Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Dünyada hiçbir ödev çocukla ilgilenmekten önemli değildir

06 Sunday 2020
Her daim gündemdir çocuk. Böyle giderse asla gündemden düşmeyecektir. Meydanlarda, sosyal medyada, gazete ve televizyonlarda kadınları, erkekleri, meslek gruplarını canhıraş kendi haklarını savunurken görüyoruz. Ya çocuk. Masum yavrular kendilerini nasıl koruyacaklar.

“Her türlü şiddetin ilk kurbanı çocuklardır.” 

Maalesef öyledir. Aklınıza ne gelirse bu başlığın altına yazın. Sonra gözünüzden sicim gibi yaş aktığını göreceksiniz.

Çocuk Vakfı Başkanı Şair Mustafa Ruhi Şirin, “Son olarak bize bir nasihat ver” diye soru soran muhabire, her gün tekrarlanması gereken güzel bir cevap –nasihat verir, “Dünyada hiçbir ödev çocukla ilgilenmekten önemli değildir. İnsanlığı birleştirecek ve kardeşliğe ulaştıracak biricik varlık Allah’ın bize emaneti olan çocuktur.”

Ne kadar doğru ve ne kadar isabetli bir söz. 

“Dünyada hiçbir ödev çocukla ilgilenmekten önemli değildir.” 

Şimdi soralım kendi kendimize, biz çocuğumuzla ne kadar ilgileniyoruz.

“Annesi ve babasıyla oynamadan büyüyen bir çocuk, hep başkalarının oyuncağı olacaktır. Modern zamanlar, her şeyi kendisine benzetir” diyor bir yazısında Ömer Erdem.

Evet. Acı ama gerçek. Başkalarının oyuncağı oldu çocuklarımız. Başkaları kim mi? Bizden olmayan herkes. Çocuğumuzu korumaya çalıştığımız kültürler...

İlahiyatçı, sosyolog, yazar Erol Erdoğan’ı okumanızı, dinlemenizi tavsiye ediyorum. Konuk olduğu bir televizyon programında bam telimize dokunan sözler söyledi.

“Çizgi film ve bilgisayar oyunları kiminse gençlik ve çocuk onundur. Çizgi film ve bilgisayar oyunları kiminse gelecek onundur. Diziler, sinema filmleri önemli ama çizgi filmler ve bilgisayar oyunları tamamen gelecek tasarımıdır. Bugünkü çizgi filmler gelecek kuşakları yetiştiriyor. Bizim çok önemsemediğimiz, ya da farkında olmadığımız bilgisayar oyunları, bunlar sadece oyun değil aynı zamanda bir içerik sunuyor çocuğa. Kullandıkları argümanlarla, renklerle, oyun aşamalarıyla, kazanıldığında verilen hediyelerle, kullanılan cümlelerle...

Oyunun her aşamasında bir kültür eğitimi veriliyor. Çocuk her oyun oynadığında bir kitap okumuş gibi, bir sinema filmi seyretmiş gibi, bir masal dinlemiş gibi etkileniyor.”

Çocuklarımızı her türlü şiddetten koruyalım. Ve, en önemlisi de çocuklarımız artık bizim olsun.

Bravo Merve

Devlet korumasındaki çocukların başarı öyküleri Türkiye'nin gururu oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruması altında yetişen Merve Başoğlu, başarılarıyla Fransa'daki Nice Konservatuarı'nın gözde öğrencileri arasına girdi. 3 yılda mezun olan Merve, Strasbourg yüksek müzik akademisinin ünlü flüt sanatçısı Silvia Careddu'nun master flüt sınıfına kabul edildi.

Bütün dünyadan master, yüksek lisans sınıfına sadece 3 kişi alındı ve bunlardan biri bizim kızımız Merve. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yakından ilgilendiği Merve’nin en büyük hedefi ülkemizi müzik alanında en iyi şekilde temsil etmek ve koruma altındaki küçük kalplere bir ışık olabilmek.

‘Kızım gibi kokuyorsun’ filmine ABD’den ödül

Pandemi sebebiyle kapanan sinemaların yeni normalleşme süreciyle kısmen açılmasıyla, açılışının ilk haftasında tek yerli yapım olarak vizyona giren ‘Kızım gibi kokuyorsun’ filmine ABD’den büyük ödül geldi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekli ‘Kızım gibi kokuyorsun’ filmi, Stella Adler Akademisi ve Variety Dergisi’nin destekleriyle (açık hava drive-in) bu yıl 14’üncüsü gerçekleşen Method Uluslararası Film Festivali’nde ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ ödülünü kazandı.

Salgın nedeniyle Los Angeles’a gidemeyen film ekibininin ödülünü, temsilen Los Angeles’da yaşayan yazar Melodi Baç aldı.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Göçüsü

    Ahmet geçti bi saat önce,dede mahallesinden.Java motoruyla değil.Binek arabasıyla...Eken ahmet bu...Usta...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English