Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​“Cephede askerin mermisi neyse, edebiyatçının kelimeleri odur”

07 Saturday 2020
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesinin öncülüğünde Bahar Kalkanı Harekatı’nın devam ettiği günlerde, 1000 yazarın imzasıyla hazırlanan Bahar Kalkanı Harekatı'na destek bildirisi açıklandı. Bildiri ayrıca üç dilde internetten yayınlandı.

Çok sayıda önemli yazar, şair ve akademisyenin katıldığı toplantıda destek konuşmaları yapıldı. ‘’Dün Balkanlarda, Kafkaslarda verilen mücadele neyse bugün de Suriye’de verilen mücadele vatan savunmasına dahildir’’ denildi. Ayrıca, Yavuz Bülent Bakiler, Bestami Yazgan, Yusuf Dursun ve M. Nurdoğan tarafından milli değerler üzerine şiirler okundu.

“Gün ülkemize omuz verme günüdür”

Basın açıklamasını Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı yazar-şair Mahmut Bıyıklı yaptı.

Mahmut Bıyıklı'nın okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi: "Medeniyetler beşiği coğrafyamızın emperyalistler tarafından payimal edilmesi teşebbüsüne ve küresel güçlerin maşası terör örgütlerinin sınırlarımıza yönelik tecavüzlerine karşı destansı bir mücadele veren kahraman ordumuzun yanında olmak, bu toprakların kıymetini bilen her namuslu aydının görevidir. Kritik zamanlarda ortaya çıkarak efendilerinin emrini yerine getirmek için yarışan, her fırsatta gayri milli açıklamalar yapan müstemleke aydınlarını da tarih elbette hak ettikleri sıfatlarla yazacaktır. Ölümü öldürenlerin karargahı, Peygamber ocağı ordumuz, geçmişten günümüze pek çok noktada asil mücadelesini verirken kalemin namusunu müdafaaya azmetmişler olarak, günün ülkemize omuz verme günü olduğunu ilan ediyoruz.

Zalim rejimler ve onların destekçilerinin insanlığını kaybetmiş, vicdanı kararmış faydacılığına karşı mazlumların umudu Türkiyemizin ahlakı ve izzeti temsil ettiğine şahitlik ediyoruz. Türkiye'nin yazarları olarak, kötülüğün kol gezdiği coğrafyamızda meydana gelen zorbalıklara duyarsız kalmamız, kör, dilsiz, sağır kesilmemiz söz konusu olamaz. Feraset sahibi milletimizin dualarıyla zaferden zafere koşacağına inandığımız Mehmetçiğimizin, aziz ülkemizin varlığını ve birliğini tehdit eden her güce karşı meşru haklarını kullanmasını gönülden destekliyoruz. Türkiye'nin yazarları olarak, dün olduğu gibi bugün de dünyanın iyiliği, coğrafyamızın selameti için mücadele veren askerimizin, hükümetimizin, ordumuzun, milletimizin her zaman yanında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna bildiriyoruz."

Bildirinin ardından yapılan konuşmalarda anlamlı ve her biri başlık olacak güzel sözler edildi. Şair, yazar kültür sanat camiasının cephedeki asker kadar mücadele vermesi gerektiği vurgulandı. Kurtuluş savaşında, Çanakkale savaşında dönemin edebiyatçılarının verdiği mücadeleler hatırlatıldı. Mahmut Bıyıklı “Mehmet Akif Ersoy şu anda yaşasaydı bir kafede oturup soyut şiirler mi yazardı yoksa büyük milletimizin dertleriyle dertlenip sosyal meseleleri şiirine taşır, meydan yerine mi çıkardı?” ifadelerini kullanarak “Cephede askerin mermisi neyse, edebiyatçının kelimeleri odur. Bu yüzden ‘kalem ordusunun’ desteği, zor zamanlarda mühimdir. Şairlerimiz cepheyi boş bırakmamalı. Türkiye Yazarlar Birliği’nin imza kampanyası bu yüzden anlamlı.” Dedi.

Bildiride imzası bulunan bazı isimler şöyle:

D. Mehmet Doğan, Ali Ural, Leyla İpekçi, Yusuf Kaplan, Turan Koç, Adem Turan, Hilal Kaplan, Fadime Özkan, Ayşe Olgun, Bahadır Yenişehrlioğlu, Dursun Gürlek, Ömer Lekesiz, Ekrem Kızıltaş, Mehmet Emin Ay, Hasan Kaçan, Ahmet Yenilmez, Nurullah Genç, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Muhsin İlyas Subaşı, Bedri Gencer, Üstün İnanç, Ahmet Turgut, Mustafa Özçelik, Senai Demirci, Hayrettin Orhanoğlu, Uğur Uzunok, Zeki Bulduk, Abdulbaki Kömür, Rıdvan Canım, Abdulkadir Emeksiz, İsmail Halis, Mehmet Aycı, Ahmet Dur.


İsmail Coşar hocamızın vefatı üzdü
Ankara'nın Polatlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında eşi ile birlikte vefat eden İsmail Coşar hocamız hepimizi üzdü. Kocatepe Camii emekli başimam hatibi idi. Kocatepe’de 40 yıl görev yapmıştı.

Soyadı gibi coşkulu idi. İyi bir mevlithandı. Küçük yaşta hafız olmuştu. Kur’an-ı Kerim’in, ilahilerin, kasidelerin gür sesi idi. Hala sesi kulağımızda. Türkiye'nin dört bir yanında ve birçok Avrupa, Asya ve Uzak Doğu ülkesinde düzenlenen programlarda Kur'an ve mevlit okuyan Coşar, seslendirdiği birçok kaside ve ilahiyle de hafızalara kazındı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sonrası Ankara'da Kocatepe Camiinde ilk salayı İsmail Coşar okumuştu.

Ülkemiz çok çok değerli bir evladını kaybetti. Allahım rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English