Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​Liderlere “Hüsn-i Hâtime” İçin 5 Tavsiye

22 Monday 2023
15 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan köşe yazımın başlığı “Seferoğulları, Tellioğulları ve Yeşil Vadi” idi.
Bu yazımda kavganın bize kaybettirdiği “Yeşil Vadi” ve “Leyla” lardan bahsetmiştim.
28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu belirgin olsa da ben liderlerin hepsini ilgilendiren hayati gerçeklerden bahsedeceğim.
Liderlerin hepsi için yaşları itibariyle 28 Mayıs son seçim ve 2028’de bir “Hüsn-i Hâtime” onların ortak arzularıdır diye düşünüyorum.
1990’lardan beri ülkenin temel meseleleri ve çözüm önerilerine yönelik çabaların içinde oldum ve bunları sürekli bir biçimde kaleme almaya çalıştım.
“Türk Aleviliği”, “Anadolu Aleviliği”, “Ailede Huzur İçin 9 S”, “Akıl”, “Bilge Kral Aliya’nın Camisi” ve “Mutluluk ve Başarı İçin 3+3” isimlerinde kitaplar yazdım.
Doktora tezimin başlığını yine ülkenin meselesi ve çözüm önerisi olmak üzere “Kelamda Yenilik Arayışları ve M. Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi” olarak belirledim.
Aziz milletimizin Anadolu irfanına her zaman güvenir ve sonuna kadar saygı duyarım.
O Anadolu irfanı hepimizden büyük ve derinliklidir:
O aziz milletin iktidar ve muhalefette görev verdiği ve “hüsnü hatime”yi çok istediklerini bildiğim liderlere tavsiyelerim şunlardır.
1.Ülkede Tanzimat’tan bu tarafa devam eden Ali Fuat Başgil’in ifadesiyle “ölmek istemeyen mazi ile hayata doğmak isteyen istikbali” barıştırın, aralarındaki pürüzleri, yanlış anlamaları ve iletişim eksikliğinden kaynaklanan soğukluğu giderin.
2.Alevi ve Sünni’nin aynı dinin farklı yorumları olduğunu kabul eden iki değerli topluluk olduğu bilinciyle birlikte, onları sadece savaş ve terörle mücadelede değil, barış zamanında da el ele ülkenin birlik ve beraberliğine destek verecekleri bir toplumsal zemin oluşturun.
3.Türkler ve Kürtlerin bu toprakları bin yıldan beri paylaşan iki bahadır kardeşler olduğu gerçeğinden hareketle, onların aralarında terörün bir kıymık olarak kalmasına müsaade etmeyin ve bu problemi sıfırlayın.
4.Sahiller ve Trakya ile İç Anadolu/Karadeniz arasındaki yaşam tarzı farklılığına saygı anlamında iki kesiminde atması gereken adımlara siz liderler bizzat örnek ve önder olarak bu ayrılığa da nokta koyun.
5.Kur’an ve Sünnet rehberliğinde İslam’ın bu zamana, bu coğrafyaya, bu topluluklara sunduğu saadet teklifini bütün tarafların katıldığı istişarelerle netleştirin.
Bu beş temel problemi çözerek birlik ve beraberliği sağlayın, kalpleri/gönülleri birleştirin, diğer fiziki gelişmeler zaten arkadan gelir.
Beş temel meselede; -Hz. Peygamber (s.a.v.) Hacer’ül-Esved’i yerleştirirken kumaşın bütün kabile temsilcilerinin kumaşın kenarından tutması gibi- toplumda temsil edilen bütün görüş ve düşüncelerin katılımını sağlamaya azami gayret edin lütfen!
İnsanlar idarecilerinin yolu üzerinedir.
Yaşlılık; insan hayatının finali, hayat yarışının son düzlüğü ve en değerli olan hasat mevsimidir.
Burada belirlediğiniz hayat ölçülerini Allah nemalandıracak…
Hayra yönelikse hayra doğru, şerre yönelikse şerre doğru…
“Âvâzeyi bu âleme Dâvud gibi sal
Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş”
Baki’nin tespitiyle önünüzdeki beş yıl sesini bu kubbeye salmak için son imkandır.
Şu temel beş meseleyi suhuletle birlikte çözün sallanan koltukta vicdanınızın size sunacağı cennete şimdiden girin.
Bin yıldan fazla bir süredir İslam’ın bayraktarlığını ve bahadırlığını yapan bu aziz ve vefalı millet sizin kabrinizi gönlü yapar ve kıyamete kadar yaşatır ve büyütür.
Allah Teâla, sizlerle birlikte cümlemize “Hüsn-i Hâtime” nasip etsin inşallah.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English