Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​İnsan Kalmak: Otomatik Saat

16 Mayıs 2022
“Zor olan her gün insan kalmaktır” sözü ile Cengiz Aytmatov bir gerçeğe işaret eder.
“İnsan doğmak” bizim irademiz dışında Rabbimiz tarafından ihsan edilmiş olup; “insan kalmak” tamamen bize bırakılmıştır.
İnsanı ben otomatik saatlere benzetirim.
Hareket ettiğiniz sürece zenberiğini hareketle doldurur ve çalışmaya devam eder otomatik saatler. Yani enerjilerini sadece hareketten alırlar.
İnsan kalmak için de beşerin her an hareket halinde olması gerekiyor.
Üç okumalı, iki dinlemeli, bir yazmalı ve bazen konuşmalı ve bu eylemlerle öğrendiklerini aksiyona çevirmeli zenbereği doldurmak için…
Dolan zenberekle de Rabbine ve yaratılanlara karşı bütün vazifelerini eksiksiz yapmalı.
Bisiklet sürmeye benzettiğim hayat yolunda değişmeyen iki temel esas var:
Daima pedal çevireceksin, pedala basmayı bırakırsan insanlıktan düşersin.
Tekere (dünyaya) değil, ileriye (ahirete) bakacaksın, ileriye(ahirete) değil, tekere (dünyaya) bakarsın insanlıktan düşersin.
Bize verilen nimet, kâinatın en kıymetlisi.
O nimete sahip olmak, korumak, devam ettirmek emek, çaba ve sabır istiyor.
Ve yardımlaşmamız gerekiyor.
Şeytan ve nefislerimizin takım halindeki oyunlarına bizim de takım halinde karşılık vermemiz gerekiyor.
Birbirimizin kademesine girmez, arkasını kollamazsak golü yeriz.
Kur’an-ı Kerim’deki özellikle Peygamber kıssaları ve şeytan ve iblise dair uyarıları her daim hatırda tutmalı ve hayatımıza uygulamalıyız.
Çünkü şeytanların bütün iddiası ve çabası bizi kâinatın en yüce makamı insanlıktan, aşağıların aşağısına düşürmek…
Şu üç günlük dünyada iman ve takva zenberiğini her daim aktif bir ibadet hayatıyla dolu tutanlar ebedi hayatı kazanıyor dostlar.
“Mü'minlerden özürsüz olarak yerlerinde oturanlar ile malları ve canlarıyla Allah yolunda cihad edenler bir değildir. Allah malları ve canları ile cihad edenleri derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de (davalarında samimi oldukları için) güzellikler vaat etmiştir ama malları ve canları ile cihad edenleri oturanlara karşı büyük bir mükâfatla üstün tutmuştur.” Nisa, 4/95.
Kuran’da hep “koşan insanlardan” bahsedilir.
Ne mutlu o koşturanlara,
Yazıklar olsun boş duranlara!
Ufkumuza aldığımız, her adımda yaklaştığımız gerçek hayat burada kazanılıyor, sırat bu dünyada geçiliyor kardeşlerim.
Bu sebeple daimi ilişkiler ve dostluklara “ahiretlik” deniliyor.
Allah Teâla ahiretlik işlerimizi ve dostlarımızı çoğaltmamız hususunda yaptığımız çalışmalarımızı kolaylaştırsın, bereketlendirsin. Amin.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English