Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Işığı gördük, Allah yardımlarımızı kabul etsin

21 Thursday 2020
Bu sefer bilgisayarımın başına mutlu ve huzurlu oturdum. Klavyedeki harfler bile gözüme daha güzel bir gelmeye başladı. Çok şükür milletçe zor bir sürecin sonuna doğru yaklaştık. Tünelin ucunda ışığı gördük. 
Salgında vefat eden tüm vatandaşlarımıza rahmet, hastalarımıza şifalar diliyorum. Sevdiğimiz hocalarımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı, arkadaşlarımızın yakınlarını kaybettik. Cümleten başımız sağ olsun.  
Virüse yakalanıp hastanelere yatan çok tanıdık ve yakınlarımız oldu. Korktuk, endişelendik. Taburcu olduklarını öğrendiğimiz an çok mutlu olduk. Korku, endişe, hüzün ve mutluluk ekseninde gittik geldik. Elbette bu durum psikolojimizi bir hayli sarstı. Gençlerimiz çok etkilendi. Ağlama krizlerine girenler oldu. Psikolojik destek alanlar azımsanamayacak kadar fazla. İnşallah bunlarda geçecek. 
Hükümetimiz gençlerimize, yaşlılarımıza bir kitap ya da bir sinema, tiyatro bileti veya bir konser bileti hediye etse ne güzel olur.

Yardım sever bir milletiz. Bu yanımızla ne kadar gurur duysak azdır. Bu Ramazan-ı Şerifi millet olarak evde geçirsek de yardımlarımız dünyanın ve ülkemizin dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştı.

Kızılay’ın Yardımları Hiç Durmadı 
Türkiye'de ramazan ayında yaklaşık 1 milyon 400 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımı yapan Kızılay, hazırlanan 200 bin hijyen paketi ve 350 bin el dezenfektanıyla da 1 milyon 150 bin kişiye ulaştı. Kızılay ayrıca, Ramazan boyunca 10 milyon ihtiyaç sahibine 207 milyon lira yardım da yaptı.
Yurt içinde 20 aşevi ile şubelerinin hazırladığı yemekleri, ramazan ayı boyunca günlük 100 bin aileye servis eden Kızılay ayrıca 400 bin çocuğa hediye paketi, 50 bin çocuğa 150'şer lira bayram haçlığı ve 50 bin ihtiyaç sahibine de bayramlık giysi yardımı ulaştırdı.
Ülkemizde yabancılara yönelik verilen fonlarla 2 milyon 400 bin mağdura destek sağlayan Kızılay, yurt dışında da 16 ülkede ramazan gıda yardımları organize etti. 80 bin 638 gıda yardımı, 500 bin kişiye verildi.
İHH hep sahada
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’deki ve dünyadaki yetimler ile ailelerine destek olan İHH, yetimlere bayramlık giysiler hediye etti, kumanyalar dağıttı, iftar sofraları kurdu ve yetimler için nakdi yardımlarda bulundu.  İHH’nın bütün bu yardımlarından Türkiye’de ve dünyada toplamda 1 milyon 162 kişi istifade etti.
Ramazanda 70 bin kişiye hayırseverlerin fitre ve zekat bağışlarını ulaştıran İHH, Türkiye’de ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine 210 bin 500 kumanya paketi dağıttı.
Türkiye'nin 81 iline 60 tır ile gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon, oyuncak ve bayramlık kıyafet dağıtan İHH, 10 bin aileye de hijyen paketi verdi.
Yurt dışında 100 bin kişiye iftar veren İHH, sağlık tedbirleri kapsamında toplu iftarlar yerine herkesin kendi yaşadığı yerde sofra kurmasını sağladı.
Deniz Feneri 20 ülkede ramazan yardımı yaptı
Ramazanda yurt içi ile yurt dışında 20 ülkede 15 bin aileye gıda kolisi dağıtan Deniz Feneri Derneği, 5 bin yetim çocuğa da 125'er liralık bayram harçlığı verdi.
Suriye’nin İdlib şehrinde 3 bin Suriyeli aileye gıda yardımı yapan Deniz Feneri, her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı Azez bölgesinde binlerce kişinin barındığı "Deniz Feneri Haremeyn, Esenler Köyü ve Ehli Şam” kampında gıda ve temizlik maddesi dağıttı.
Yardımeli Derneği 4 milyonluk yardım yaptı
Yardımeli Derneği, gıda, hijyen malzemesi ve sağlık gereçleri başta olmak üzere 2 milyonluk yardım yaptı. Yetimlere bayramlık, harçlık ve hediyeler için de 700 bin lira yardım ulaştırıldı. İftariyelik paket yemekler için 300 bin, kardeş aile ve yetimlerin aylık ödemeleri için de 1 milyon liralık bağışta bulundu ayrıca hediye Kur'an-ı Kerim dağıtıldı.
Sadakataşı Derneği: 27 Ülkede yardım yaptı
Sadakataşı Derneği, "Ramazan Gönülden Gönüle Temastır" çağrısıyla başta Türkiye olmak üzere 27 ülkede ramazan çalışmaları yaptı.
Türkiye’de 50 bin aileye gıda kumanyası ve marketlerden alışveriş yapabilecekleri 100'er liralık Sosyal Yardım Kartı, hijyen kolisi ve pide dağıtımı yapan dernek ayrıca koronavirüs nedeniyle zor durumda olan ailelere, işlerinden ayrılmak zorunda kalanlara, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine kumanya, zekât, fitre ve bayramlık kıyafetler ulaştırdı.
Yurt dışında 70 bin aileye kumanya ulaştıran dernek, kardeşlik sofralarını salgın tedbirleri nedeniyle kurmadı, bunun yerine 10 bin kişinin evine iftarlık yemek kumanyası dağıttı.
Zekât ve fitre dağıtımları da yapan Sadakataşı, Türkiye, Yemen Gazze, Kudüs, Suriye ve Bangladeş’te yaşayan yetim ve şehit ailelerine öncelik verdi.
Beşir Derneği Bu Yıl Yardımlarını Artırdı
"Gönül İftarları" projesi ile bu yıl daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşan Beşir Derneği, 200 bin kişiye iftar yardımı, 50 bin kişiye kumanya yardımı, 50 bin kişiye fitre ve zekat yardımı, 15 bin kişiye de bayramlık yardımı ulaştırdı.
Ramazan ayı boyunca yağ, makarna, çay ve bakliyat gibi temel gıdalardan oluşan kumanya paketleri hazırlayarak binlerce aileye dağıtın Beşir Derneği, zekat ve fitreleri, Türkiye ve mazlum coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine teslim etti.
Adak, şükür, akika ve nafile kurban bağışlarını da ramazan ayı içerisinde muhtaçlara ulaştıran dernek, toplanan bayramlık bağışları ile yetim ve öksüz, ihtiyaç sahibi binlerce çocuğa bayramlık giysi hediye etti.
Karaman Dernekleri Federasyonu Afrika’da İftar Sofraları Kurdu

Karaman Dernekleri Federasyonu bu yıl da Afrika’da İftar Sofraları Kurdu
Genel Başkanı Rafet Akdaş, yaptığı açıklamada, "Federasyonumuz Ramazan-ı Şerif boyunca ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Karaman'da ve İstanbul'da kumanya, market kart, giyim vb. ihtiyaçları yerlerine ulaştırdı. bizlere onur verdi. 
Akabinde Afrika, Nijerya, Kamerun, Pakistan, Yemen, Afganistan bu bölgelerde 41 yerde yetim kalan kardeşlerimizi unutmayıp yetimhanelerde iftar, sahur sofraları kurulmasına vesile oluk. Karamanımız’ı bu Ülkelerde yetimlerin, gariplerin yanında olduğunu hissettirdik. Bu sofralarda katkısı olan herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Bozkırlılar Vakfı Evlere Yemek Yardımlarını Sürdürdü 

Daha çok eğitim alanında hizmet veren Bozkırlılar Vakfı her daim ihtiyaç sahiplerinin de yanında olmaya devam ediyor. Ramazan ayı boyunca Bozkır’da diğer STK larla birlikte koordineli yardımlarını sürdüren vakıf, ilçede bulunan yurt mutfağında pişirilen yemekleri ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya devam etti.

Bimder Yardımlarına Devam Etti

Bozkır Bimder (Bozkır İmam Hatip Lisesi Muzunları ve Gönüllüleri Derneği)  tarafından başlatılan hayırseverler tarafından desteklenen "Yetim Günlerse Dünya Güler” ve “Askıda Ekmek”  kampanyaları kapsamında ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere, gıda, giysi, temizlik malzemeleri vb yardımlar ulaştırıldı.

Elbette bu kadar değil. Ülkemizin her köşesinde sivil toplum kuruluşları kesintisiz yardımlarına devam ettiler. İsimsiz hayırseverler de vardı. Onlarda fakir semtlerde bakkal borçlarını kapattılar. Osmanlıdan günümüze gelen güzel bir adeti devam ettirdiler. Hepsinden Allah razı olsun.
Geçmiş Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English