Son Dakika Haberler

Mehmet Portakal

Mehmet Portakal

​Kas-İskelet Hastalıkları Tedavisinde Ağrı Bandı (KİNESİO-TAPE)

01 Wednesday 2014
 

Kinesio-tape (kinezyo-teyp) denilen ağrı bandı uygulamaları, egzersiz yapmaktan hoşlanmayan ve uzun süreli tedavilere zaman ayıramayanlar için iyi bir alternatiftir.
1970`li yıllardan beri kullanılan kinesio-tape; temel olarak sinir sistemi, kas-iskelet sistemi ve dolaşım sistemi üzerine eder.  Hafif, yapışkan, elastik özelliğe sahip olması ve derinin özelliklerini taşıması nedeniyle diğer bantlardan farklıdır. Günlerce problemsiz kullanılabilir ve uygulandığında vücut ısısı ile aktive olur. Deri ile bütünleşerek deri altındaki yapıları destekler, cildi yukarı kaldırıp deri ile kasların arasındaki boşluğu arttırır ve böylece kasların esnekliği sağlanır. Özellikle sabah yorgunluğu, halsizlik ve yaygın ağrıyla seyreden kas romatizmalarında çok faydalıdır; kasların aşırı kasılmasını ve gerilmesini azaltır. Kan ve lenf dolaşımını arttırır ve ödemi azaltır. Kaslarda zayıflama varsa, eklemlere destek verir. Aynı zamanda ağrıyı azaltan bazı maddelerin kana salınımına neden olarak ilaç kullanımını azaltır.
Bu yöntemde bantlar, vücudun kendi dinamiklerini ve kendini iyileştirme gücünü harekete geçirerek başarıya ulaştırır. Zaman harcatan masajlara ihtiyaç duyulmaz. Tedavi amaçlı egzersizleri büyük ölçüde kolaylaştırır ve böylece daha çabuk başarıya erişilir. Hiçbir şekilde kişinin hareketini engellemez. Vücuda herhangi bir ilaç verilmediğinden son derece güvenlidir. Çocuklara da uygulanabilen bu bantlar ileri yaş dahil tüm yaş gruplarında güvenle kullanılabilir. Mavi, kırmızı ve ten rengi şeklinde üretilen ve su geçirmeme özelliğine sahip bu bantlar, kas ağrılarından vücuttaki ödemin atılmasına, kan ve lenf dolaşımının arttırılmasından eklem problemlerinin düzeltilmesine kadar pek çok soruna yan etkisi olmayan çözümler sunar.
Kinesio-Tape Uygulanan Hastalıklar:
• Boyun ve bel fıtıkları
• Kas romatizmaları (fibromiyalji)
• Baş ağrıları ve kulak çınlaması
• Diz ve kalça kireçlenmeleri
• Omurga eğrilikleri (skolyoz)
• Menisküs ve diğer diz ameliyatları sonrası
• Lenfödem  yaralanmaları
• El-bilek sinir sıkışması, dirsek ağrıları
• Topuk dikeni
• Huzursuz bacak sendromu
Bu bantları yapıştırması da, çıkarması da ustalık gerektirir. Hastanın detaylı değerlendirilmesinden sonra, bantların doğru yere ve uygun metotla yapıştırılması, bantların etkinliği açısından önem taşır. Kinesio-tape uygulayan kişinin anatomiyi, kas-iskelet sistemi hastalıklarını ve kinesio-tape uygulama tekniklerini bilmesi zorunludur.
Hareketli, esnek, dinamik, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürdürmeye devam etmek istiyorsanız kinesio-tape ile ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English