Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Bir Konya sevdalısını kaybettik

04 Tuesday 2020
Ne zaman acı bir haber alsam ‘Maraş’tan bir haber geldi dediler ki Merik ölmüş’ türküsü aklıma gelir. Gözlerim dolar, boğazım düğümlenir. Sosyal medyada gezinirken okuduğum bir haber adeta şok etti. Dondurdu. Kilitledi. İnanamadım. Nasıl yani. Haydi be. Kelimelerini kaç kez tekrarladım bilmiyorum. ‘Dr. Mehmet Eker vefat etti. Diyordu okuduğum cümle. İnşallah yanlış duyumdur diye dua ettim. Birden fazla kişi ve kurum yazmaya başlayınca. İçim fena yandı. Gözlerimden yaş süzülmeye başladı.

O benim abim yerine koyduğum insandı. Çocuklarında manevi amcasıydı. Bir hemşerimizin vasıtasıyla tanışmıştık. Tanıştığımız ilk günden beri bir birimizi sevmiştik

O iyi bir diş hekimi olduğu gibi, çok iyi bir de sivil toplum teşkilatı mensubu idi. Nerede bir hemşeri toplantısı olsa, orada olmak isterdi. Aynı zamanda yılmaz bir vatanperverdi.

Beyşehir –Hüyük- Derebucak (BEYHUDER) Derneği’nin uzun süre başkanlığını yaptı. Daha sonra kendi köyü olan İmrenler Derneği’nin uzun süre başkanlığını yaptı. Her iki dernekte de gerçekten örnek olacak başarılı işlerin altına imza attı. Başkanlığı döneminde İmrenler Derneği’ne mülkünün alınmasına ön ayak oldu. KONSİAD’ın kurucu üyesi idi. Konyalılar Derneği’nde yönetimde bulundu.

Tasavvufu severdi. Tam bir Mevlana aşığı idi. Perşembe günlerini genelde sufi sohbetlerine ayırır, sema ayini izlerdi. Son yıllarda dilinde sufi terimler vardı.

Aynı zamanda iyi bir hatipti. İkna kabiliyeti yüksekti. Sözü dinlenirdi. Birkaç yıl birlikte KONTV için programlar yaptık. Çok değerli isimlerle sohbet ettik. Prof. Dr. Mustafa Öz hoca ile yaklaşık 5 saatlik uzun bir program çekmiştik. Yine Prof. Dr. Mustafa Öncel hoca ile de harika bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Ve daha nice güzel programlar.

Konya’mız, İstanbul’da yaşayan Konya sivil toplum camiası çok çok değerli bir ismi kaybetti. Yeri zor doldurulacak bir isim Mehmet Eker. Başımız sağ olsun. Allahım rahmet eylesin.

İNTERNET TOPLUMU OLDUK

Sevgili abim dostum Bedir Acar Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken bir araştırma yayınladı.

Araştırmayı Kadir Has Üniversitesi gerçekleştirmiş.

Geçtiğimiz yıl nüfusumuzun yarısından fazlası kitap okumamış. Tiyatro ve sinema seyircisi ciddi azalmış. Bu arada televizyon izlenme oranı da düşmüş.

Sosyal medyada gezinme ve oyun oynama oranları iki kat artmış.

26 ilde kent merkezlerinde yaşayan 18 yaş üzeri 1000 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Türk halkının neredeyse yarısı (yüzde 48,4) hiç gazete okumuyor, yüzde 42’si ise gazeteyi yalnızca internetten okuyor.

YENİ, YERLİ BROADWAY’İN TEMELİ BEYKOZ’DA ATILIYOR

Sanat alanında yaptığı projelerle adından söz ettiren Beykoz Belediyesi, şimdi de temelini attığı tiyatro akademisiyle binlerce gence kapılarını açtı.

Uzun zamandır dizi ve filmlerin çekim merkezi haline gelen adeta film platosuna çevrilen Beykoz’un şimdi de tiyatro akademisi oldu. Belediye Başkanı Murat Aydın’ın öncülüğünde yapılan çağrıya ilçedeki 16 liseden 3014 başvuru yapıldı. Yapılan başvuru sonrasında 1100 öğrenciyle 32 derslik kurularak diksiyon, sahne sanatları, vücut dili kullanımı eğitimleri verilerek geleceği parlak ve kültürlü bireyler yetişecek. Geriye kalan 1914 öğrencisi de ayda iki defa yapılan atölye dersleriyle kültürel etkinlikte yer alacak. Sinema ve dizi dünyasındaki birçok önemli isimde tiyatro akademisine gelerek binlerce öğrenciye ders verecek.

Kurulan tiyatro akademisine gelen rekor katılımla yerel yönetimler arasında rekor kıran proje için konuşan Belediye başkanı Murat Aydın, “Tiyatro Akademisinin öğrencileri mezun olduktan sonra oyunculuk yapmasalar bile, doktor, hakim, mühendis yada esnaf olsalar bile diksiyonu düzgün, hitabeti düzgün, beden dilini etkili kullanan, özgüveni yüksek nitelikli meslek sahibi kişiler olmasını istiyoruz” dedi.

Beykoz’un hikayesi yazılacak

Kurulan Tiyatro Akademisi’nde ders almaya başlayan öğrenciler, yolda sokakta ya da alışverişte gördükleri her şeyin hikayesini yazacak. Akademi eğitimi bulunan ve çoğu akademisyen eğitici kadrosuyla senaryo derslerinin işleneceği Tiyatro Akademisi, bu vesileyle Beykoz’un hikayesi yazılacak.

ULUSLAR ARASI CNR KİTAP FUARI BAŞLIYOR

Uluslararası CNR Kitap Fuarı 8 - 16 Şubat'ta CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde 7’nci kez kitapseverleri buluşturmaya hazırlanıyor. Yerli ve yabancı 300'ün üzerinde yayınevi ve 550’yi aşkın markanın katılacağı fuarda kitapseverleri söyleşi, seminer, panel ve sergi gibi 350’den fazla etkinlik bekliyor.

İstanbul ve bölgesinin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan CNR Kitap Fuarı’nda ziyaretçiler, 600’ün üzerinde yazarla imza günlerinde tanışma fırsatı bulacaklar.

Bu yılki CNR Kitap Fuarı’nın onur konuğu yazar Ahmet Ümit oldu. Yeni kitabı “Aşkımız Eski Bir Roman” ile hayranlarının bir kez daha dikkatini çeken Ahmet Ümit, fuar kapsamında düzenlenecek imza gününde kitap tutkunları ile bir araya gelecek.

Yüzde 70’e varan indirimlerle hikayeden romana, şiirden sınava hazırlığa kadar farklı içerikte pek çok kitabın görücüye çıkacağı fuarın bu yılki teması ise “Keşfet”. 15.000 metrekarelik alanda kitap tutkunlarına ev sahipliği yapacak olan fuarı, 9 günde 500 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English