Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Kabullendiler ABD’de Avrupa’da sonucu görüyor

27 Thursday 2023
Bir tane alkollü içecek firması reklam yapıyor. Bu reklamı bile seçim propagandası yapmaya kalkışanlar oldu. Şunu da ayrıca söylemek istiyorum. Reklamda bilinçaltına verilmeye çalışılan sinsi bir algı çalışması da yok değil.
Kısacası o gün geldiğinde rakıya vuracaklarmış kendilerini.
Ne yazık ki siyasi düşüncelerini, rakıya kadar indirgemiş durumdalar.
Bu reklam sosyal medyada sıkça yayınlanmaya başladığı günlerde aklı başında bir muhalifden ses çıkmadı.
Sonunda sinema ve dizi oyuncusu Bergüzar Korel patladı.
“Laikliği rakıya indirgeyen, barlarda sarhoş bir şekilde 10. Yıl Marşı söylemeyi vatanseverlik sayan ve tüm bu saçmalıkları da Cumhuriyet’e bağlayanlar. İkiyüzlülüğünüze tahammül kalmadı artık.”
 
Salih Tuna ağabey yazısında muhalif kesimin çıkmazını çok güzel anlatmış.  “Geçen gün "Sana bir şey söyleyeyim mi?" dedi, "Sabah akşam yolsuzluk var, çalıyorlar, hırsız bunlar diyoruz ama TCG Anadolu gemilerini, yerli jetleri, tankları, SİHA'ları, İHA'ları, yerli otomobil, , Togg'ları, havaalanlarını, otoyolları, köprüleri, hastaneleri, uzay istasyonlarını, nükleer tesisleri, hızlı trenleri yaptılar.  “Şaşırdım, müzmin bir CHP'li olduğunu biliyordum. "Oyunu bu sefer kime vereceksin?" Dedim. Hiç duraksamadan, "Ben oyumu değiştirmem ama umarım siz kazanırsınız!" dedi, iyi mi?
Birçok muhalif böyle düşünüyor. Bir ara TV’de röportajda izledim. İzmirli’ler belediyenin şehirlerine yatırım yapmadığını itiraf ediyorlar ama oylarının nedense değiştiremediklerini söylüyorlar. Öğretilmiş alışkanlık mı? Bilmiyorum ama bu şekilde düşünenler de var.
Muhalefet liderleri ellerinde soğanlarla geziyorlar. Soğanla fotoğraf çektiriyorlar. İktidarın pozunda ise yerli otomobil Togg, TCG Anadolu, Hürkuş, doğalgaz tesisleri, Yüksek Hızlı Trenleri ve daha niceleri var.
 
Bu sefer çarşı Pazar, manav fiyatlarını millet yemedi. Artık millet oynanmak istenen oyunu gördü. Çuval çuval dökülen soğanları yüreği sızlayarak görüyor.
Muhalefetin işi cidden zor. Hangi ajansla çalışılırsa çalışılsın her türlü engellemeye rağmen başarı üstüne başarı ekleyen bir iktidara karşı politika geliştirmek hiç kolay değil. Aylardır ne yapmaya çalıştılarsa olmadı.
Meydanlara bakıyorlar üzülüyorlar. Anketlere bakıyorlar çıldırıyorlar. “Olmuyor olmuyor” diye bağırıyorlar.
 
Ülkemizdeki seçimi çok yakından takip eden Economist dergisinin bir ekibi Türkiye’ ye gelmiş. Gezmişler, görmüşler, izlemişler ve bir rapor yazmışlar. Raporda özetle diyorlar ki: “Yine adam kazanacak.”
Yazdıkları raporun sonuç cümlesi şöyle bitiyor: 'Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasını bekliyoruz'
Artık ABD’de, Avrupa’da kabul etmiş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal 7-Ülke TV ortak yayınında rahatsızlanınca sevenlerinin yanı muhalif kesim bile son derece endişelendi üzüldü.
 
O belirsiz dakikalarda Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin başarısının devamı için istikrarın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Endişeli bekleyişin yanında dua için eller semaya kalktı.
Cumhurbaşkanı’nı tekrar ekranda görülünce derin bir nefes aldı Türkiye. O kısacık zaman diliminde bile azgın muhalefet tarafından olumsuz kötü senaryolar yazıldı. Algılar oluşturulmaya çalışıldı.
Huylu huyundan vazgeçmiyor. Bazı kesimin düşmanlığı beyinlerini esir almış durumda maalesef.
Allaha şükür Recep Tayyip Erdoğan sağ salim hayatta. Hem de çok daha güçlü bir şekilde geliyor. Cumhurbaşkanım ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde yakın çalıştık. Geçmiş olsun. Şifalar diliyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English