Son Dakika Haberler

Ceket Ve Pantolonla Tesettür Kombini

 

Tesettür kelime anlamı olarak örtünmek demektir. Müslüman kadınların genellikle baş ve boynu saran başörtüsü ile sadece yüzlerinin açıkta kaldığı örtünme tarzıdır. Vücut hatlarını belli etmeyerek gerekli bölgelerin gizlenmesi anlamına gelmektedir. Günümüzde tesettür giyim tazında kadınlar için birbirinden farklı birçok kıyafet seçeneği mevcuttur.

Şık Tesettür Kombinleri Nasıl Yapılır?

Şık bir siyah tesettür takım üzerine takılan zarif bir broş ile oldukça asil bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bir tesettür takım kombini tesettür elbise ile de yakalamak mümkündür. Bir elbise seçerken öncelikle vücut tipinize uygun tek parçadan oluşan elbiseler tercih etmelisiniz, renk uyumu ve bu seçilen rengin size yakışıp yakışmadığını da göz önünde bulundurmalısınız üçüncü olarak ta bu elbiseye uygun takacağım bir eşarbınızın olup olmadığı sorusudur. Bunların hepsi ayrılmaz bir bütünün parçasıdır.

Günlük Tesettür Giyimi İpuçları

Tesettür giyim denince aklınıza sadece ofiste ya da şık bir davette şık olmak yerine günlük hayatta da şık olmak gelmesin. Günlük hayatta bazen bir eşofman takımı bazen bir lacivert trençkot altına giyilen buz mavisi bir kot ve beyaz bir spor ayakkabı ile yakalayabilirsiniz. Uzun boylu ve zayıf görünmek istiyorsanız dar paça pantolon üzerine giyilen bir yelek sizi zayıf ve uzun boylu gösterebilir kendi tarzınızı kendiniz yansıtın çünkü sizin rahatlığınız her şeyden önce gelmektedir.

 Arkadaşlarla gidilen bir piknikte giyilen tek parça elbise üzerine takılan yünlü bir şal ile hem rahat edemezsiniz hem de oldukça terlersiniz o yüzden gidilen mekanda kıyafet seçerken göz önünde bulundurulmalıdır. Bu gibi durumlarda efil efil bir tesettür elbise sizi kurtarabilir. Bazen uyum yakalamakta zorlanabilirsiniz böyle bir durumda korkmayın imdadınıza aksesuarlar yetişiyor. Bazen bir kolye şık bir çanta kombinizi bambaşka bir boyuta taşıyabilir. Ayrıca güneş gözlüğü de kombininizin en önemli ve şık parçalarındandır. Sizi gayet cool ve havalı gösterecektir.

Tesettür Ceket ve Pantolonla Uyumlu Aksesuarlar

Tesettür giyimde stil sahibi kadınların tercihi olan tesettür takım şıklığı herkesi kendine hayran bırakıyor. Blazer ceket içine giyilen beyaz bir yakası dantelli gömlek ve altına giydiğiniz koyu renk bir kalem pantolon ve en altta en vurucu parça diye nitelendirebileceğimiz topuklu ayakkabı ile bütünü tamamlayabilirsiniz. Dış görünüşüne önem veren ve kendi tarzını yaratan kadınların fark yarattığı en önemli nokta burasıdır. Hem rahat hareket etmeniz hem de şık görünmeniz bunun cabası.

Tesettür takım kıyafetinizde renk uyumunu yakaladığınız bir eşarpla gayet şık görüne bilirsiniz. Kısa boylu biri iseniz bel hizanızda biten bir ceket seçmelisiniz ya da pantolon boyunuzu ayakkabınızın üzerinde tutmalısınız ki boyunuzu daha da kısa göstermesin ceket renk seçinde tercihiniz koyu renkten yana olsun ki seçeceğiniz pantolon ile uyumu yakalayabilirsiniz. Uygun bir tesettür takım oluşturduğunuz zaman bunu tamamlayan aksesuarlar kullanmazsanız eksik bir görüntüye sahip olursunuz. Öncelikle ilk adım uygun bir şal ya da eşarp seçmek olmalı bunu da yaptıysanız ikinci adım kıyafetinize uygun takınız var mı buna bakılmalı siyah bir takımı şık bir inci kolye kullanmalısınız eğer yoksa broş da olur. Çanta seçimi sırasında her zaman zarif sade ve şık bir görüntü yakalamak için kaba ve karışık renklerden oluşan çantalardan uzak durmalısınız.

Renk Uyumlarıyla Tesettür Giyim

Tüm kadınlar genel olarak giydikleri kıyafetlerin birbirine uygun ve düzenli görünmesine oldukça fazla dikkat ederler. Tesettürlü kadınlar ise bunu yaparken biraz zorlansalar da bunu gayet iyi başarıyorlar. Tesettür giyim tarzında bazen uyumlu renkleri giyerek bunları kombinleye bilir bazen de birbirine zıt renklerin uyumundan faydalanabilirsiniz. Siyah rengi her şeyle rahat rahat kombinleyebilirsiniz. Ama bir pembe rengi ya da bir yeşil rengi kombinlemekde zorlanabiliriz.
Eşarp tercihinizi her zaman kolay uyumlanabilecek renklerden yana kullanın ki dolabınızda bekleyen kullanılmayan bir parça olarak kalmasın. Sizi yüzünüzü soluk gösteren ya da sizi çok ön plana çıkaran bir renk seçmezsiniz. Genellikle gençler zıt renkleri kombinleyerek şıklık yakalamaya çalışıyorlar. Örneğin: sarı ve mor kombini ya da mavi ve turuncu kombini düşünülünce biraz tuhaf gelse de uygun bir eşarp yada şal ile kombinlenince ortaya muazzam görüntü çıkartabilirsiniz. Sizde kendi zevkinize göre tesettür takım yaratabilirsiniz
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English