Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Whatsapp Yerine Kullanılabilecek Bazı Uygulamalar

WhatsApp, sözleşmesi pek çok kişinin aklında soru işareti oluşturmuştur. Sözleşmeyi kabul etmeyen kişiler ise şubat ayından itibaren artık WhatsApp kullanamayacaklardır. ...

Whatsapp Yerine Kullanılabilecek Bazı Uygulamalar

WhatsApp, sözleşmesi pek çok kişinin aklında soru işareti oluşturmuştur. Sözleşmeyi kabul etmeyen kişiler ise şubat ayından itibaren artık WhatsApp kullanamayacaklardır. Bu da pek çok akıllı telefon kullanıcısını, yeni uygulama aramaya yöneltmiştir. En az WhatsApp kadar pratik ve kullanışlı daha pek çok uygulama mevcuttur. Bu nedenle gerek iş görüşmeleriniz için gerekse özel görüşmeleriniz için WhatsApp uygulamasına alternatif uygulamalar tercih edebilirsiniz.  İşte

WhatsApp yerine kullanılabilecek uygulamalar...




Telegram

Bir rus yazılımcının ürünü olan telegram, aslında 2013 yılından bu yana aktif olarak kullanılmaktadır. WhatsApp yerine rahatlıkla kullanılabilir. Daha çok iş nedeni ile kullanıcıya ulaşırken, artık özel görüşmeler için de telegram uygulamasına fazlaca talep olacağı düşünülüyor. Bu uygulamada da çeşitli guruplar oluşturabilir, fotoğraf gönderebilir ve anlık olarak görüşme sağlayabilirsiniz. Telegram uygulamasının en sevilen yanı sadece pratik olması değil, ayını zamanda özel bilgilerinizi karşı tarafa aktarmamasıdır. Örneğin dilerseniz bu uygulamayı yüklediğiniz zaman, telefon numaranızı kapatabilirsiniz.  Masa üstü uyumlu olduğu gibi mobil cihazlarda da kullanımı son derece kolay bir şekilde yapılabilir. Telegram uygulamasının başlıca özellikleri ise;



- En sevilen özelliği gizli sohbet özelliğinin olmasıdır. gizli sohbet imkanı ile diğer üçüncü kişiler ve uygulamanın kendisi de görüşmelere kesinlikle ulaşım sağlayamaz.
- Uygulamada istemediğiniz takdirde telefon numarası görülmez.
- Fotoğraf gönderme ve ses kaydı gönderme özelliği vardır.
- Görüntülü görüşme yapabilirsiniz.
- Son görülme özelliğini kaldırabilirsiniz.
- Bilgisayarınıza uygulamayı indirip, masa üstünde de kullanabilirsiniz.
- Sayfanızın ekran görüntüsü alındığında size bunun bilgisi verilir.
- Telegram uygulaması kesinlikle WhatsApp uygulamasından daha güvenlidir.



Skype


Skype daha çok iş görüşmelerinde ve online konferanslarda kullanımı yapılan bir uygulamadır. Uygulama zaman zaman yavaşlasa da güvenli ve kullanımı kolaydır. Kişileri rehberinizden otomatik olarak bulabiliyor. Bunun dışında eğer telefon numaranızın görünmesini istemiyorsanız, telefon numaranızı kaldırabilirsiniz. Skype uygulamasında sesli arama ve görüntülü arama seçenekleri de mevcuttur. skype uygulamasında görünür seçenekleri mevcuttur. Ayrıca rahatsız etmeyin seçeneği ile de karşı taraftan gelebilecek mesajlar, sesiz bir şekilde size ulaşır. Dünya üzerinde çok fazla kullanıcısı mevcuttur.





Bip
Bip uygulaması bir Türk yapımı olduğu için WhatsApp uygulamasına alternatif olarak, pek çok kişi bu uygulamayı çoktan telefonlarına indirmiştir. Türkcell firmasının bir ürünü olmasına rağmen diğer operatörler de rahatlıkla bu uygulamayı kullanabilir. Üstelik artık uygulamaların güvenilirlik derecesi sorgulanırken Türkcell genel müdürü bip ile ilgili bir açıklamada bulunmuştur. Murat erkan’ın yaptığı açıklama ise; “Günümüzde kullanıcıların en çok önem verdiği konuların başında kişisel verilerinin güvenliği geliyor. Turkcell olarak bugüne kadar tüm teknolojik altyapımızı ve bilgi birikimimizi müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için kullandık. Bugün BiP üzerinden gelen tüm verileri, Türkiye’deki veri merkezlerimizde güvenle saklıyoruz. BiP uygulaması her geçen gün eklenen yeni özellikleriyle daha da gelişiyor. Mobil cihazların yanı sıra internet tarayıcıları üzerinden bilgisayarlarla sesli ve görüntülü görüşme imkânı sunan BiP, yeni masaüstü uygulaması ile artık tarayıcı bağımsız olarak da çalışıyor. Tüm PC ve Mac bilgisayarlara kurulabilen BiP Web masaüstü uygulaması sayesinde cep telefonu yanınızda olmasa bile iletişim kesintisiz sürdürülebiliyor. BiP ile banka hesap bilgilerine gerek duymadan, sadece telefon numarası ile para transferi yapılabiliyor.”





Bip’in Özellikleri Nelerdir?
Bu uygulamayı tercih edenlerin sayısı bir hayli fazladır. Hem Türk yapımı olduğu için hem de sunduğu farklı özelikleri sayesinde oldukça fazla sevilmiştir. Uygulamanın özellikleri ise;



- 10 kişilik görüntülü görüşme yapabilirsiniz.
- Cep telefonlarınızdan, tablet ve web üzerinden kullanım sağlayabilirsiniz.
- Ücretsiz mesajlaşma ve çeşitli çıkartmalar mevcuttur.
- Ayrıca ücretsiz arama seçenekleri de mevcuttur.


WhatsApp uygulamasının ortaya çıkardığı haksız sözleşmeye karşı son 24 saate bip indiren sayısı 1 milyonu aşmıştır.




Viber
Eğer WhatsApp uygulamasına çok alıştıysanız ve asla bırakmam diyorsanız, kesinlikle viber uygulamasını tercih etmeniz gerekmektedir. Çünkü viber aslında çok bilinmese de WhatsApp uygulamasının en büyük rakibidir. WhatsApp uygulamasında bulduğunuz ve sevdiğiniz her özellik bu uygulamada mevcuttur. Ayrıca WhatsApp uygulamasına göre daha güvenlidir.





Signal
En sevinle girişimci Elon Musk Signal uygulamasını dile getirmiştir. Bunun üzerine başta elon musk hayranları ve daha sonra güvenli bir uygulama arayan kişiler, direk olarak signal uygulamasına yönelmiştir. Güvenli ve kolay kullanımı sayesinde pek çok kişinin telefonunda yer edinmeye başlamıştır.


Wecahat
WhatsApp uygulamasına benzeyen bir diğer uygulama da wechat olmuştur. Çin’e ait olan bu uygulama Çin de en çok kullanılan haberleşme uygulaması özelliğini taşımaktadır.


Threeme
WhatsApp uygulamasına alternatif olarak kullanılabilecek bu uygulama güvelidir. Ama ücretli olduğu için pek çok kişi tarafından tercih edilmez. Uygulamada belli oranda mesaj biriktikten sonra kendiliğinden silinmektedir. Bu da uygulamanın oldukça güvenli olduğunun bir kanıtıdır.


Line
Line dünyada en çok kullanılan uygulamalardan biridir. WhatsApp uygulamasına göre daha güvenlidir. Ayrıca çeşitli çıkartmalar da bu uygulama üzerinde mevcuttur.



Kakao Talk
Bu uygulama üzerinden canlı yayın yapabilir ve mesajlaşabilirsiniz. Filtreleme özellikler de mevcuttur. WhatsApp uygulamasına alternatif olarak kullanabilirsiniz.


Google Hangouts

Aslında pek çok telefon markasında bu uygulama otomatik olarak yüklüdür. Ama bunu bilen kişi sayısı azdır. Uygulamanın en sevilen yanı ise 10 kişiye kadar görüntülü konuşma yapılabiliyor olmasıdır. Ayrıca son derece güvenli bir uygulama özelliği taşır.




Microsoft Teams

Bu uygulama ile pek çok kişi pandemi döneminde tanışmıştır. Masa üstü ve mobil uyumlu olmasının yanında WhatsApp uygulamasından daha güvenlidir. Çoklu mesajlaşma ve görüntülü sohbet özelliği sunar.


ICQ
Bir zamanların en çok tercih edilen uygulamalarından biri olma özelliğini taşır. Pratik ve kolay kullanım sunduğu gibi kesinlikle güvenli bir uygulamadır. Eğer WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyecekseniz bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.


Kik
İsmi gibi şirin olan bu uygulamada telefon numarası girmenize gerek yoktur. Güvenli ve harika bir kullanım deneyimi için kik tercih edebilirsiniz.
 
 
 KONHABER - ÖZEL HABER

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 22
  • 0
  • 8
  • 4
  • 4
  • 4
  • 7
  • 3
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • guguk
    3 yıl önce

    yazdığınız programlarla insanları fetöcü olarak suçlamayı biliyorsunuz ama... yüzlerce hakaret yazmak istiyorum ama yazmayacağım.. signal, viber, kakao ile ilgili haber yapan siz değilmisiniz....

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Murat Tekin
    3 yıl önce

    Türkiyede böyle iyi alt yapıya sahip bir yazılım olmaması üzücü, oysa devlet destekli özel girişimlerle çok iyi projeler çıkacaktır

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Onuncu köylü HACER
    3 yıl önce

    Yazarımızı tebrik ediyorum. Eline emeğine sağlık bilgilendirme çok net anlaşılır.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English