Son Dakika Haberler

Mehmet Portakal

Mehmet Portakal

​Belirtileri, korunma yolları ve tedavisiyle grip

01 Friday 2013

Grip; virüslerin sebep olduğu bulaşıcı bir hastalıktır ve çoğunlukla nezle ve soğuk algınlığı ile karıştırılır. Grip ile nezle ve soğuk algınlığı arasındaki en büyük fark, gribin, aniden yüksek ateş ve adale-kas ağrıları ile başlıyor olmasıdır.

Belirtileri:
Grip olduğunuz zaman ateşiniz hızla yükselir ve kendinizi günlerce, yatakta halsiz, yorgun ve sürekli uyumak ister halde bulabilirsiniz. Burun akıntısı, kuvvetli öksürükler, hapşırma, baş ve göz ağrıları, kas ve adale ağrıları, iştah kaybı ve baş dönmesi gibi sürekli devam eden şikâyetler baş gösterir.

Korunma yolları:
Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların en çok arttığı aylar, bu aylardır. Bu günlerde bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak, ağrılardan kurtulmak, toksinlerden arınmak ve kendinizi sürekli zinde hissetmek için Ozon – Oksijen Tedavisi'nden faydalanabilirsiniz. Oksijen-ozon tedavilerinde bir kür; ortalama 5-10 seanstan oluşmakta ve seans süreleri 5 ile 30 dakika arasında değişmektedir. Oksijen-ozon tedavi, doğal bir tedavi yöntemidir ve uygun kişiye doğru uygulandığında yan etkisi yoktur.

Gribe yakalanmamak için temizliğe, hijene çok önem vermelisiniz. Grip bulaşabilecek kalabalık ve havasız ortamlardan uzak durmalısınız. Özellikle bebekler, çocuklar, yaşlılar, vücut direnci daha düşük olan kalp ve şeker hastası yetişkinler, gripten korunma yollarına daha fazla özen göstermelidir. Zira bu kişilerde grip, öldürücü boyutlara ulaşabilir.

Her yıl Ekim-Kasım aylarında yapılan grip aşısı da kış mevsimini grip olmadan atlatmanız için yüzde seksen oranında önlem sağlar.

Tedavisi:

Grip olduğunuz zaman antibiyotik tedavisi pek işe yaramayacaktır. Hastalık, yatak istirahatı yaparak kendiliğinden geçebilmektedir. Bol bol sıvı gıda tüketip, bol bol C vitamini içeren besinler tüketmelisiniz. Bunlar gripten kurtulmak ve iyileşme sürecinizi hızlandırmak adına yararlı olacaktır. Bunun yanında şayet grip, bir haftasını doldurmuş olmasına rağmen hala devam ediyorsa, ilaç kullanmak gerekebilir.

Bu dönemde grip olan kişinin, hastalığı diğer aile bireylerine ve çevresindeki kişilere bulaştırmasını önlemek için; hastanın eşyaları, özellikle yemek yediği tabak, su içtiği bardak, kaşık çatal gibi eşyalarını başkaları ile paylaşmasını engelleyin.

Bunun yanında bitkisel çaylardan zencefil çayı da grip hastalığına iyi gelmektedir.

Grip olmamak için bunları tüketin:

A VİTAMİNİ: Balık, yumurta sarısı, kırmızı et, süt, yoğurt, havuç, kayısı, tatlı kabak, kavun, şeftali, ıspanak, brokoli, tere, maydanoz, dereotu ve roka.
C VİTAMİNİ: Maydanoz, yeşil sivribiber, roka, turunçgiller, kuşburnu, soğan, kereviz, brokoli, çilek ve kivi.
E VİTAMİNİ: Bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve kepeği ayrılmamış un.
SELENYUM: Balık, deniz ürünleri, etler, tahıllar, yumurta, brokoli, lahana, kereviz, soğan, sarımsak, mantar ve turp.
ÇİNKO: Etler, balık, süt, peynir, yumurta, deniz ürünleri, yağlı tohumlar, kurubaklagiller, kepekli tahıl ürünleri ve mantar.

Ve soğuk günler için birkaç basit öneri:

* Öğünlerinizde mutlaka çiğ sebzeye yer verin.
* Haftada 2-3 kez balık tüketin. Izgara, fırın veya buğulama yöntemlerini tercih edin.
* Su tüketimini sakın ihmal etmeyin. Günde en az 2 litre su tüketin.
* Yumurta, yoğurt, peynir, süt ve et grubu gibi protein açısından zengin gıdaların tüketimine özen gösterin. Bu gıdalar, bağışıklık sisteminizi de destekleyec ektir.
* Kuru baklagilleri haftada en az 2 kez tüketmeye özen gösterin.
* Çay ve kahve gibi içecek ihtiyaçlarınızı, bitki çaylarından sağlamaya çalışın.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English