Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​​Bu seçim başka bir seçim

28 Mart 2023
Son aylarda ülkemiz hiç kolay zamanlardan geçmedi. Asrın deprem afetini yaşadık. Hemen ardından büyük bir sel afeti oldu. Devletimiz ve milletimiz anında müdahale ederek iki büyük afetin izlerini kısa sürede sildi. Kısa sürede yeni konutların inşasına başlandı. Dünya yaşanan bu kadar büyük bir afete rağmen kısa sürede ayağa kalkan ülke karşısında şaşırdı. “Biz olsak bu kadar kısa zamanda ayağa kalkamazdık.” İtiraflar peş peşe geldi.
Güçlü bir ülkeye sahibiz. Son yıllarda gücümüze güç katarak büyümeye devam ediyoruz. Bu istikrarlı büyüme elbette dış güçlerin ve onların ülkemiz içindeki maşların hiç hoşuna gitmiyor. Hedefleri istikrarlı büyümenin önüne geçmek. Bunu önceki yıllarda değişik yollardan denediler ama başaramadılar.
Tüm dünyanın gözü kulağı dikkati önümüzdeki 14 Mayıs seçimlerine çevrilmiş durumda. Köylerin, kasabaların, kahvehanelerin, parkların gündemi tamamen seçimler. Herkes seçim matematiği yapıyor.
Salgını bitti zannediliyordu ama ondan daha tehlikeli bir salgın girdi hayatımızda. Karaktersizlik, utanmazlık, vefasızlık, nankörlük ve yüzsüzlük. İflah olmaz bir durum içindeyiz. Menfaatler doğrultusunda her şey yapılıyor.
İktidar karşıtı olan muhalif kesim istenilen sonucu hala göremediğinden dolayı artık gerginliklerini saklayamıyor. İşi holigan boyutuna taşıyanlar tehdit ve şantaj boyutuna getirdiler.
Öyle acımasız bir çark var ki masadan kalkan Meral Akşener neye uğradığını şaşırdı. Tehdit, şantaj, iftira. İki günde geri dönmek durumunda kaldı. Şimdi benzer durumu Muharrem İnce yaşıyor. Bir önceki seçimde adına besteler yapan biri şimdi tam tehditler savurabiliyor. Bakalım Muharrem İnce bu imtihandan nasıl geçecek. Bu durumu herkes merak ediyor.
Önce aday olamaz dediler. O tutmayınca yıllardır sarıldıkları diplomayı dillendirmeye başladılar. O da olmayınca “Ne olur olmaz biz yine YSK’ya baş vuralım” düşüncesiyle şimdi YSK kapısındalar.
Bu milletin sevgisini, saygısını, oyunu hiçe saymak istiyorlar. Bu sevgiyi kabullenemiyorlar. Biz sevmiyorsak siz de sevmeyin diyorlar.
Tuvalet terliği konuşabilse o bile şaşırırdı her halde. Nefretten gözleri dönenler artık ne dediklerini bilmez duruma geldiler. Niye bu kadar düşman oldun bana üç maddeyle anlat desen inanın anlatamazlar.
Seçim günü yaklaştıkça ve anketler istenilen gibi olmayınca baskılar, tehditlerin, iftiraların, şantajların dozu giderek artacaktır. Geleneksel medyada ve soyla medyada hoş olmayan ifadeler, görseller, fotoğraflar, videolar ortaya çıkacaktır.
Değerli bir dostun paylaşımını gördüm sosyal medyada. “Bosna Hersek'te son Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Boşnak aday olarak, koalisyonun adayı olan ve seçimi kazanan Denis Beçiroviç, 20 yıldır Cumhurbaşkanlık odasında duran rahmetli Aliya İzetbegoviç'in fotoğrafını çıkarttı. Oy verenler şimdi kafalarını duvara vuruyorlar ama geç.”
Ülkemizde muhalefet saklamadan, gizlemeden şimdiden açık açık yıkacağız, kapatacağız, kaldıracağız, dokunacağız, hesaplaşacağız diyor.
Kör göze parmak sokmak böyle bir şey olsa gerek. Adamlar daha ne desin. Seçimden sonra “ben böyle olacağını bilmiyordum” demeye bile gerek duymadan açık açık söylüyorlar.
Son olarak ise Beyoğlu Taksim’e dikkat çekmek istiyorum. Son yıllarda ülkemizin başına getirilmek istenen tezgâhların tüm senaryo ve çalışmaları burada yapıldı.  İstiklal Caddesi’nde ki patlama da buna işaret ediyor. Demek istediğim aman dikkat.
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English