Son Dakika Haberler

Ağrı Kesici İsimleri

 

Hastalıklarda sıklıkla kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olan ağrı kesici ilaçlar bu alanda büyük bir rol üstlenmektedir. Tıp alanında yaşanan gelişmelerle birlikte ağrı kesicilere karşı olan ilgi her geçen gün artıyor. Birçok farklı hastalıkta kullanılan ağrı kesiciler sağlıklı olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Bu alanda son zamanlarda internet üzerinde aratılan ağrı kesici isimleri sorguları birçok kişinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Birçok farklı ağrı kesicinin yer aldığı tıp dünyasında bütün ilaçların isimlerini bilmek ne yazık ki mümkün olmayabiliyor.
Ağrı kesicilerin ne işe yaradıklarını bilmeyen kişiler ise soluğu internet ortamındaki araştırmalarda almaktadır. Onlarca farklı ağrı kesicinin yer aldığı ülkemizde nonsteroid antiinflamatuar ağrı kesicileri sizler için derledik. Birbirinden farklı rahatsızlıklarda kullanılabilecek olan bu ağrı kesicilerin aynı zamanda çeşitli yan etkilerinin olduğunu söylemek de mümkündür. Günümüzde doktor kontrolünde tüketilmesi gereken ağrı kesicilerin eczanelerden satışı gerçekleşmektedir. Ağrı kesicilerin isimleri şeklinde araştırma yapan kişiler genel olarak:
  • Aseket
  • Naprosyn Plus Jel
  • Tantum Jel
  • Etna combo
  • Dex forte 50 mg
Sıralanmaktadır. Bu ağrı kesici grupları aynı zamanda birçok farklı ilacı da içerisinde barındırmasıyla ön plana çıkmaktadır. Günümüzde yoğun olarak kullanılan iki farklı türde ağrı kesicinin olduğunu söylemek mümkündür. Bunlar hafif analjezik parasetamol ve nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlar. Bu yazıda NSAİ ilaçlar üzerinde duracağız.
İlaçlar hakkında bir uzman tarafından bilgi almak isterseniz Eczacı Nihat Bilgin, Ağrı kesici ilaçlar ve daha fazlasını marka marka ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını anlattığı linki sizlerle paylaşıyorum; https://hepsiecza.net/

Aseket Ne İşe Yarar?

Birçok kişi tarafından araştırılan konulardan biri olan Aseket ne işe yarar son zamanlarda ön plana çıkmaktadır. Onlarca farklı çeşidi bulunan ilaç grubunun bu alanda dünyada en çok tüketilen ilaçlar listesinde de yer aldığı biliniyor. Türkiye’de de birçok farklı ilacın yer aldığı eczanelerde Aseket türü ilaçlarla karşılaşmak mümkün görülüyor. En çok tercih ağrı kesici ilaçlar arasında yer alan Aseket, steorid olmayan ağrı kesiciler grubunda yer almaktadır. Aynı zamanda son yıllarda ön plana çıkan bir diğer Ağrı kesici çeşitlerinden olan Naprosyn Plus Jel’de bu alanda kullanımı yüksek ilaçlardan biridir. Birçok farklı hastalığın tedavisinde kullanılan ve büyük bir role sahip olan nonsteroid antiinflamatuar ilaçlar kısa sürede tedavi etmesiyle ön plana çıkıyor.

Tantum Jel Ne İşe Yarar?

Tantum jel, kas ve eklem bölgesinde görülen, romatizmanın sebep olduğu ağrılarda kullanan NSAİ ilaçtır. Düşme veya hareket sonucunda oluşan ezilme ve burkulmada ağrıyı dindirmek için kullanılır. Ayrıca bağışıklık sistemi bozukluğunun sebep olduğu eklemde görülen ağrı olan romatoid artrit tedavisinde de doktorlar tarafından reçete edilir.

Etna Combo Ne İşe Yarar?

Etna combo, boyun, bel ve sırt bölgesinde görülen ağrının tedavisinde tercih edilir. Bununla beraber kas gevşetici görevi gören Etna combo eklem dışında oluşan romatizma ağrısı ve sert kas kasılmalarının tedavisinde doktorlar tarafından reçete edilir. Ayrıca ameliyat sonrası ameliyatlı bölgede oluşan ağrının tedavisinde kullanılır.
 

Dex forte 50 mg Ne İşe Yarar?

Dex forte 50 mg, etken maddesi deksketoprofen trometamol olan iltihap giderici NSAİ etki gösteren ağrı kesici ilaçtır. Kas iskelet ve eklemde görülen ağrıları dindirmek için doktorlar tarafından tedavide kullanılır. Dex forte, ağrının şiddeti ve türüne göre doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılmalıdır.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 1
  • 2
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English