Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Belediye ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını habersiz ödedi

29 Friday 2022
Bizler güzel adetlere, örneklere sahip olan bir milletiz. Ecdadımızdan miras kalan davranışlar günümüzde de yaşatılıyor. Bunu bazen isimsiz bir hayırsever yapar bazen de bir kurum.Eyüpsultan Belediyesi Ramazan ayında, ilçede; haber vermeden bakkaları gezerek, veresiye borcu olan ihtiyaç sahibi kişilerin borçlarını ödedi. Veresiye sahipleri borçlarının ödendiğini günler sonra bakkallardan öğrenince, duygusal bir sevinç yaşayarak dua ettiler.Yıl boyunca sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçek ihtiyaç sahibi ailelere destek olan Eyüpsultan Belediyesi, paylaşma, dayanışma ayı olan Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi ve market kartı dağıtımı yapan Eyüpsultan Belediyesi, bu defa da ilçede bulunan mahalle bakkallarına veresiye borcu olan ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını ödedi.Uygulamanın hayata geçirilmesi ile 112 bakkalda, 260 kişinin, toplam 112 bin 595 TL veresiye borcu kapatılmış oldu.Yaklaşık 27 yıldır Düğmeciler Mahallesi’nde esnaflık yapan İsa Aydın, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok güzel bir uygulama, Allah, başkanımız Deniz Köken’den de razı olsun. Bu geleneğin devam etmesini dileriz. En azından üç dört kişinin yarasına merhem olmaya çalışıyorlar. Borcunun kapandığını söylediğim bir vatandaş çok sevindi. Allah razı olsun” dedi.Diğer esnaflar da bu durumdan son derece memnun olduklarını ifade ettiler. Borçları silinen vatandaşların dua ettiğini belirterek, “Bu uygulamadan esnaf olarak bizler de memnunuz çünkü bizler de zorlanıyoruz. Yapılan bu destek bizlerin elini de rahatlattı. Belediyenin desteğiyle veresiye defterlerinden çok sayıda ihtiyaçlının borcu silindi. Öğrendikleri zaman çok sevindiler, dua ettiler” diye görüş bildirdiler.
 
Şair Bülent Parlak Vefat Etti
İzdiham Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Şair Bülent Parlak’ın kalp krizinden vefatı, edebiyat ve kültür sanat camiasını yasa boğdu.Bülent Parlak, gençler ve geniş kitleler tarafından takip edilen, sevilen sayılan biriydi.Benim de yakinen tanıdığımdı. Zaman zaman görüşür konuşur şakalaşırdık. Değerli bir kardeşimizdi. Sıradan değil, sıra dışı idi. Gariplerin, yalnızların dostuydu. Dergi kapaklarına bile yansıtırdı bu özelliğini. Acı haberine çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin.
 
Ramazan Ayı dolu dolu geçti
İki yıldır hiçbir şey yapılamadan sessiz sedasız geçen Ramazan ayı, bu yıl büyük bir özlem ve coşkuyla yaşandı.Camiler ışıl ışıldı. Cemaat, teravih namazlarına akın etti. İftar programları bereketli ve neşeliydi. Belediyelerin kültür sanat merkezlerinde, Ramazan’a yaraşır sohbet programları gerçekleşti. Kitap fuarları okuyucularıyla buluştu.Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 39’uncu kez düzenlenen ‘Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’ Ankara ve İstanbul’da üç ayrı yere kuruldu. Ankara’da; Ahmet Hamdi Akseki Camii, İstanbul’da Büyük Çamlıca Camii ve Fatih Camii avlularında düzenlendi.Fatih Camii avlusundaki fuar, oldukça geniş katılımlı oldu. 130 yayınevi binlerce kitapla okuyucularının karşısına çıktı. 19 gün süren fuardan yayıncılar memnun ayrıldı.Etkinlik ve sohbet çadırında İbrahim Kalın, Ömer Tuğrul İnançer, Yusuf Kaplan gibi değerli isimler, kitaplarını imzalarken çok güzel sohbetler de yapıldı. Hacıvat Karagöz gösterisi ve Nasrettin Hoca oyunları, masal saatleri çocukların ilgiyle takip ettiği etkinlikler oldu.

Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri Finalistleri Açıklandı
TRT tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin finalistleri açıklandı. Ayrıca koronavirüs salgını dolayısıyla iptal edilen 12. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nin finalistleri de bu etkinlik kapsamında belirlendi. Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte ulusal, uluslararası ve proje geliştirme destek kategorilerinde toplam 85 proje finale kaldı. 180 ülkeden 2 bin 618 başvuru yapıldı. 12’nci ve 13. Uluslararası Belgesel Günleri’ne ulusal, uluslararası ve proje geliştirme destek kategorilerinde; toplam 2 bin 618 proje başvurusu yapıldı. Toplam 180 farklı ülkeden katılımların yapıldığı yarışmada, finalistler ön eleme kurulunun titizlikle yapılan çalışmaları sonucunda seçildi. Yarışmaya hak kazanan finalistler; ulusal yarışma kategorisi kapsamında “Öğrenci Filmleri” ile “Profesyonel” alt kategorilerinde ve uluslararası yarışma ve proje geliştirme destek kategorilerinde olmak üzere toplam 3 kategori altında ödül için yarışacak.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English