Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ekonomi Reformları Eylem Planı ile bankaların aktif kalitesi artırılacak

Kaynaklar, kredinin tahsisinden başlayıp sorunlu alacak haline gelip çözümlenmesine kadar olan yaşam döngüsündeki yapısal sorunların giderilmesi için BDDK'nın paydaşların da katılımıyla mevzuatı ve süreçleri iyileştirme çalışmaları planladığını belirtiyor Yaşama şansı olan, katma değer ve istihdam üreten şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için finansal yeniden yapılandırmanın yetersiz olduğu durumlarda operasyonel yeniden yapılandırma ve rehabilitasyona da ihtiyaçları bulunuyor Plan,

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - MURAT BİRİNCİ - Ekonomi Reformları Eylem Planı kapsamında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) düzenlemelerinin finansal sektöre önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bankacılık sektörü, planda yer alan aktif kalitesinin artırılmasına yönelik eylemleri bir bütün olarak değerlendiriyor. Kredinin tahsisinden başlayıp sorunlu alacak haline gelip çözümlenmesine kadar olan yaşam döngüsündeki yapısal sorunların giderilmesi için BDDK'nın paydaşların da katılımıyla mevzuatı ve süreçleri iyileştirme çalışmaları planladığını belirten sektör temsilcileri, BDDK'nın bankacılıkta teminata dayalı kredi tahsisinden, nakit akımlarına, projeye ve risklilik değerlendirmesine dayalı kredilendirmeye geçilmesini temel amaç olarak değerlendirdiğini söyledi.


Kaynaklar, erken uyarı göstergeleriyle kredilerde ortaya çıkabilecek olası ödeme sorunlarının erken teşhis edilerek önceden müdahale edilmesi ile sorunlu alacaklara yeni akımların engellenmesinin hedeflendiğini aktardı.




- Aktiften silme ve Varlık Yönetim Şirketlerine satışı özendirecek teşvik mekanizmalarının kurulmasının planlanıyor




Bankacılık kaynakları, yaşama şansı olan, katma değer ve istihdam üreten şirketlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için finansal yeniden yapılandırmanın yetersiz olduğu durumlarda operasyonel yeniden yapılandırma ve rehabilitasyona da ihtiyaçları bulunduğunu söyledi.


BDDK düzenlemeleriyle bu ihtiyaçların tespiti ve etkin bir şekilde uygulanması için bankaların söz konusu fonksiyonları ve birimleri oluşturmasının beklendiğini ifade eden kaynaklar, planın, banka içinde çözülemeyen ya da birden fazla bankayı ilgilendiren kredilerin rehabilitasyonunda Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF) opsiyonunun devreye alınmasını da kapsadığını vurguladı.


Kaynaklar, aktiften silme ve Varlık Yönetim Şirketlerine (VYŞ) satışı özendirecek teşvik mekanizmalarının kurulmasının planlandığını belirterek, "Plan kapsamında VYŞ'lerin kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi ve rekabetçi yapılarının artırılmasına yönelik olarak Finansal Kurumlar Birliği'ne (FKB) üye olabilmesi halihazırda sağlanmış bulunuyor. Bir sonraki aşamada ise VYŞ'lere beş yıl süreyle tanınan vergi ve harç istisnasının süresiz hale getirilmesi için gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması bekleniyor." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English