Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Ortak Ayetler

28 Tuesday 2020
Bu araştırma Türkiye’de, belki de dünyada ilk kez yapıldı. Gazeteci – Yazar Zakir Barutçu, Kur’an-ı Kerim’in tasdik ettiği, diğer kutsal kitaplardaki ortak özellikleri araştırdı. Tevrat, Zebûr, İncil ve Kur’an-ı Kerim’de hangi ortak âyetler var. Kur’an, hangi âyetleri tasdik ediyor?
 
Bu kitap, bir roman değil, bir belgeseldir, bir başucu kitabıdır. Her inananın mutlaka bilmesi gereken bir araştırmadır. Kur’an-ı Kerim, bize bu konuda bir yol gösteriyor. Bakara Suresi’nde “Onlar ki sana indirilene ve senden öncekilere indirilenlere inanırlar” denilerek, Allah’ın gönderdiği bütün kitaplara iman edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.
 
Allah tarafından gönderilen 4 büyük kitap vardır ve bu kitapların ismi Kur’an-ı Kerim’de zikredilmiştir. Bunlar sırasıyla Tevrat, Zebûr, İncil ve Kur’an-ı Kerim’dir. Nasıl bir mümin, Allah’ın bütün peygamberlerini ayırt etmeksizin hepsine inanmaktaysa, kitaplarına da inanmakla yükümlüdür.

Ancak hemen belirtelim, Kur’an-ı Kerim’den önce gönderilen kitaplar tahrifata uğramış, birçok değişiklikler yapılmıştır. Kutsal kitaplarda değişikliğe uğramamış âyetler de vardır. İşte bu araştırma, tahrifata uğramamış ve Kur’an’ın tasdik ettiği âyetleri gözler önüne sermektedir.
 
Gazeteci Zakir Barutcu abimi iyi tanıyorum. Abi diyorum çünkü yanında büyüdüm diyebilirim. Aynı gazetelerde, dergilerde çalıştık. Birlikte çok projeler ürettik. 
 
Zakir abi titiz bir araştırmacıdır. ‘Ortak Ayetler’ oldukça hassas bir çalışma gerektirdiği için yıllarca 4 kutsal kitabı bir laboratuar titizliğinde araştırmıştır. Sağlaması da yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmuştur.
 
‘Ortak Ayetler’ kitabının ilk baskısı 2002 yılında basılmış ve çok dikkat çekmişti. Gazeteler okuyucularına ulaştırmak için adeta yarışmışlardı.
 
İkinci baskının son okumasını ben deniz yaptı. Herkesin kütüphanesinde olması gereken nadide kitaplardandır. 2002 baskısı sahaflar için inci niteliğindeydi. 
 
Bir Müslüman olarak Cenab-ı Allah’ın diğer kutsal kitaplarda da indirdiği ayetleri elbette merak ederiz.  ‘Ortak Ayetler’ kitabı, Kuran-ı Kerimde bulunan ve aynı zamanda Tevrat, Zebûr, İncil’de de olan ayetleri içeriyor. Onun için çok önemli bir çalışmadır.
 
Kitabın ikinci baskısı ‘Kitapyurdu’ndan çıkmıştır. Sadece internetten satışı bulunmaktadır.
 
Eşcinsellik haramdır
Din İşleri Yüksek Kurulu çok net açıkladı. Eşcinsellik haramdır. Bu biliniyordu ama tekrarda fayda vardır.
Kur'an-ı Kerim'den önceki kutsal kitaplar olan Tevrat, Zebur ve İncil'de de aynen haram olduğu vurgulanmıştır.
Eşcinsellik konusuna dinlerin ortak bir bakışı var. Hıristiyanlık da Yahudilik de İslam da eşcinselliği yaratılış hakikatine aykırı bir sapma olarak görüyor.
Bu saldırı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanı Ali Erbaş hoca nezdinde İslam'ın temel esaslarına yönelik sinsi bir saldırıdır.
Yıllardır Ramazan aylarında olan bu tür saldırılara alışığız ama bu kez Diyanet İşleri Başkanı üstünden Kur’an-ı Kerim ayetlerine saldırıldığını görüyoruz. Acaba bu açıklamayı Papa yapsaydı aynı tepki gelecek miydi? Bunu merak ediyorum.
Şunu bilsinler ki aziz milletimiz bu tür sinsi oyunlara hiçbir zaman fırsat vermeyecektir.

Açıklama büyük tepki çekti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Faşist bir kafayla karşı karşıyayız”
 
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

“Bu metni yazanlar nasıl hastalıklı zihin yapısı içindeyse Diyanet İşleri Başkanımızın bir müddet sonra meşalelerle cadı diye kadın yakmaya davet edeceğinden bahsediyor. İnsanlık dışı çok metin gördüm, hukuk düşmanı çok metin gördüm ama Ankara Barosu'nun yayınladığı islamofobik, hukuk düşmanı, nefret düşmanı bir metin görmedim. Tüm bu çirkinliklerin ötesine geçen bir metin olmuştur.

Faşist bir kafayla karşı karşıyayız. Hukuk insanlarına dönük de bir saldırıdır bu. Diyanet İşleri Başkanlığı anayasal bir kurumdur. Anayasa ve yasalarla verilmiş görev bellidir. İslam'ın emirlerini zikrettiği için bir toplum kesimini karşısına aldığını söylemek o zaman Diyanet İşleri Başkanlığı İslamiyet hakkında konuşmasın, Ortodoks Patrikliği hıristiyanlık hakkında konuşmasın, Hahambaşı Musevilik hakkında konuşmasın zihniyetine götürür bizi.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu: “Açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değil”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la ilgili açıklamasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ankara Barosu, 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır. Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın, her yazılacak kelimenin bu sorumluluğunun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir" dedi.

Mahmut Bıyıklı: “Açıklamanın altına imzamızı atıyoruz”
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Türk milleti tarih boyunca kendisine kırmızı çizgi olarak belirlediği dinine diyanetine devletine her zaman sahip çıkmıştır. Bundan sonra da aynı azim ve inançla değerlerini muhafaza etmeye devam edecektir. Barolarda hâkimiyetini kurmuş Türkiye düşmanı yapıların kirli oyunlarına aziz milletimiz hiçbir zaman fırsat vermeyecektir.
Ahlaksızların cesareti çoğu zaman erdemli insanların sükûtundan dolayıdır. Bundan sonra sapkınlığı meşru göstermeye yönelik kirli propagandalara karşı sessiz kalmayacağımızı özellikle belirtmek isteriz. Türkiye sapık düşünceli barolardan din ve diyanet düşmanı terör destekçisi derneklerden daha büyüktür.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak ahlaksız yapılara karşı Diyanet İşleri Başkanımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor sayın başkanımızın eşcinselliği lanetleyen tarihi konuşmasına imzamızı atıyoruz.”
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Aykult

    Yolsuzluk, hırsızlık cinayet vb neden bahsetmiyorsunuz, onlar haram değil mi

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English