Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Yerel Medya’nın Geleceği” Ankara’da masaya yatırıldı

Anadolu Medyasının sorunları ve geleceğine ilişkin yerel medyanın geleceği Ankara'da düzenlenen "Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği" başlıklı çalıştayda konuşuldu.

Ulusal ve yerel medyanın önemi, yerel televizyonların, gazetelerin, radyoların sorunları ve geleceği düzenlenen çalıştayda yetkili kurum ve kuruluş temsilcileri, gazeteciler, akademisyenler, konuyu enine boyuna tartışıldı. Çalıştayda ayrıca yeni iletişim teknolojilerinin getirdiği fırsat ve tehditler ele alındı.

Düzenlenen çalıştaya Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Rıdvan Duran, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da katıldı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesinde düzenlenen, çalıştaya katılan Bakan Ersoy, “Bugün geleneksel medya mecra ve uygulamaları dijitalleşme karşısında çok önemli bir sınav veriyor. Gerçek haber, nitelikli içerik ve anlık bilgiye erişim kanallarını gözden geçirdiğimizde dijitalin sunduğu imkanların kapsama alanının genişlediğini çok rahat bir şekilde görebiliyoruz” dedi.

Bakan Ersoy: “Dijital çağda yerel medyamızın işlevini yitirmemesi adına ne gerekiyorsa yapılmalı”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu süreçte sizlerin yanında olduğumuzu açık bir şekilde belirtmek istiyorum. Dijital çağda yerel medyamızın işlevini yitirmemesi adına ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini tüm içtenliğimle bir kez daha paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Yerel medyanın, demokrasinin en işlevsel araçlarından biri olduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, “Bu açıdan bugün bir araya gelmemize vesile olan bu toplantıdan çıkacak sonuçların önümüzdeki dönemde hız kazanacak dijital dönüşümü anlamamıza büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Bakan Ersoy, medyada dönüşüm için çalışmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bu anlayış doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bu süreçte sizlerin yanında olduğumuzu açık bir şekilde belirtmek istiyorum. Dijital çağda yerel medyamızın işlevini yitirmemesi adına ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini tüm içtenliğimle bir kez daha paylaşmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

"Yük Olmaz Yük Alır"
Yerel medyanın geleceği konulu çalıştayda konuşan KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, Yerel medyanın dünü-bugünü ve gelecek planları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Anadolu medyasının filizlendiği şehirlerin ve bölgelerinin sesi olduğunu, bu toprakların yerli ve milli anlayışını  temsil ettiğini ifade eden Toy, vatan coğrafyasının  kılcal damarlarıdır şeklinde yorumladığı yerel medyanın, daima yük olmaya değil yük almaya talip olduğunu ve hiç bir zaman kaostan beslenmediğini belirtti.

"Kalkınma yerelden başlar"
Kalkınmanın yerelde başladığı gerçeğinin altını çizen Yaşar Toy, yerel medyanın da sorunların çözümüne katkı veren en önemli unsur olduğuna vurgu yaptı. Kontv Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, dün nerede duruyorsa bugünde aynı eksende yayınlarına devam ediyor, dün nereden bakıyorsa bugün de oradan bakıyor sözleriyle yerel medyanın amacının her şartta ve durumda üzüm yemek olduğuna değindi.  İstihdama kapı aralayan, sektöre nitelikli çalışanlar yetiştiren yerel medya kuruluşlarının, aynı zamanda önemli bir misyonu da üstlenerek, devlete ödedikleri vergilerle mali yükümlülüklerini yerine getiren kayıt dışı kurumlar olmadıklarını belirtti.

"Sağ duyunun ve ortak aklın adresi"
Yerel medyanın sağ duyunun sesi olduğuna inandıklarını söyleyen Toy, kutuplaştırıp ötekileştirmeyen, ortak aklın adresi olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti. Sağlıktan-eğitime, siyasetten-ekonomiye, sivil toplumdan-kültür sanata yaşadığı ve beslendiği havzanın dinamiklerini önceleyerek yayınlarına yön verdiklerini söyleyen Toy, bir yerel medya mensubu olarak prensiplerinin sorumlu yayıncılık anlayışı olduğunu dile getirdi. 

Dijital dönüşüm 
KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, dijitalleşme ile birlikte geleneksel medyanın zor günler geçirmesine ilişkin de, ‘bu dönüşüme direnmek yerine süreci sağlıklı bir şekilde işleterek aynı zamanda atılacak uyumlu adımlarla ve geçişlerle geleceği planlamak doğru olacaktır’ sözleriyle özetledi. 

"Yapısal sorunlar kalıcı çözümler"
Yerel medyanın özellikle son yıllarda yapısal sorunları olduğuna dikkat çeken KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, en önemli sorumlarının gelir gider dengesinin bozulması olduğunu söyledi. Bunun için yerel medyaya katkı sağlayacak yeni kaynakların önünün açılması,yeni düzenlemelerle gider kalemlerinin ve mali yükün azaltılması gerektiğini söyledi.

Yeni iletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği programı aşağıdaki gibidir.
23 Kasım Salı - Yerel Medya Çalıştayı Açılış Konuşmaları
10.00 Sinan Burhan- Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı
10.10 Asım Balcı- Altındağ Belediye Başkanı
10.20- Rıdvan Duran-Basın İlan Kurumu  Genel Müdürü
10.30 Ebubekir Şahin- RTÜK Başkanı
10.45 Mehmet Nuri Ersoy- Kültür ve Turizm Bakanı
SAAT 11.00 OTURUM - ULUSAL -YEREL MEDYANIN ÖNEMİ VE DEMOKRASİ
İbrahim Uslu- RTÜK Başkan Yardımcısı Moderatör
Şebnem Bursalı- ATV Ankara Temsilcisi
Emin Pazarcı- Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi
Mehmet Acet- Kanal 7 Ankara Temsilcisi
Zeki Akbıyık- Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni

SAAT 12.00 OTURUM - YEREL TELEVİZYONLARIN SORUNLARI VE GELECEĞİ
Mücahid Eker- T.C İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü- Moderatör
Doğan Deniz- Altas Tv Genel Yayın Yönetmeni
Hasan Yavuz Bakır- Çaytv Genel Müdürü
Cüneyt Beyit- Aksu tv Genel Yayın Yönetmeni
Yaşar TOY- Kontv Genel Yayın Yönetmeni
SAAT 13.00 ÖĞLE YEMEĞİ

SAAT 14.00 OTURUM - YEREL GAZETE VE RADYOLARIN GELECEĞİ
Deniz Gürel- Hürriyet Gazetesi Ankara Eki Genel Yayın Yönetmeni- Moderatör
Gülay Kankalp- Ostim Radyo Genel Yayın Yönetmeni- Moderatör
Fezai Polat- Avrasyatürk Radyo Genel Yayın Yönetmeni
Serhat Özşahin-  Vitrin Haber Genel Yayın Yönetmeni
İskender Yılmaz- Malatya Mega Haber
Semra Aman Akyürek- Balıkesir Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
15.00 Başkent Millet Bahçesi  ziyaret ve gezi
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 4
  • 4
  • 1
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English