Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır? Este Favor Anlatıyor….

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır? Este Favor Anlatıyor….

 
Saçlarımız dış görünümümüzün ve estetiğin en önemli parçalarından biri olarak kabul edilir. Pek çok insan sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak ister. Fakat başta genetik, yaş, hormonal faktörler, stres, hava kirliliği, vitamin ve mineral eksiliği gibi farklı faktörler olmak üzere hem kadınlar hem de erkeklerde saç dökülmesi ve seyrelmesi ile karşılaşılmaktadır. Erkeklerdeki saç dökülmesinin en büyük nedeni genetik faktörlerdir. Kadınlarda görülen saç dökülmesi sorunlarının ise en sık görülen sebebi hormonal faktörler ve B12, demir gibi vitamin ve mineral seviyelerinde görülen eksikliklerdir. Bu sorunları günümüzde saç ekimi yöntemleri ile ortadan kaldırmak mümkündür.

www.estefavor.com
Saç ekimi, dökülmüş veya seyrelmiş saçların eski görünümüne kavuşturulması için farklı teknikler kullanılarak yapılan cerrahi işlemlere verilen isimdir. Genellikle yaş aralığı veya cinsiyet fark etmeksizin yapılan saç ekimi, özellikle 50’li yaşlardaki kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Ülkemizde ve dünyada yaygın olarak uygulanan bir işlem olan saç ekimi, dış görünüşünden rahatsız olan veya özgüvenini artırmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir işlemdir.
 
İşte bu yazımızda saç ekimi işlemi hakkında merak edilenlerle ilgili Este Favor ile konuştuk ve bilmeniz gerekenleri sizler için biraraya getirdik.
 
  • Saç Ekimi Nedir?
 
Çeşitli nedenlerden dolayı saç kaybına uğramış kişilere, doğal ve kalıcı olarak yeni saç kazandırmaya saç ekimi denir. İşlem, saçın dökülmüş veya seyrelmiş olan bölümüne, ense bölgesinden alınan dökülmeye dirençli saç köklerinin aktarılması ile gerçekleştirilir. Saç ekimindeki amaç, hastaya doğal ve yoğun saçlar sağlamaktır. Saç ekimi, belli nedenlerden dolayı saçsız kalan bölgeye uygulanabilir. Bu nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz:
 
  • Doğuştan gelen bölgesel saç dökülmesi,
  • Yanıklar nedeniyle saçın kaybedilmesi,
  • Kadın ve erkek tipi saç dökülmesi,
  • Baş bölgesindeki yaralanma ve ameliyatlardaki izler nedeniyle saçın çıkmayışı,
  • Psikolojik kökenli (saç ve kılların sürekli koparılması) saç dökülmesi veya kopması,
  • Geçirilen bazı hastalıkların neden olduğu saç dökülmesi.
 
  • En İyi Saç Ekimi Yöntemi Nedir?
 
Saç ekimine karar vermek kadar saç ekiminde kullanılacak yönteme karar vermek de önem taşımaktadır. Bu aşamada en son çıkan saç ekim tekniğini ya da en iyi olanı aramak yanlış olur. Çünkü bu tamamen kişiye özgü belirlenmesi gereken bir konudur. Saçın yoğunluğu ya da saçtaki tel sayısına göre yöntemler değişmektedir. Bunun için bir uzman tarafından yöntemin belirlenmesi uygun olacaktır. En çok tercih edilen saç ekim yöntemlerini gelin birlikte sayalım.
 
1.FUE Tekniği: FUE tekniği ile saç ekimi işlemi daha hızlı ve kolay şekilde yapılmaktadır. Bu teknik kullanılırken kesik veya dikiş yapılmadığı için iyileşme daha hızlı olur. Saç ekimi yapılan kişiler 10 gün gibi kısa bir sürede sosyal hayatlarına geri dönebilirler.
 
2.DHI Tekniği: DHI tekniği ile saç ekiminde kesik, dikiş olmadığından iz de oluşmaz. Bu nedenle en çok tercih edilen yöntemlerdendir. FUE tekniği ile birlikte uygulanabilir. DHI yöntemiyle ekimler traşsız da yapılabilir ve günlük yaşantıya hızlıca dönülür
 
3.Robotik Saç Ekimi: Bu yöntemde saç köklerinin toplanması işlemi, robot adı verilen bilgisayar yardımıyla yapılır. FUE yöntemiyle aynı aşamalara sahiptir ancak farkı robot yardımıyla yapılmasıdır.
 
4.Hiperbarik Saç Ekimi: Bu yöntemle yapılan saç ekimi, FUE yöntemiyle aynı şekilde uygulanır. Ancak saç ekiminden sonra hiperbarik oksijen tedavilerinin yapıldığı odada oksijen soluyarak kandaki miktarı artırılır ve hızlı bir iyileşme sağlanır. Hiperbarik saç ekimi ödem oluşumunu azaltmaktadır. Ayrıca saç köklerini güçlendiren bir tedavi yöntemidir.
 
  • Neden Saç Ektirmelisiniz?
 
Saçın ortalama yarısı ya da biraz daha fazlası döküldüğünde saç ekimi işlemi yapılmalıdır. Bu süreçte yapılan işlemler, hem daha sağlıklı hem de daha doğal bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Saçın dökülme hızı yavaşladıkça asıl şekli ortaya çıkar. Bu sebeple saçınızın şeklini tamamen almasını beklemeniz tavsiye edilir.
 
  • Saç Ekimi İçin En Uygun Vakit Nedir?
 
Aslında saç ekimi her mevsimde yapılabilen bir işlemdir ancak saç ekimi sonrasında 2 ay deniz ve havuza girmek yasak olduğundan dolayı işlemin yaz mevsimlerinde yapılması önerilmemektedir. Bu hususa dikkat etmek gerekir.
 
  • Ekilen Saçların Yüzde Kaçı Çıkar?
 
Tecrübeli bir saç ekimi doktoru ve sağlık ekibinin elinde saç ekimi oldukça güvenli ve başarılı sonuçlanacak bir işlemdir. Ancak daha da önemlisi, vücudun bir saç ekimini “reddetme” olasılığı son derece düşüktür.
 
Saç ekimi sonrası 4. ayda saç telleri uzamaya ve artık saç belli bir şekil almaya başlar. Saç ekimi sonuçları 6. ve 7. aylardan itibaren görünür, ekilen saçların %45 ile % 80 arasında çıkması beklenir ve çıkar. Artık daha sonraki dönemde kişinin saçları gözle görülür şekilde fark edilir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English