Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Ne yapacakların şaşırdılar

17 Mayıs 2023
Bütün dünyanın gözünü çevirdiği tarihi seçiminin ilk yarısı bitti. İlk yarıdaki sonuç ikinci yarının da haberini verdi aslında. Meclis seçimlerini Cumhur İttifakı farkla kazandı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerinin karşısında açık ara önde olmasına rağmen 0,5 puan ile ikinci tura kaldı.
 
Meclis çoğunluğunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta yapılacak ikinci turda çok daha avantajlı olduğunu söylemek istiyorum.
 
Kendilerini kazanmaya şartlayan ve inandıran muhalefetin şoku ise devam ediyor. Yurt içinden ve yurt dışından yedi düvelin desteğini almalarına rağmen yine istedikleri gibi olmadı. Ne yapacaklarını, kime saldıracaklarını şaşırdılar adeta. Kemal Sunal’ın filmlerinden birinde geçen replikte dendiği gibi: “olmuyor, olmuyor, olmuyor”
 
Yazıyı yazarken internetten müzik dinliyordum. Karşıma Abdullah yüce’nin “Hiç mi gülmeyecek benimde yüzüm. Yaş bitti kan doldu her iki gözüm” şarkısı çıktı. Sözleri günümüz muhalefetinin durumunu ne de güzel anlatıyor.
 
İlk tur öncesinde kendisini engel gördüğünüz herkese ölçüsüz bir şekilde saldırdınız. Millet Partisi Başkanı Muharrem İnce’ye neler yaptığınızı herkes biliyor. Biraz daha ileriye gidersek İyi Parti başkanı Meral Akşener’e yapılanlar hala unutulmadı. Bütün bu yaptıklarınız millet nezdinde rağbet görmediği gibi aleyhinize döndü. Kendi seçmeninizin bir kısmı bile oy vermediği görülüyor.

Beklediğiniz, istediğiniz oy oranı gelmeyince şaşırdınız, şok oldunuz. Deprem bölgesinin oylarının Cumhur İttifakına gittiğini gördüğünüzde ise adeta çıldırdınız. Gözünüz döndü. Neymiş efendim depremde devlet yokmuş da siz oradaymışsınız. Güldürmeyin. İyiliklerinizi başa kaktınız. Küçümsediniz. İnsanların acılarıyla dalga geçtiniz. Söylemediğiniz hakaret, küfür kalmadı. Öyle ileri gidenleriniz oldu ki söyledikleri insanlık dışı sözlerdi. CHP’li bir belediyenin oteldeki depremzedeleri apar topar göndermesi akıl alır gibi değil. Bu noktaya nasıl geldiniz? İnanın bu kadar nefret bünyeye zarar.
İkinci turda deprem bölgesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok daha fazla oy gelecektir. Çünkü onlar sizlerin gerçek yüzünüzü ve niyetinizi gördü.

Ülke içi ve ülke dışından öyle bir algı ve iftira kampanyası yapıldı ki muhalif seçmene muhteşem bir gaz verildi. Böylelikle kendinden geçen muhalefetin bir kısım sanatçısı, yazarı tehditlere başladı. “Biletinizi alın”  “Koltukları boşaltın” gibi daha neler neler diyenler oldu. Kendi yalanlarına kendileri inandı. Demek ki sosyal medya da seçim yapılmıyormuş. Seçimin bir gerçeği varmış. Seçimde oylarını Cumhur İttifakı’na vereceğini bildikleri anne babasını, akrabalarını sandığa gitmemeleri için büyük çaba gösterenlerin olduğunu da duyduk. Neler yaptıysanız olmadı.

Tepki gösteren, hakaret eden kişilerin birçoğunun yurt dışında yaşadığı belli. Onlar, yapılan yönlendirme ve algı çalışmaları sonucu seçimi muhalefetin kazanacağına çok inanmışlar.  İstedikleri gibi olmayınca ciddi psikolojik çöküntü yaşadılar. Bu kadar kandırmayın insanları. Siz gerçeği saklayarak manipülasyon yaptıkça başaracaklarına inan ve kendini kaptıran insanlar oluyor. İstenilen olmayınca da bir şok havası doğuyor. Böyle yapmayın toplumda ankesiyete bozukluğu artabilir.

Sonuç olarak seçmen her şeyin farkında olduğunu net bir tavırla gösterdi. Verdiği oy ile kendisi için çalışanlara sahip çıktı ve kırmızı çizgisini çekti. Vatanıma, dinime, inancıma, bayrağıma, değerlerime, kültürüme dokundurmam ve söz söylettirmem dedi.

İkinci turda büyük bir aksilik olmazsa, balık kavağa çıkmazsa sonuç şimdiden belli gibi duruyor.
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English