Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Şeb-i Arus ve Konya

05 Monday 2022
Aralık ayı, Konya için ayrı bir önem arz eder. Şeb-i Arus için yurt içi ve yurt dışından akın akın insanlar geliyor Konya’ya. Bu gelişler şehirler için son derece önemlidir. Ekonomik açıdan, turizm açısından, tanıtım açısından mühim bir durumdur.Valilik, belediyeler, özel kuruluşlar için çok iyi bir tanıtım fırsatıdır. Havalimanı ve şehir girişlerinden itibaren Konya her yönüyle tanıtılmalıdır. Bunun için özel bir çalışma ekibi kurulmalı ve ilimizin sanayisi, ekonomiye katkısı, tarihi ve doğa güzellikleri anlatılmalıdır.Konya Selçuklu’nun başkentidir. Bu topraklarda önemli ayak izleri vardır. O ayak izleri hâlâ Konya’da mevcut olduğunun bilincinde olalım. Otellerimiz, lokantalarımız, şoförlerimiz ve tüm hemşerilerimizle birlikte çok iyi bir ev sahipliği yapmalıyız.  

​Konya; köklü ve güçlü üniversiteleriyle bir eğitim şehridir. Üniversitelerden ve şehrimizin gençlerinden belirlenen bir rehber ekip kurulmalı. Bu genç ekip, Konya kültürü üzerine eğitilmeli. Mevlâna Türbesi ve Alaeddin Tepesi yakınlarında konuşlanan ekibin üyeleri tarafından ziyaretçilere şehir anlatılmalıdır. Böyle bir çalışma inanın şehre çok büyük katkısı olacaktır.Mevlâna Türbesi’ne gelenler, Konyamız’ın diğer önemli tarihi değerlerini de görmeli. Aynı durum Eyüpsultan için de geçerlidir. Ziyaretçiler sadece türbeyi görüp gitmesinler. Bu konuda bir analiz çalışması var mıdır bilmiyorum? Mesela Konya’ya sadece Mevlâna Türbesi ziyareti için gelen 100 kişiden kaçı diğer yerleri gezdi gördü? Bu sorumun cevabını cidden merak ediyorum.Aralık ayında ve diğer önemli günlerde Konya’ya alanında isim yapmış çok önemli kişiler de gelip gitmekteler. Konya’da bulunan gazete ve televizyonlarımız bu isimleri takip etmelidir. Konya medyası için bunlar zenginliktir ve değerlendirilmelidir.

Öğrencilere İstanbul Gezisi
Konya Büyükşehir Belediyesi, “Ecdâdın İzinde” sloganıyla İstanbul’a düzenlenen gezi programıyla öğrencilerin ecdât mirası tarihi eserleri yakından görmelerini ve tarihi değerleri yerinde öğrenmelerini sağlıyor. Proje kapsamında merkez ve tüm ilçelerdeki liselerden 11. ve 12. sınıflar olmak üzere toplamda 60 bin öğrenciye İstanbul gezisi yaptırıyorlar.Bu önemli projenin başında belediye yetkilileriyle İstanbul’da bir araya geldik. Gezi güzergâhlarında gemiyle Boğaz’da provasını yaptık. İnşallah provasını yaptığımız geziyi bir de öğrencilerle birlikte gezeriz.Aslında bu projenin farklı bir uygulaması da olmalı. Eğitim hayatını Konya’da sürdüren öğrencilere Konya gezdirilmeli. Maddi şartlardan dolayı okudukları şehirleri ve değerlerini gezip göremiyorlar. Belediyelerimiz bu konuda bir düşünsünler derim. Kazanan kendi şehirleri olacak.
 
Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Açıldı
Konya Kültür A.Ş ‘Konya Kitapçısı’ olarak katıldığı Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını 39, kez açtı. Pandemiden dolayı ara veren fuar İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde  3-11 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak. Fuara yurt içi ve yurt dışından yayınevleri, yazarlar ve okurlar da katılıyor ve 350 binden fazla kitap çeşidi olacak. Yüzlerce kültür etkinliğine ve binlerce imza gününe ev sahipliği yapacak.  Fuarın temasına uygun olarak, Türkiye’de Bilim Kurgu Yazmak, Yeraltından Gerçeküstüne İstanbul: Tuhaf Kurgular, Fantastik Sular, Mitolojiden Edebiyata, Edebiyattan Mitolojiye konu başlıklarında düzenlenecek ilgi çekici etkinliklerle okuyucular keyifli zaman geçirecekler. Konya Kültür A.Ş ‘Konya Kitapçısı’ olarak fuarda okuyucularını bekliyor olacak.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English