Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Artık dünya bize hayran

15 Wednesday 2020
Ev günlerimiz devam ediyor. Sürekli haber izliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımızın açıklamalarını pür dikkat dinliyoruz. Yeni kararlar alındı mı? Sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu günler ne kadar sürecek? Kafamızda sorular hiç bitmiyor.

Haberleri izlerken bir şeyi fark etmeye başladık. Bir zamanlar gözümüzde büyüttüğümüz Avrupa ve dünya devletlerinin ne kadar aciz durumda olduğunu üzülerek görüyoruz. Allahım yardımcıları olsun. 

Oysa fazla değil birkaç yıl önce onlara hayrandık. Onların ülkesine gitmeye çalışıyorduk. Avrupa’dan gelen yakınlarımıza imreniyorduk. Şimdi neredeyse her şey ters yüz oldu. Biz onlara yardım eder olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında 34 ayrı ülkeye yardım gönderildiğini ve yardımların devam edeceğini söylediğinde göğsümüz kabardı, gururlandık. Biraz geriye dönüp baktığımızda tarih boyunca bu tür yardımları yaptığımızı göreceğiz.
Sağlık Bakanımız sık sık açıklama yapıyor. Açıklamalarında salgınla mücadeleyi diğer ülkelerle kıyaslamasında çok çok iyi bir durumda olduğumuzu görüyoruz. Bakanımızın da her sözünün sonunda dikkat çektiği gibi evde kalmaya devam edersek bu durumu kısa zamanda atlatacağız inşallah.
Vaka artışı düşüşte

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, Türkiye'de hastalığın 1 haftada en çok vaka sayısına ulaşması 4. haftada gerçekleştiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “ Yani 4. haftada Türkiye'de vaka artış hızı düşüşe geçti. Amerika 11.haftada ulaştığı düzeyi biz 4. haftada yakalamış olduk. Türkiye'de vaka artışı söz konusu ama artış hızının dördüncü haftada düştüğünü söyleyebiliriz. Virüsün yayılma gücünü hatırlamalıyız. Virüsün yayılma gücüne karşı şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış bulunuyoruz.” 

Bu müjde olarak kabul edilecek bir açıklama. 
Bakan açıklamalarının devamında filyasyon kelimesinden bahsetti. Başarının sırrının Filyasyon adlı çalışmada yattığını gördük. Bu çalışmayı dünyada uygulayan tek ülkeymişiz.  Nedir Filyasyon?  Korona virüsü taşıdığı tespit edilen hastanın temas halinde olduğu kişiler zincirinin taranması sürecine deniyormuş. Yol nasıl izleniyor? Hastanın yakın temas içinde olduğu kişilere ulaşılıyor, gözlem altına alınıp izole edilip tedavilere başlanıyor. Böylece hastalar virüsü fazla yaymadan karantina altına alınmış olunuyor.
Muhalif medya iyi bir sınav vermiyor

Devletimiz bütün gücüyle mücadele verirken maalesef bir kesim medya bu mücadeleyi görmezden geliyor. Eleştirmek için mercekle eksik arıyorlar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında da “milletin moralini bozmak için gece gündüz çalışanların, terör örgütleriyle medyasıyla siyasi teşekkülleriyle kendi fitne ve nefret çukurlarında boğulup gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Bir dönem kendilerini ülkenin tek sahibi sanan ve hala aynı kibirli tavırla hareket eden bu hastalıklı zihniyetin sahiplerine diyorum ki: 'Düşün artık milletin yakasından. Her darbenin, her vesayetin arkasında siz vardınız. Her kaosun, her kargaşanın arkasında siz vardınız. Milletin değerlerine, mukaddesatına, onuruna yapılan her saldırının tetikçisi sizdiniz. Yıllardır yaptığınız işin adı gazetecilik değil, şeamet tellallığıdır.' Ama artık bu devir sona erdi. Ülkemiz sadece korona virüsten değil, aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır."
Gerçekten de el insaf diyoruz. Yiğidin hakkını vermek lazım. Gözlerdeki perdeleri çıkartarak dünya ile kıyaslandığı zaman, ülkemizin hangi seviyede olduğunu net bir şekilde görmüş oluruz. 

Evde de olsak spor yapalım

Evlerde kaldığımız bu günlerde hiç şüphesiz bol bol yenilip içiliyor. Bunun için hareket etmemiz gerek. Evin koridorunda ya da uygun bir oda da yerimizde sayarak da olsa adım atmamız, jimnastik hareketleri yapmamız lazım. Aksi takdirde bu seferde kilolarla mücadele edeceğiz. 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English