takip ettim. Konuşmacı o kadar güzel anlattı ki sözlerini şu şekilde bitirdi.“Ak Parti döneminde çok önemli projelere imza atıldı. Bana göre Ak Parti ve Cumhurbaşkanımızın en büyük projesi Akkuyu Projesidir” dedi. Dünyada nükleer santrali olan ülkelerdeki kalkınma sürecine ve ekonomilerine bakmak, nükleer enerjinin önemini anlamak için yeterli. Akkuyu tam da bu nedenle Türkiye için önemli.Üstelik bu projede ülkemizin mühendisleri, teknikerleri görevlendirildiler. Rusya’ya giderek ders aldılar. Ciddi bir eğitimden geçiyorlar. Bu eğitimler sayesinde Türkiye bu kişilerle beraber çok değerli projelerin altına imza atacak inşallah.Akkuyu Santrali projesi ve yapım aşamalarındaki direnişleri hatırlayın. Köylüleri, çocukları, olayı bilmeyen masum insanları kullandılar. 

Dış dünya ve iç muhalefetin gizli korkularından biri bu. Dış muhalefeti anladık. Onlar Türkiye’yi karşılarında güçlü bir ülke olarak görmek istemiyorlar. İç muhalefete ne demek lazım. Güçlü bir Türkiye’den neden korkuyorlar. Ülke hepimizin. Güçlü olursa hepimiz güçlü olacağız.
Seçimler yaklaştıkça hem iç muhalefet hem de dış muhalefetin endişeleri artıyor. Bunun için saldırıların, yalanların, iftiraların boyutu günden güne değişiyor. Türk Müslümanlarının kutsal kitaplarına sevgilerini çok iyi bilenler kitabımız Kuran-ı Kerimi neredeyse törenle yakıyorlar ve bu skandal davranışı o ülkelerin yetkilileri de izliyor.Kitap yakarak, hakikati örtemezsiniz ve yok edemezsiniz! Üstelik zavallı biri olduğunuzu ispat etmiş olursunuz!

Ödüle layık görüldük
Diksiyon ve Edebiyat Dergisi Kültür Sanat Ödülleri juri heyeti tarafından fotoğraf dalında en iyi fotoğrafçı ödülüne layık görüldük.Bu ödüle uygun görenlere gönülden teşekkür ediyorum. Fark edilmek, taktir edilmek anlatılmaz bir duygu. Ödülü 3 Şubat Cuma günü İstanbul Fatih Süleymaniye de Ensar Vakfı Kültür Salonunda düzenlenecek bir törenle alacağız inşallah. Uyggun olanları bekliyorum.

Şivlilik Mutluluğu Tüm Yurda Yayılsın
Üç ayların başlangıcında Regaib Kandilinde Konya'da çocuklar şivlilik bayramı mutluluğu yaşıyor. Bu sevince, coşkuya vesile olanlar sağ olsunlar var olsunlar. Yıllardır yapılan bu güzel adetin tüm yurt sathına yayılmasını umuyorum ve bekliyorum. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English