Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Büyükbaş hayvan küpe sorgulama, eski adıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir. Hayvan sahibi olanların ilgi alanı olan bu küpelerin farklı avantajları bulunmaktadır. Avantajlar bir yana hayvanın küpe numarası ile bilgilerinin kayıt altına alınması zorunludur. Var olan bilgilerin kayıt altına alınan sistem üzerinden takip edilmesi böylece Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izleme yapılabilmektedir.
Başta büyükbaş hayvanlar olmak üzere aynı zamanda küçükbaş hayvan ırkları için de küpe sorgulama yapılabilmektedir. Kayıt altına alınan hayvanların hayvan sahibi, hayvan satın almak isteyen ve devlet tarafından takibi sağlanır. Küpe sorgulama yaparak alacağınız hayvanın küpe numarası ile bilgilerine erebilirsiniz. Peki büyükbaş hayvan küpe sorgulama nasıl yapılır? İşte, tüm hayvanlar için izlenebilecek sorgulama yöntemleri.

Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama Nasıl Yapılır? Büyükbaş Hayvan Sorgulama Yöntemleri

Günümüz şartlarında hayvan sorgulama yapabilmek adına farklı yöntemler bulunmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan bu yöntemler fırsat sunmaktadır. İhtiyacı olan bireylerin küpe numarası olduğu takdirde sorgulamaları yapabilmesi mümkündür. Üstelik bu sorgulamalar, ücretsiz bir özellikle yapılmaktadır.

1 - Küpe ile  Büyükbaş Hayvan Sorgulama E Devlet Kapısı

E-devlet günümüzün birçok işleminin yapıldığı web sitedir. Bu site üzerinden giriş yaptığınız takdirde kısa sürede sorgulama yapabilirsiniz. ‘Hayvan küpe sorgulama’ şeklinde arama yaptığınızda karşınıza ilgili alan çıkacaktır. Girdiğiniz bu sayfada sadece küpe numarasını girmeniz yeterli olacaktır. Sistemde kayıtlı olan bilgiler tarafınıza sunulacaktır. Sadece büyükbaş hayvan küpe sorgulama değil, küçükbaş için de göz atabilirsiniz.

2 - Hayvan Küpe Sorgulama İndir: TÜRKVET Küpe Sorgulama 

TÜRKVET olarak adlandırılan veterinerlik uygulaması, mobil üzerinde büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapacakların tercihidir. Telefonunuza ücretsiz olarak Google Play ya da App Store üzerinden indirebilirsiniz. Uygulamayı indirip gerekli girişleri yaptıktan sonra sorgulama kısmına geçin. Bu kapsamda büyükbaş hayvan küpe sorgulama adına numarayı yazıp birkaç saniye beklerseniz sonuçlara erişebilirsiniz.

Büyükbaş Hayvan Küpe Sorgulama Nasıl Yapılır, Ücretli mi?

Sık sık hayvan sahipleri ya da hayvan alıcıları tarafından gerçekleştirilen bir uygulama olmasından dolayı belirli kaygılar oluşmaktadır. Eğer büyükbaş hayvan küpe sorgulama, küçükbaş sorgulama yapacaksanız endişe etmeyin. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan bir uygulama olmasından dolayı ücretsiz gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir ücret yoktur.

Küpe Numarasından Hayvan Sahibi Sorgulama Yapılabilir mi?

Hayvan küpe sorgulama yaptığınızda karşınıza doğrudan hayvan ile alakalı bilgiler çıkacaktır. Bu bilgilerin arasında hayvan sahibine dair de bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Kısmi olarak sahibe yönelik bilgiler bulunacaktır. Fakat özel hayat gizliliği ve bilginin farklı yönde kullanılmaması için ayrıntılı bilgiler sunulmayacaktır.  

Büyükbaş Hayvan Sorgulama Kimler Tarafından Yapılmalı?

Güncel olarak büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapan kişiler belirli alanlarda ayrılmaktadır. İlki, hayvan sahiplerinin yaptığı sorgulamadır. Özellikle çok sayıda hayvanı olan bireyler bu noktada hayvanları ayırt edebilmek amacıyla gerçekleştirir.
İkinci aşamada ise hayvan alacak kişiler bulunmaktadır. Alacakları hayvanın ırkı, cinsi varsa hastalıkları ve yaşı hakkında bilgi büyükbaş hayvan küpe sorgulama ile alınabilir.  Böylece alınacak hayvan hakkında kesin bilgi sahibi olunacaktır. Sonrasında pişmanlık oluşması da engellenecektir.

Büyükbaş Hayvan Kayıt Sistemi Herkese Açık mı?

Çiftlik, hayvan ahırları ve bakım alanları bulunan herkese zorunlu olarak açıktır. Günümüzde kedi ve köpek çiplenmesi bile zorunlu hale gelmiştir. Büyükbaş hayvan küpe sorgulama ve küçükbaş çiplenmesi ise çok daha önceden başlamıştır. Zorunlu hale gelen bu uygulama üzerinden herkes araştırma yapabilir. Kayıt sistemi herkese açıktır.

İneklerin Kulak Numaraları Ne İşe Yarar? İnek Küpe Sorgulama Avantajları

Küpe sorgulama yapabilmek adına belirli numaralandırmayı bakanlığa bağlı kayıt noktasından alırsınız. Bu numaraları hayvanlar üzerinde belirlemek adına bazı küpe numaratörleri kullanmanız gerekir. Küpsan Küpe tarafından sunulan bu ürünler ile siz de hayvanınızı ayırt edebilirsiniz. Peki büyükbaş hayvan küpe sorgulama avantajları neler?
Büyükbaş hayvan küpe sorgulama yaparak elde edeceğiniz bilgiler şu şekildedir:
  • Hayvanın ırkı,
  • Hayvanın cinsi,
  • Yurt dışından geldiyse ülkesi,
  • Varsa hastalıkları,
  • Hastanın yaşı.
Var olan bu bilgiler sayesinde hayvan almadan önce sağlıklı olanı bulabilirsiniz. Diğer taraftan tüm hayvanlarınız arasında ayırt etmek adına da hayvan sahipleri bilgi alabilir.

Hayvan Kulak Küpesi Nasıl Alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından elde edilen numaraların hayvanlara entegre edilmesi gerekiyor. Böylece çok sayıda hayvan arasında ayırt etmeyi sağlayabilirsiniz. Eğer hayvan kulak küpesi ihtiyacınız varsa Küpsan Küpe ile ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Elektronik, numaratör kemerleri ve küpeleri bulunur. Kısa sürede ihtiyacınız olanı dilediğiniz hayvan için alabilirsiniz.

Hayvan Küpe Numarası Nasıl Yazılır?

Alınacak olan numaratörlerde numara yazmak türüne göre değişiklik gösterir. Bazı numaratörler kalem ile yazılmaya uygundur. Kalemlerin özel kalem olduğunu ve buna göre almanız gerektiğini bilmesiniz. Diğer taraftan numaraların bulunduğu ve değiştirilerek sabitlendikleri vardır. Bu tarzlar boyun tasması, kemer ve kulak küpesi olarak bulunabilir.
Siz de küçükbaş ve büyükbaş hayvan küpe sorgulama yapmak adına kullanabileceğiniz araçları Küpsan aracılığı ile elde edebilirsiniz.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English