Son Dakika Haberler

İspanyol hakem Türklerle ilk kez tanışacak! İşte Vaduz maçı detayları

Eklenme Tarihi: 10.08.2022 - 14:48

Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’u konuk edecek. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi İspanyol hakem Gullermo Cuadra Fernandez yönetecek.

İspanyol hakem Türklerle ilk kez tanışacak! İşte Vaduz maçı detayları
Anadolu Kartalı Konyaspor, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında, Lihtenştayn temsilcisi Vaduz’u konuk edecek. Deplasmanda oynanan ilk maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrılan Anadolu Kartalı, kendi saha ve seyircisi önünde galip gelerek adını play-off turuna yazdırmak istiyor. Konyaspor ile Vaduz arasında, bu akşam MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak. 

Konyaspor’un muhtemel 11’i 

Saha dizilişi olarak 4-2-3-1 sistemini benimseyen Konyaspor’da, Vaduz maçında kaleyi İbrahim Sehic’in koruması bekleniyor. Sağ bekte Ahmet Oğuz, stoper tandeminde Uğurcan Yazğılı ve Francisco Calvo, sol bekte Guilherme Sitya.
Önlerinde yer alan ikili orta sahada Amir Hadziahmedovic ve Soner Dikmen’in forma giymesi öngörülüyor. Sağ kanatta Robert Muric, forvet arkasında Amar Rahmanovic, sol kanatta Zymer Bytyqi, forvette ise Sokol Cikalleshi’nin forma giymesi bekleniyor. 

Vaduz’un muhtemel 11’i 

Mücadele ettiği UEFA Konferans Ligi ve İsviçre Challenge League’de çıktığı 7 maçın 6’sında 3’lü savunmayla sahaya çıkan Vaduz’un, Konyaspor’a karşı da 3-5-2 sistemiyle sahada yer alması bekleniyor. Kırmızı-beyazlıların kalesini Benjamin Büchel’in koruması öngörülüyor.
Savunma 3’lüsünde ise Cédric Gasser, Gabriel Işık ve Kevin İodice’nin forma giymesi bekleniyor. Hemen önlerinde bulunan 4’lü orta sahanın sağında Dario Ulrich, solunda Fabio Fehr, ortadaki ikilide ise Kristijan Dobras ve Milan Gajic’in forma giymesi ön görülüyor. 10 numara pozisyonunda Nicolas Hasler, ikili forvette ise Türk asıllı İsviçreli futbolcu Tunahan Çiçek ve Manuel Sutter bekleniyor.

İspanyol hakemTürklerle ilk kez tanışacak

Konyaspor ile Vaduz arasında oynanacak UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında düdük çalacak İspanyol hakem Gullermo Cuadra Fernandez, Türklerle ilk kez tanışacak. Kariyerinde 135 maç yöneten 38 yaşındaki hakem, bu sezon ilk kez Avrupa arenasında görev almaya başladı.
Fernandez daha önce İspanya 2. Lig, LaLiga, Süper Kupa ve Kral Kupası’nda düdük çalmıştı. İspanyol hakem, bu akşam oynanacak Konyaspor - Vaduz maçıyla birlikte, kariyerindeki 2. Avrupa maçını yönetecek.

Anadolu Kartalı’nı 3 isim kanatlandırdı

Geride kalan sezon topladığı 68 puanla Süper Lig’i 3. sırada tamamlayan ve bu sezon için adını UEFA Konferans Ligi’ne yazdıran Konyaspor, buradaki ilk maçlarında ortaya koyduğu performansla göz doldurdu.
2. Ön Eleme Turu’nda BATE Borisov’u 3-0 ve 2-0’lık skorlarla geçen Anadolu Kartalı, 3. Ön Eleme Turu’ndaki ilk maçında ise Vaduz ile 1-1 berabere kalmıştı. Avrupa arenasındaki ilk 3 maçında 6 gol atan yeşil-beyazlılarda, 3 oyuncu da ön plana çıktı.

3 isim öne çıktı

Avrupa arenasında çıktığı ilk 3 maçında rakip fileleri 6 kez havalandıran ve kalesinde sadece 1 gol gören Konyaspor’da, 3 futbolcu ön plana çıktı.

Yeşil-beyazlılarda 1 gol 2 asist yapan kanat oyuncusu Robert Muric skora en çok etki eden isim olurken, onu 1 gol 1 asistle Muhammet Demir takip etti. Listenin 3. sırasında ise 2 asist yapan orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic kendisine yer buldu. 

Konya, stadyuma akın ediyor!

Konya, UEFA Konferans Ligi’nde kritik bir eşikte olan Konyaspor’u yalnız bırakmıyor. Yeşil-beyazlı renklere gönül vermiş taraftarlar, bu akşam oynanacak Konyaspor - Vaduz maçı için biletlerin büyük bir kısmını bitirdi. Taraftar grupları ve kombineler hariç 33 bin 518 bilet satışa çıkarken, bunlardan 21 bin 73 tanesi satıldı. Bu rakamsa stadyumun yüzde 62,8’lik bölümüne tekabül etti. 



Kaynak: