Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Süper Lig'in Efsane Takımı Samsunspor'un Tarihi

Süper Lig’in Efsane Takımı Samsunspor’un Tarihi

Samsun haber sitesi Gazete Gerçek, Samsunspor hakkında doğru bilgi edinmek isteyenlerin tercihidir. Samsun merkezli faaliyet gösteren bir Spor Kulübü olan Samsunspor’un kuruluş tarihi resmi kayıtlarda 1927 olarak bilinir. Fakat asıl tarihinin 1909 yılında kurulan Tenvir-i Efkâr Gençler Kulübü'ne dek uzandığı görülür. Dolayısıyla Samsunspor oldukça köklü bir geçmişe ev sahipliği yapar.

Köklü Tarihi ile Samsunspor Hakkında En Doğru Bilgileri Edinin

Samsunspor'un en önemli özelliklerinden biri Samsun’da kurulan ilk futbol kulübü olmasıdır. Samsun Limanı başkanının önderliğinde kurulan ve Balkan Savaşlarının patlak vermesiyle faaliyetlerine son veren Samsunspor, 1912 yılında bağıl muallim ve sultaniye öğrenciler tarafından kulüp niteliği taşımayan buna rağmen rakiplerle karşılaşacak nitelikte bir takımın oluşturulmasıyla faaliyetlerine devam etmiştir. Bu girişimde çok uzun ömürlü olmamış fakat 1919 yılında kent tarihinin ikinci kulübü Samsun İdman Yurdu ismi ile çalışmalarına başlamıştır. Tahir Usta önderliğinde kurulan bu kulübün renkleri sarı kırmızı iken, 1921 yılında Samsun İdman Yurdu’nun dışında faaliyet gösterecek ikinci bir futbol kulübünün kurulduğu görülür.

 

Samsunsporun bugüne dek gerçekleştirdiği faaliyetlere bakıldığında oldukça köklü bir tarihe sahip olduğu görülür. Günümüzde de en önemli takımlardan biri olan Samsunspor, başarılarıyla isminden sık sık söz ettirir. Tam adı ile Samsunspor Futbol Kulübü Anonim Şirketi olan Samsunspor sponsorluk anlaşması gereğince Yılport Samsunspor ismiyle anılır. Türk bir futbol kulübü olan Samsunspor futbolda faaliyet gösterir. 30 Haziran 1965 yılında profesyonel bir yapıya kavuşmuş olan futbol takımı ilk yıllarında iç saha maçlarını şehir stadında oynarken, 1974-75 döneminde 19 Mayıs Stadyumu’na taşındığı görülür.

Şehrin En Başarılı Futbol Takımını Yakından Tanıyın

Samsun şehrinin en başarılı futbol takımı olmasıyla dikkat çeken Samsunspor, tarihi boyunca 23 hafta Süper Lig'in zirvesinde yer alma özelliği taşır. Bu özelliği ile Süper Lig'de en uzun süre lider kalan yedinci takım olarak bilinir. Oldukça başarılı ve köklü bir geçmişe sahip olan spor takımı, yalnızca Samsun halkı tarafından değil, Türkiye'nin ve hatta dünyanın pek çok yerinden taraftara sahip bir takım olarak değerlendirilir. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor ve Sivasspor sonrasında en başarılı takım olarak değerlendirilmesi fanatiklerin her geçen gün artmasını sağlar. Süper lig tarihinde en fazla puan toplayan 11 takım olarak değerlendirilen Samsunspor birinci ligin en çok şampiyon olan takımı durumunda olma özelliğini de korumaya devam eder. Bugüne dek yedi kez şampiyon olan Samsunspor, Süper Lig'den 7 kez düşmüş olması sebebiyle de bu alanda da bir rekora ev sahipliği yapar.

 

Samsunspor hakkında en doğru ve en güncel bilgilere Samsun haber sitesi ile ulaşılabilir. Kullanıcılara yalnızca nitelikli ve teyitli bilgi aktarmayı hedefleyen Gazete Gerçek, Samsunspor'da dahil olmak üzere Samsun hakkında bütün haberleri aktarmayı amaçlar. Okurlarının kafa karışıklığı yaşamalarına yol açmayan objektif haber anlayışı sayesinde Samsun'un en çok okunan haber sitelerinden biri olarak değerlendirilir.

Samsunspor ve Samsun Hakkında Doğru ve Teyitli Bilgi Almanın Önemi

İnternet kullanımının gelişmesiyle birlikte insanın hayatındaki pek çok alışkanlığın da değiştiği görülür. Değişen alışkanlıklar arasında araştırma yapma alışkanlıkları bulunur. Geçmiş yıllarda herhangi bir takımın taraftarı olan kişiler takımları ile ilgili bilgiler edinmek için televizyon programlarını ya da gazeteleri okuyordu. Bunun yanı sıra pek çok taraftar tuttuğu takımın maçlarına giderek maçları bizzat izlemeyi tercih ediyordu. Modern dünyada maça gitmek gibi aktivitelere vakit ayırmak oldukça zor hale geldi. İnternet kullanımı ise bu konuda önemli bir avantajı beraberinde getirdi. Günümüzde maçlara gidemiyor olsanız bile internet üzerinden tuttuğunuz takımın başarılarını ve mağlubiyetlerini takip edebilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı önemli etkenler bulunur. Eğer yeterince güvenilir olmayan bir siteden yana tercih yapıyor ve haberlere bu siteyle okuyorsanız kafa karışıklığı yaşamanız muhtemeldir. İnternet kullanımının artması ile birlikte haber sitelerinin sayısı da büyük bir hızla artmıştır. Herhangi bir konuda araştırma yaptığınızda karşınıza binlerce farklı seçenek çıkabilir. Seçenekler arasından tercih yaparken dikkatli olmak önemlidir. Yeterince güvenilir olmayan internet siteleri haber okuma konusunda sizlere hizmet veriyor olsalar da kafa karışıklığı yaşamaya yol açarlar. Özellikle Samsunspor gibi tuttuğunuz takım hakkında en doğru bilgilere ulaşmak istiyorsanız teyitli haber yaptığından emin olduğunuz bir siteden yana tercih yapmalısınız. Bu konuda uzun yıllardır kullanıcılarına ve okuyucularına önemli bir hizmet veren Gazete Gerçek, Samsunspor'da dahil olmak üzere Samsun hakkındaki bütün bilgileri mümkün olan en kısa süre içerisinde ve en doğru şekilde paylaşır.

 

Teyitli bilgilere erişmek birçok açıdan önemlidir. Tuttuğunuz takım hakkında edindiğiniz yanlış bilgiler kafa karışıklığı yaşamanıza yol açabilir. Bu gibi problemlerin üstesinden gelmek için teyitli bilgiler veren sitelerden yana tercih yapmanız önerilir.  Çağın en önemli ihtiyaçlarından biri olan objektif habercilik anlayışıyla faaliyet gösteren Gazete Gerçek bu ihtiyacı başarılı bir şekilde karşılar.

 

Objektif haber anlayışı günümüzün en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Haber sitelerinin sayısının artması objektif haber yapan sitelere ulaşmanın neredeyse imkansız hale gelmesine yol açmıştır. Hangi konuda olduğu fark etmeksizin objektif olmayan haberler kafa karışıklığı yaşamaya yol açar. Objektif haber anlayışında haber yazarı duygu ve düşüncelerini anlattığı konulara dahil etmemelidir. Yalnızca bilgiyi aktarmalı ve okuyucuyu herhangi bir tarafa çekmeye çalışmamalıdır. Bu gibi etkenler göz önünde bulundurulduğunda Gazete Gerçek’in Samsun adına önemli bir faaliyet gösterdiğini ve yalnızca objektif haberler sunduğunu söylemek gerekir.

 

Gazete Gerçek sayesinde Samsun haber ve duyurulara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yalnızca şehirde meydana gelen değişiklikler hakkında değil, Samsunspor, şehrin yöresel yemekleri ve gezilecek yerleri gibi farklı konularda da haberler yapan haber sitesi, internet bağlantısına sahip olduğunuz her yerden ulaşabileceğiniz bir site ile faaliyet gösterir.

 

Gazete okuma alışkanlığının neredeyse raflara kalktığı bugünlerde haberlere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak gün içerisinde vakit kaybı yaşamayı engeller. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veren Samsun haber sitesi, kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğu için bütün kullanıcılar için uygun bir hizmet sağlar. İnternet kullanma seviyeniz fark etmeksizin istediğiniz haberlere kolaylıkla ulaşabileceğiniz haber sitesi yalnızca bilgisayar üzerinden değil, telefon ve tablet gibi internet bağlantısı olan bütün cihazlar üzerinden ulaşılabilecek bir sitedir. Böylelikle gün içerisinde kendinize verdiğiniz kısa molalarda, yemek yerken ya da trafikte haber sitesini takip edebilirsiniz. Samsunspor'da dahil olmak üzere istediğiniz bütün konularda en doğru bilgiye ulaşmanıza yardımcı olan haber sitesi teyitli bilgiler ile okuyucunun kafasını karıştırmaz.

Köklü bir tarihe sahip olan ve başarılarıyla isminden söz ettirmeyi başaran Samsunspor, bir diğer Karadeniz ekibi olan Trabzonspor ile rekabet yaşar. Kulübün Karadeniz takımları ile oynadığı tüm maçlar Karadeniz derbisi adı ile anılır. Özellikle Karadeniz halkı tarafından çok yoğun bir ilgi gören bu derbiler, Karadeniz halkını adeta ikiye böler.

 

Samsunspor takımının formaları düz kırmızı ve düz beyaz takım formlarından oluşur. Köklü geçmişi ile pek çok başarıya imza atmayı başaran Samsunspor hakkında en iyi bilgileri Samsun haber  sitesi Gazete Gerçek ile ulaşmak mümkündür.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HB
    HAYAT BİZİ 61 YERE
    133 gün önce

    SAMSUNSPOR UN TARİHİ İÇİN TEŞEKKÜRLER TRABZONSPORUDA ANLATIRMISINIZ SÜPER LİG İN SEFİRİ TRABZONSPOR. ŞAMPİYON TRABZONSPORDUR.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English