Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Karaismailoğlu yeni Tokat Havalimanı inşaatında inceleme yaptı:

"Bütün uçaklar inebilecek bir havalimanı pistine sahip oldu. Havalimanı terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklüğünde. Yıl sonu itibarıyla da dört başı mamur Tokat Havalimanı'nı hizmete alma doğrultusunda hummalı bir çalışma var" "Bir taraftan dünyanın en büyük teknolojik işlerini yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çıkıp yüzyıllar boyu hizmet vermiş eserlerimizi de yeniden hayata kazandırıyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TOKAT (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapım çalışmaları süren yeni Tokat Havalimanı'nın bütün uçakların inebileceği bir havalimanı pistine sahip olduğunu belirterek, "Havalimanı terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklüğünde. Yıl sonu itibarıyla da dört başı mamur Tokat Havalimanı'nı hizmete alma doğrultusunda hummalı bir çalışma var." dedi.


Karaismailoğlu, yeni Tokat Havalimanı inşaatı incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'da Özdemir Bayraktar'ın cenaze namazına katıldığını belirterek, Bayraktar'a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.


Havacılık alanında yapacakları katkılarla onun izinden gideceklerini dile getiren Karaismailoğlu, "Tokat'ta bir dizi incelemelerde bulunacağız. Bakanlık olarak Türkiye'nin her bir köşesinde çok önemli, kıymetli işlerimiz var. Hayatın, yaşamın olduğu her bölgede varız, her noktada varız. Bütün amacımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaşam kalitesini iyileştirmek, onların yaşamına konfor katmak, ulaşım ihtiyaçlarını gidermek." ifadelerini kullandı.


Karaismailoğlu, Tokat Havalimanı'nın hizmete girmesine sayılı günler kaldığını dile getirerek, "Altyapı işlerinin tamamını bitirdik. 60 metre genişliğinde 2 bin 700 metre uzunluğunda bir piste sahip. Bütün uçaklar inebilecek bir havalimanı pistine sahip oldu. Havalimanı terminalimiz de 16 bin metrekare büyüklüğünde. Yıl sonu itibarıyla da dört başı mamur Tokat Havalimanını hizmete alma doğrultusunda hummalı bir çalışma var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün ülkemizde biliyorsunuz hava yollarını halkın yolları yaptık. 26 olan havalimanını 56'ya çıkardık. Devam eden havalimanlarımızla birlikte havalimanı sayımızı 61'e çıkartacağız 2023 yılına kadar." diye konuştu.


Ulaşımın her alanında çok kıymetli işler yaptıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, " Tokat'ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yapmış olduğu hizmetleri ve devam etmekte olan projelerle ilgili de geniş katılımla toplantılarımızı yapacağız. Devam eden projelerimizi hızlandırıp bir an önce bitirilmesi için talimatlarımızı vereceğiz. Gelen talepleri ve ihtiyaçları da değerlendirme imkanı bulacağız. Tokat'ın en önemli projelerinden biri de Tokat-Niksar yolunda da şantiyede incelemelerde bulunacağız. Projemizin bir an önce bitirilmesi için arkadaşlarımızla istişarelerde bulunacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Geçen yıl Tokat'ı ziyaretinde tarihi Hıdırlık Köprüsü'nün restorasyon ihtiyacı olduğuna karar verdiklerini anımsatan Karaismailoğlu, köprünün restorasyonunu gerçekleştirmenin ve hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.


Dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullandıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Dünyanın gıpta ile baktığı değerli, büyük projeleri yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Tarihi köprülerin onarım işi Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan çok kıymetli işlerden bir tanesi. Şimdiye kadar 300'ün üzerindeki tarihi köprüyü restore ederek tekrar hayata kazandırdık. Şu an da envanterimizde 800 tane daha köprü var. Projeleri ve imalatları devam eden yine tarihi köprülerimiz var. İnşallah bunları da aslına uygun olarak restore ederek Türkiye'nin tarihine ve kültürüne zenginlik olarak katacağız. Bir taraftan dünyanın en büyük teknolojik işlerini yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çıkıp yüzyıllar boyu hizmet vermiş eserlerimizi de yeniden hayata kazandırıyoruz."


Bakan Karaismailoğlu'na incelemeleri sırasında Tokat Valisi Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan, Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve partililer eşlik etti.


- Tokat Havalimanı


Tokat'ta 1995 yılında yapılan ve 2001'de uçuşlara kapatılan havalimanı 2006 senesinde uçuşlara tekrar açıldı. 2008 yılında ara verilen uçuşlar 2010'da yeniden başladı. 2017 yılının nisan ayında ise küçük gövdeli uçağa sahip şirketin iflasının ardından havalimanı tarifeli uçuşlara kapatıldı.


"Pistinin boyu kısa ve yönü eğri olduğu" yönündeki haberlerle önceki yıllarda gündeme gelen havalimanına pist ve altyapı sorunları nedeniyle orta ve büyük gövdeli uçaklar iniş yapamıyor, özellikle sisli günlerde seferler iptal ediliyordu. Havalimanı yakınlarındaki Küçükbağlar köyünün minaresi de uçuş güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle 2008 yılında kısaltılmıştı.


Mevcut havalimanının uçuş güvenliği açısından risk oluşturması nedeniyle kentte 2018 yılında yeni havalimanı inşaatı başladı. Yapılan çalışmalarla inşaatı büyük ölçüde tamamlanan yeni havalimanı modern bir yapıya sahip olacak. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği, 7 uçak park kapasiteli apronu bulunan, 2 bin 700 metre pist uzunluğuyla yeni havalimanı uluslararası uçuşlara da elverişli olacak.


Son yıllarda seferlerin durması üzerine Tokat'ta yaşayanlar çevre illere gitmek zorunda kalıyor, özellikle Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'nı kullanıyordu.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”