Son Dakika Haberler

Cemil Paslı

Cemil Paslı

​Aile Mahremiyeti ve Nükleer Enerji

05 Haziran 2023
Aile mahremiyetinin ihlali nükleer sızıntı gibidir.
Radyoaktif sızıntı insan ve çevreye ne kadar zarar veriyorsa; aile mahremiyetinin ihlali de bireyin mutluluğu ve toplumun huzuruna o oranda zarar verir.
Nükleer enerji santralinde maddenin mahremiyeti parçalanarak içindeki muazzam enerji açığa çıkarılır ve kontrollü bir biçimde insanlığın istifadesine sunulur.
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali tamamlandığında tek başına Türkiye’nin enerji ihtiyacının %10’nu karşılayacağından, nükleer enerji çok kıymetlidir ve yararlanılmalıdır.
Cennette Rabbimizin Hz. Âdem babamız ve Hz. Havva annemiz arasında kıyılan nikâhla başlayan aile kurumu da bireyin mutluluğu ve toplumun huzuru için nükleer santral kadar kıymetli pozitif bir enerji üretir.
Ailenin pozitif enerjiyi üretmesi, muhafazası ve bireye, topluma aktarılması hususunda mahremiyetinin korunması gerekiyor.
Ailenin temeli olan eşler aile mahremiyetinin devamında en yakınlarına karşı dahi dikkatli olmalıdırlar.
Günümüz aile problemlerine sebep olan aile mahremiyeti ihlali çoğunlukla eşlerin en yakınlarından gelmektedir.
Eşlerin birbirine karşı yaklaşımlarından çocukların eğitimine aile içerisinde her şey sınırları net bir şekilde çizilmiş bir mahremiyet çerçevesinde yürütülmelidir.
Mutluluk anayasamız ilk değiştirilemez maddeleri hatırlayalım:
  1. Aşkın varlığımız Rabbimiz,
  2. İçkin varlığımız eşimiz,
  3. Taşkın varlıklarımız çocuklarımız ve taştığımız varlıklar anne/babalarımız.
Aile mahremiyeti bu katmanlarla muhafaza edilmeli birinci önceliğimiz olan aşkın varlığımızla olan sırları kimse bilmemeli, sonrasında içkin varlığımız eşimizle aramızda olması gerekenler sadece ikimiz arasında kalmalı ve hakeza…
Bu üç katman arasında olabilecek sızmalar birey ve toplumun mutluluk ve huzurunu tehdit anlamında nükleer sızıntı gibi kabul edilerek dikkatli davranılmalı.
Aile mahremiyetinin ihlalinde birinci sırada genelde iyi niyetle de yapılsa ebeveynlerin sürekli müdahaleleri geliyor.
İkinci sırada ise, show asrında yaşamamız ve her şeyi sosyal medya üzerinden paylaşmamız aile mahremiyetin ortadan kaldırıyor.
Aile reaktörünün bireye mutluluk, topluma huzur üretmesi için sızmaların oluşmaması için en çok eşlerin işbirliği halinde üç katmanlı koruma duvarlarını muhafaza etmeleri gerekiyor.
Bu konu da Rabbimizin rehberliği için lütfen Hucurat suresini dikkatli bir şekilde;
Teemmülle her kelimenin üzerinde derin derin düşünerek okuyalım,
Tezekürle Hz. Adem ve Hz. Havva’dan günümüze ailenin geçmişini hatırlayalım,
Tefekkürler günümüzden kıyamete kadar ailenin bize sunacağı katkı üzerinde duralım,
Taakkulla geçmiş ve geleceği birbirine bağlayarak,
Tedebbürle almamız gereken tedbirleri gözden geçirelim.
Unutmayalım ki, sırat dünyada geçilir.
Sırat köprüsünü geçerken en büyük destekçimiz de içkin varlığımız eşimizdir.
Sırattan incedir sevda köprüsü
Beraber geçelim tut ellerimden
Niyet ak güvercin vuslat gökyüzü
Beraber uçalım tut ellerimden.
Gönüldeki birlik kalkandır dışa
Aldırma ayaza, yele, yağışa
Giden ilkbahara, gelecek kışa
Beraber göçelim tut ellerimden.
(Abdurrahim Karakoç)
Sırat üzerinde beraber yürüdüğümüz eşimizle aile mahremiyetinin korunması hususunda yardımlaşalım olur mu?

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English