Konya Büyükşehir Belediyesi GENÇ KOMEK Yaz Okulu’nun uzaktan ve yüz yüze eğitimlerinin yanında Kent Ormanı ve Meram Dutlukır Kamp Alanı’nda gerçekleştirdiği yaz kampları çocukların tatillerini verimli geçirmelerine katkı sağlıyor. Küçük yaşta bisiklet eğitimi almaları ve bilinçlenmeleri amacıyla kurulan Bisiklet Trafik Eğitim Parkuru’nda trafik polisleri eşliğinde eğitime katılan öğrenciler; oyun parkurları ile ilk yardım ve sağlıklı beslenme parkurlarında temiz havada etkinlik yapmanın tadını ç
Reklam alanı
Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nun Kent Ormanı’nda ve Dutlukır’da yaz kamplarına katılan öğrenciler, yaz tatillerini dolu dolu geçiriyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milli manevi değerlere sahip, donanımlı, modern dünyayla uyumlu gençler yetiştirmek için GENÇ KOMEK Yaz Okulu’nun 7-14 yaş aralığındaki binlerce öğrenciye yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü ve çocukların pandemi tedbirleri kapsamında hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimlerle kişisel gelişimlerini artırdığını söyledi.
32 BİN ÇOCUĞUMUZU MİSAFİR EDİYORUZ
Başkan Altay, “Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan çocuklarımız; derslerin yanı sıra Kent Ormanı’nda ve Dutlukır Kamp Alanı’nda kurulan bisiklet, trafik, ilk yardım ve sağlıklı beslenme parkurlarında önemli bilgiler öğrenerek küçük yaşlarda bilinçleniyor. Ayrıca birbirinden eğlenceli oyun parkurlarıyla da eğlenceli bir tatil yaşamış oluyorlar. Yaz Okulu süresince toplamda 32 bin çocuğumuzu bu kamp bölgelerinde misafir edeceğiz. Pandemi dolayısıyla evlerinden çıkamayan, okullarına gidemeyen yavrularımızın zihninde güzel ve keyifli bir yaz izlenimi bırakmayı arzuluyoruz. Her şey yarınlarımızın teminatı yavrularımız için.” ifadelerini kullandı.
TRAFİK EĞİTİM PARKURU
Bu yıl ilk kez GENÇ KOMEK’e kayıtlı öğrencilerin küçük yaşta bisiklet eğitimi almaları ve bilinçlenmeleri amacıyla kurulan Bisiklet Trafik Eğitim Parkuru, çevre dostu bir parkur olarak öğrencilere hizmet veriyor. Bu parkurda bisiklet kullanım kurallarını ve trafik levhalarının anlamlarını öğrenen minik öğrenciler; kask, dizlik ve dirseklik gibi güvenlik önlemlerini aldıktan sonra trafik polisleri eşliğinde uygulama eğitimlerine katılıyor.
EĞLENCELİ OYUN PARKURLARI
Beyşehir Yolu üzerindeki Kent Ormanı’nda ve Meram Dutlukır Kamp Alanında 20 Ağustos’a kadar devam edecek kamplarda; halat çekme, okçuluk eğitimi, kazı alanı eğitimi, survivor parkuru, bocce, mantar toplama, bisiklet trafik eğitimi parkuru, trafik simülasyon parkuru, gol oyunu, ipli denge oyunu, çuval yarışı, çubuk yakalama oyunu, sandalye kapmaca, şapka oyunu, s.o.s oyunları oynayan öğrenciler, dinlenme zamanlarında ise sağlıklı beslenme, ilk yardım ve trafik konularında eğitimlere katılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milli manevi değerlere sahip, donanımlı, modern dünyayla uyumlu gençler yetiştirmek için GENÇ KOMEK Yaz Okulu’nun 7-14 yaş aralığındaki binlerce öğrenciye yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü ve çocukların pandemi tedbirleri kapsamında hem uzaktan hem de yüz yüze eğitimlerle kişisel gelişimlerini artırdığını söyledi.
32 BİN ÇOCUĞUMUZU MİSAFİR EDİYORUZBaşkan Altay, “Genç KOMEK Yaz Okulu’na katılan çocuklarımız; derslerin yanı sıra Kent Ormanı’nda ve Dutlukır Kamp Alanı’nda kurulan bisiklet, trafik, ilk yardım ve sağlıklı beslenme parkurlarında önemli bilgiler öğrenerek küçük yaşlarda bilinçleniyor. Ayrıca birbirinden eğlenceli oyun parkurlarıyla da eğlenceli bir tatil yaşamış oluyorlar. Yaz Okulu süresince toplamda 32 bin çocuğumuzu bu kamp bölgelerinde misafir edeceğiz. Pandemi dolayısıyla evlerinden çıkamayan, okullarına gidemeyen yavrularımızın zihninde güzel ve keyifli bir yaz izlenimi bırakmayı arzuluyoruz. Her şey yarınlarımızın teminatı yavrularımız için.” ifadelerini kullandı.
TRAFİK EĞİTİM PARKURUBu yıl ilk kez GENÇ KOMEK’e kayıtlı öğrencilerin küçük yaşta bisiklet eğitimi almaları ve bilinçlenmeleri amacıyla kurulan Bisiklet Trafik Eğitim Parkuru, çevre dostu bir parkur olarak öğrencilere hizmet veriyor. Bu parkurda bisiklet kullanım kurallarını ve trafik levhalarının anlamlarını öğrenen minik öğrenciler; kask, dizlik ve dirseklik gibi güvenlik önlemlerini aldıktan sonra trafik polisleri eşliğinde uygulama eğitimlerine katılıyor.
EĞLENCELİ OYUN PARKURLARIBeyşehir Yolu üzerindeki Kent Ormanı’nda ve Meram Dutlukır Kamp Alanında 20 Ağustos’a kadar devam edecek kamplarda; halat çekme, okçuluk eğitimi, kazı alanı eğitimi, survivor parkuru, bocce, mantar toplama, bisiklet trafik eğitimi parkuru, trafik simülasyon parkuru, gol oyunu, ipli denge oyunu, çuval yarışı, çubuk yakalama oyunu, sandalye kapmaca, şapka oyunu, s.o.s oyunları oynayan öğrenciler, dinlenme zamanlarında ise sağlıklı beslenme, ilk yardım ve trafik konularında eğitimlere katılıyor.

Kaynak:
Reklam alanı
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları
Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya
bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.
⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!
👏
4
❤️
2
😊
0
😡
0
👎
1
😂
2
😢
1
😲
1
Toplam 11 tepki
Gençlik ve Spor Bakanlığında Konya\'ya çalışacak bir tane kişi yok mu? Diğer illerde kamp alanlarından geçilmiyor ama Konya\'da bakanlığın hiç kamp alanları yok. Halbuki Kamp alanı için en uygun il Konya\'dır. Konya \"Kamplar Şehri\"ni hak eden tek il olmasına rağmen kamp alanlarından, kamp tesilerinden yoksun kalmıştır. Dağ Kampı, Tabiat Kampı, Göl Kampı, Köy Kampı, Kış Kampı, Yaz kampı, Orman Kampı, Çadır Kampı, Tarım Kampı, Spor Kampı, Binicilik Kampı, Survival Kampı, Uçurum Kampı, Bisiklet Kampı, Motosiklet Kampı, ...vs. Konya\'ya enaz 40 tane kamp Tesisi yapılmalı. Konya hertürlü kamp yapmaya elverişli, Eksik olan Tesisleşme. Her ilçeye bir tane Kamp tesisi yapılsa 28 tane eder. 12 tanede merkeze yapılsa eder 40 Kamp Tesisi.
Var yerini bilmiyon diye yok anlamı taşımaz.
Yorum Yap
Parka gitmek için evden ayrılan çocuk her yerde aranıyor
Bakan Fidan: Gazze'de sürekli ihlal edilen bir ateşkesle karşı karşıyayız
Bakan Bayraktar: Türkiye'de her bir saatte yaklaşık 10 dönüm güneş tarlası kuruyoruz
Afyonkarahisar-Konya kara yolunda beton mikserine çarpan otomobil hurdaya döndü! Sürücü hayatını kaybetti
Otomobil patladı, feci şekilde can verdi
Akşam saatlerinde apartman yangını! 9 kişi hastaneye kaldırıldı
Bakan Memişoğlu yurt dışına giden hekim sayısını açıkladı
Konya’da otomobil refüje çıktı: 3 yaralı
Konya'da otomobil tıra çarptı! 22 yaşındaki genç hayatını kaybetti
Konya'da dağda kalp krizi geçiren şahıs hayatını kaybetti
TBMM'de taciz soruşturması: Gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı
12 yaşındaki ortaokul öğrencisine akran zorbalığı!