Son Dakika Haberler

Ahmet Dur

Ahmet Dur

​Allahım bizi insan eyleye

26 Şubat 2023
Artık biliyoruz ülkemizde çok sayıda fay hattı var. En tehlikeli ve yıkıcı olanı ise ahlaki fay hattı. Bu acı günlerde kendisini çok iyi hissettirdi.
Bekleniyordu ama bu kadar şedit ve çirkefi beklenmiyordu.
Yardıma koşacakları yere engellemeye çalıştılar. Görmezden geloiler. Duymazdan geldiler. Çadırların yanında çadır yok dediler. Askerin yanında asker yok dediler. Devletin tüm güçlerinin ortasında devlet yok dediler.
Ellerinde merceklerle eksiklik aradılar. Bulamayınca kurgu yapmak için tiyatro oynadılar. İnanın beceremediler. Tüm yaptıklarını Allah ayaklarına doladı. Muhalefete yaranmak için gelenler bile oldu.
Neymiş sanatçı muhalif olurmuş. Yok ya. Bunu kim söyledi. Ben sanatçıyım, ben gazeteciyim, ben akademisyenim istediğimi söylerim ayakları yemedi. Yemeyecek. Başaramadınız, başaramayacaksınız.
Yerel halkı yanınıza alamayınca iyice kinlendiniz. Ne yaptıysanız olmadı değil mi? Oyuncu olarak yanınızda getirdikleriniz bile çuvalladı. Sonunda ifşa etmek durumunda kaldılar.
Halk devleti gördü. Halk milleti tanıdı. O kadar acısının arasında şefkati, merhameti, kenetlenmeyi gördü bu halk.
Bunları sizde gördüğünüz için ne yapsak ne etsek de yeni konular bulsak derdine girdiniz.
Derdiniz bu milletin inancı. Allah lafzından rahatsızlık duydunuz. Derdiniz bu milletin vatan sevdası. Hadi açık söyleyin derdiniz bu milletin şefkati, merhameti, iyilikte yarışması.
Yardım ekiplerinin enkaz başında aç susuz saatlerce çalışmasını bile içinize yediremediniz.
Size inat bu milletin kedisi, köpeği, kuşu bile merhametli ve sevgi dolu. Onların nasıl çırpındıklarını bütün dünya gördü.
Yurt dışından gelen yardım ekipleri ve birçok yetkili Türkiye bu enkazın altından çok çabuk kalktığını söylediler. Dünyanın hiçbir yerinde 18. Günde konut yapımına başlanamaz. Ülkemiz bunu başardı çok şükür.
Ülkemiz kendi derdindeyken daha büyük acılar yaşatmaya çalıştınız. Tüm denemelere rağmen başaramayınca kininiz katlanarak artı.
İyi kullandığınız sosyal medyayı psikolojik savaş alanına çevirdiniz. Yalan olduğunu bile bile paylaşımlar yaptınız. Asılsız ihbarlarınızla bu insanları yormaktan çekinmediğiniz gibi zevk bile aldınız.
Elinize aldığınız telefonlarla şovlarınızı yaptınız gittiniz. Geriye yok dediğiniz kurumlar ve yine görmekten rahatsız olduğunuz İslami STK’lar kaldı. İşte o geride kalanlar bu milletin özü. Özüyle bu millet yine külünden doğacak.
Konya halkının ve Konya Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini gördükçe en sonun da birileriniz itiraf etmek durumunda kaldı.
Alvarlı Efe Hazretlerinin güzel dualarından biridir “Allahım bizi insansan eyle’ duası gerçekten de öyle. İnsan olmak öyle kolay değilmiş. Bunu çok net gördük.
Elbette bu dünyada kötülük ve iyilik hep var olacak. Dünya tarihinin ilk gününden günümüze kadar bu ikilinin mücadelesi hep sürdü ve sürmeye de devam edecek.
 
 
 
 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English