Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ulaştırma, Tarım ve Milli Savunma bakanlıklarının 2023 bütçeleri TBMM Genel Kurulunda

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül: "Tarih 'yerli' kelimesinin gölgesinden korkan zihniyeti, üretimin önüne set çekenleri hiçbir zaman unutmadı, millete hizmet edenleri de unutmayacak" AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi: "Mehmetçiğe söz verelim. Tarafımız net; tarafımız hain PKK\YPG ile kararlı mücadele etmek, Mehmetçiğimize kurşun sıkan hainlere 'bir gece ansızın gelebiliriz' demek, vatansızlara 'hesap vakti nereye kaçıyorsunuz' demek, teröristlere 'ölünüzü dirinizi, her

Anadolu Ajansı haberine göre;

TBMM (AA) - AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, "Tarih 'yerli' kelimesinin gölgesinden korkan zihniyeti, üretimin önüne set çekenleri hiçbir zaman unutmadı, millete hizmet edenleri de unutmayacak." dedi.


AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulunda görüşülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri üzerinde söz aldı.


AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, yapılan otoyollar, köprülerle insanların seyahati kolaylaşırken yük hareketinin de kolaylaştığını anlattı.


Yolların, köprülerin sanayinin gelişmesi, istihdamın oluşması gibi etkileri olduğunu dile getiren Arslan, İstanbul'a yaptıkları kadar Kars'a, Hakkari'ye de bu şekilde yatırımlar yapıldığını ifade etti.


AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, bilgiye hızlı erişim gerekliliği ve insanların oturdukları yerden alışveriş yapma arzusunun teknolojiyi her eve ve her cebe mecbur kıldığını söyledi.


Kovid-19 pandemisinin bütün dünyada sosyal ve ekonomik zararlara sebep olmasına rağmen dijitalleşme sayesinde hayatın tamamen durmasının engellendiğini anımsatan Eronat, "Kovid-19 salgını dijitalleşmeye önemli katkılarda bulunmuştur. Mesela Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin tahminlerine göre salgın sırasında dünyada 900 milyon insan daha internet kullanmaya başlamıştır." diye konuştu.


Eronat, internet kullanıcısı sayısının her yıl arttığını vurgulayarak, "Ülke nüfusumuz 90 milyona yaklaşıyor ama şu anda mobil cihaz kullanan abone sayısı 88,5 milyon. Peki, 4.5G hizmetinden faydalanan abone sayısı kaç? 4.5G hizmetinden faydalanan abone sayısı 82,4 milyon." dedi.


AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 2023 bütçesinin 20 yılda ortaya konan performans, proje, yatırım göstergeleriyle Türkiye Yüzyılı'nın başlangıç bütçesi olmasıyla ayrı bir önem arz ettiğini belirtti.


Ülkenin neresine bakılırsa bakılsın vatandaşları cezbedecek bir anıt eserle karşılaşılacağını dile getiren Yaman, "Milletimizin gönlünde kalmayı başaran, ülkeyi bugünlere taşıyan AK Parti yine milletimizin sağduyu ve ferasetiyle yoluna devam edecektir; medeniyetimizin önümüze koyduğu güzellikleri yarınlara taşıma adına mücadelesine devam edecektir. Hizmet ve eser siyasetinin sembolü olmak, ısmarlamayla, lafla geçiştirilecek bir durum olmayıp aşkla, şevkle, heves ve ideallerle elde edilecek bir sonuçtur. İşte bu başarı, AK Parti ile ortaya konulan bu bakışın, yaklaşımın ve duruşun adıdır ve bu devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.


- "20 yılda Türk sivil havacılığı adına başarı öyküsü yazıldı"


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, sivil havacılıkta serbestleşmenin hayata geçirilmesiyle son 20 yılda Türk sivil havacılığı adına başarı öyküsü yazıldığını söyledi.


Başarıyla uygulanan politikalar neticesinde hava yolunun imtiyaz olmaktan çıktığını ve halkın yolu olduğunu vurgulayan Koncagül, "Sivil havacılık gökyüzüne yükselen demir kanatların sivil tarihidir. Bu tarih 'Mademki bir millet tayyaresiz yaşayamaz, öyleyse bu yaşama vasıtasını başkalarının lütfundan beklememeliyiz' diyen Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'u bugün kahramanlıklarıyla hatırlamaktadır. Tarih 'yerli' kelimesinin gölgesinden korkan zihniyeti, üretimin önüne set çekenleri hiçbir zaman unutmadı, millete hizmet edenleri de unutmayacak inşallah." diye konuştu.


AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Anadolu'nun zengin ve bereketli topraklarıyla değerli bir hazine olduğunu ifade ederek, "Bereketli topraklarımızın ve emektar çiftçilerimizin kıymetini biliyor, tarım ve orman politikalarımızla 20 yıldır ilkleri gerçekleştiriyoruz. Vatanımız için, toprağımız için, evlatlarımız ve gelecek nesiller için buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum." dedi.


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 2002 yılında 1,8 milyar lira olan tarımsal destek miktarını 22 kat artırarak 39,7 milyara çıkardıklarını kaydetti.


İktidarlarındaki 20 yılda 500 milyar lira destek ödemesi yaptıklarını anlatan Cevheri, tarıma dayalı ihtisas OSB sayısını son 3 yılda 27'den 57'ye çıkardıklarını söyledi.


İktidarları döneminde tarım sektöründe bitkisel üretim alanında da önemli artışlar sağlandığını dile getiren Cevheri, "2002 yılında 98 milyon ton olan bitkisel üretim miktarı 2020 yılında 126 milyon ton olurken, 2022 yılında 127,6 milyon ton olarak öngörülmektedir. Türkiye'deki hayvan varlığında da önemli artışlar sağlanmıştır. 2002 yılında 9,9 milyon olan büyükbaş hayvan sayısı, yüzde 81 artışla 17,9 milyona; 31,9 milyon olan küçükbaş hayvan sayısı, yüzde 83 artışla 58,5 milyona ulaştı. Ülkemiz büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığında Avrupa'da 1'inci sırada yer almaktadır." sözlerini sarf etti.


- "Dünyanın savaşa en hazır ordusu"


AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 2015'ten bugüne kadar toplam 36 bin teröristin imha edildiğini aktararak, "Türk askeri olmak zordur ama Türk'ün karşısında olmak daha da zordur." ifadesini kullandı.


Dünyanın savaşa en hazır ordusunun Türk ordusu olduğunu, Türkiye'ye diz çöktürülemeyeceğini belirten Çelebi, şöyle devam etti:


"Mehmetçiğe söz verelim. Tarafımız hain PKK/YPG ile kararlı mücadele etmek, Mehmetçiğimize kurşun sıkan hainlere 'bir gece ansızın gelebiliriz' demek, vatansızlara 'hesap vakti nereye kaçıyorsunuz' demek, teröristlere 'ölünüzü dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi' demek. Tarafımız S-400'e karşı olanların, 'mavi vatan yayılmacılık', 'ne işimiz var Libya'da', 'Azerbaycan'a maalesef yardım ettik' diyenlerin karşısında olmak. Tarafımız 'savunma bütçesi kısılsın' diyerek PKK'ya kalkan olanlarla mücadele etmek. Tarafımız 'tezkereye evet, terör devletine hayır' iradesini göstermek. Tarafımız 'Diyarbakır Kürdistan'ın parçası' diyenlerle, sözde Ermeni soykırımı iftiracılarıyla, Atatürk'e 'Dersim katliamcısı' diyenlerle, teröristle Mehmetçiği bir tutanlarla mücadele etmek. Tarafımız ordu düşmanı kimyasal silah iftiracısı, PKK, Öcalan sever ve Ergenekon müdahili Şebnem Korur Fincancı'ları ve türevlerini baş tacı edenlerden uzak olmak. Tarafımız kendi ülkesine 'narko devlet' muamelesi yapan anlayıştan uzak olmak. Tarafımız şehit ve gazileri incitmemek. Tarafımız Atatürk'ün anti emperyalist çizgisinde teröristlere 40 bin tır silahı gönderen Amerika'dan demokrasi dilenmemek. Tarafımız vatan içinde vatan arayanların, il başkanlıklarını dahi PKK'nın askerlik şubesi gibi görenlerin bakanlık alacağı denklemlerden uzak olmak. Tarafımız, bebek katili 'Öcalan'ın heykelini dikeceğiz' diyen Demirtaş'a şeref madalyası takanlardan uzak olmak. Tarafımız, 5 bin yıllık Türk devlet aklının yansıması olan 'Türkiye Yüzyılı'nın parçası olmak."


HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Çelebi'nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında ağır ithamda bulunduğunu söyledi.


Demirtaş hakkında kesinleşmiş bir hüküm bulunmadığını kaydeden Oluç, Çelebi'ye sözünü aynen iade ettiğini belirtti.


AK Parti'li Çelebi ise "Bizim, Atatürk'e 'katliamcı', Türk milletine 'soykırımcı' diyenlerle işimiz yok. Bizim 'Atatürk'ün askeri değil, generali olsanız ne yazar, it sürüleri' diyenlerle işimiz yok. Bizim bebek katiline 'sayın' diyenlerle işimiz yok. Bizim 'Başkan Apo'nun heykelini dikeceğiz' diyenlerle işimiz yok, sözde soykırımcılarla işimiz yok, vatan içinde vatan arayanlarla işimiz yok." karşılığını verdi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English