Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​BİZ GÜZEL BİR MİLLETİZ

28 Tuesday 2020
Elazığ ve Malatya’da meydana gelen ve hepimizi derinden üzen deprem haberini aldığımız anda, Mavera Vakfı’nda Mete Yarar’ı dinliyorduk. Mavera Vakfı Çarşamba ve Cuma günleri değerli konukların katılımıyla güzel sohbet toplantıları oluyor. Bu toplantılarda vakfın youtube kanalından canlı yayınlanıyor. Cuma günkü programda Mete Yarar dünya siyasetini ve güvenliğini anlattığı dakikalarda geldi acı haber. Şiddetli olduğunu duyunca salonda bulunan herkes korktu ve endişe etmeye başladı. Elazığ ve Malatyalı dostlar panikleyerek salon dışına çıkarak telefonlarına sarıldılar. 

Biz sporda, siyasette, sanatta ve birçok konuda bir birimize muhalefet isek de, acı da ve vatan savunmasında tek sesiz. Bunun örneği dünyada örneği yoktur. Duyar duymaz ben ne yapabilirim diye düşünürüz. Bu sınavı defalarca verdik, başarıyla geçtik çok şükür. Mutlaka arada kaos çıkarmak için uğraşanlar da oldu ama milletimiz onlara asla pirim vermedi.

Haber duyulur duyulmaz devletin tüm birimleri, profesyonel arama kurtarma birimleri, sivil toplum kuruluşları, Kızılay, komşu belediyeler, itfaiyeler, gönüllü ekipler anında hareket ettiler. Olay yerinden gelen fotoğraf kareleri, TV’den gördüklerimiz göz yaşarttı. Kürt Diyarbakır Belediyesi çadır kuruyor. Alevi Tunceli Belediyesi sıcak yemek dağıtıyor. Urfalı Araplar enkaz tepesindeler. Suriyeli Mahmut cansiperane çalışıyor. Adıyaman UMKE’den Emine destanlar yazıyor.  Biz böyle Türkiye’yiz.

Deprem bölgesinden uzak ama ne yapabilirim diye yanıp tutuşan güzel insanlarımız, kurumlarımız, spor kulüplerimiz, kampanyalar başlattılar, kampanyalara destek verdiler. kampanyalara destek verdiler.

Basketboldaki gurlarımızdan Cedi Osman, atılacak her üçlük sayı karşılığında 100 dolar bağış yapacağını açıklayınca, spor camiasından çığ gibi destek yağmaya başladı. Arda Turan, Işıl Alben,Nuri Şahin ve çok sayıda isim aynı oranda destek vereceklerini açıkladılar. Sanat camiası, iş dünyası da farklı kampanyalar başlattılar. Bazı otobüs firmaları da Malatya ve Elazığ’a gidiş gelişi ücretsiz yaptı.

Her yıl düzenli olarak yapılan Kadirli Sucuk Ekmek festivali bu sene 26 Ocak tarihinde yapılacaktı. Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle festivalde dağıtılacak olan 2 ton sucuk Elazığ'a gönderilmek üzere yola çıkartıldı. MHP'li Kadirli Belediyesi yarın düzenlenecek olan Sucuk Ekmek Festivali ve Karne Şenliğinin iptal edildiğini iptal ederek festivalde dağıtılacak olan 2 ton sucuğu dağıtılmak üzere Ülkü Ocakları katkılarıyla Elazığ'a gönderdi.

Birçok duyarlı insan sosyal medyadan kendi evlerini ihtiyaçları olan kişilere verebileceklerinin duyurusunu yaptı. 

Konya Spor Nalçacılılar Taraftar Derneği anında yardım kampanyası başlattı. Bölgedeki okullara kitap toplayacaklarını açıkladı. 

Kardeş ülke Azerbeycan ihtiyacın var mı demeden anında bir uçak dolusu malzeme ve yardım ekibiyle geldi. Suriye Afrinden yüreği güzel kardeşlerimiz, kendileri ihtiyaçlı olmalarına rağmen yardımlarıyla ulaştılar. O kadar güzel örnek var ki hangi birini sayalım. Biz böyle milletiz işte. Sınırımız yok bizim. Gönlümüzün ulaştığı her yer vatan bizim. Yazımın sonlarına geldim ama diyeceğim bir konu daha var. Depremden en çok etkilenenlerden biri de hiç şüphesiz çocuklardır. Burada öğretmenlere, psikologlara, anne ve babalara büyük görevler düşüyor. Yetimlerimiz, öksüzlerimiz var. Onlar hepimizin çocuklarıdır. 

Son olarak diyorum ki birlik beraberlik ve kardeşlik için yollara düşme vaktidir. Gün Birbirimize sarılarak bu afet’in üstesinden gelme günüdür. Gün bir birimize cevap verme yerine acılara merhem olma vaktidir. 

Vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Olay anından itibaren sahada bizzat görev alan devletimizin tüm birimlerine, arama kurtarma ekiplerine, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllü kişilere candan teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English