Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Doğanhisar Şehir Konağı ve Ilgın Bilgehanesi açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Doğanhisar ve Ilgın’da vatandaşlarla buluşarak Doğanhisar Şehir Konağı ve Ilgın Bilgehanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçeler için üç temel hedefleri olduğunu belirten Başkan Altay, “Birliğin olduğu yerde bereket oluyor, rahmet oluyor, güzellikler ortaya çıkıyor. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

Doğanhisar Şehir Konağı ve Ilgın Bilgehanesi açıldı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Doğanhisar ve Ilgın’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek tamamlanan yatırımların açılışını yaptı.

Başkan Altay, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Ziya Kıymet ile birlikte AK Parti Doğanhisar İlçe Teşkilatında İlçe Başkanı Fikret Özeralp ve parti mensuplarıyla bir araya geldi. Teşkilatlarda yeni görev alan isimlere başarılar dileyen Başkan Altay, bugüne kadar hizmet eden teşkilat mensuplarına da teşekkür etti.

DOĞANHİSAR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET
Ardından Doğanhisar Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirerek Belediye Başkanı Süleyman Pekmez ile görüşen Başkan Altay, ilçede 2021 yılında planladıkları yatırımların istişaresini gerçekleştirdi.

BAL SÜZME MAKİNESİ TESLİM TÖRENİ
Başkan Altay, daha sonra Doğanhisarlı bal üreticisine Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yüzde 50 hibe destekli Bal Süzme Makinesi teslim törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak en önemli hedeflerinin kırsalda yaşayan insanların gelirini artırmak olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ekipman desteğinde bulunuyoruz. Sadece bal üreticilerimiz için 2 milyon liralık destekte bulunuyoruz. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımıza destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
ŞEHİR KONAĞI’NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Başkan Altay, daha sonra Doğanhisar Kaymakamı Anıl Adıguzel’in de katılımıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Doğanhisar ziyaretini değerlendiren Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedeflerinin kırsalda altyapı eksiklerini tamamlamak olduğunu belirterek, “Bu bağlamda içme suyu, kanalizasyon ve özellikle Doğanhisar’ın arıtma eksiğini tamamlamak için bir çalışma yapıyoruz. Büyükşehir’e ait yolların yapımıyla ilgili de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bir taraftan da vatandaşlarımızın gelirlerini artırmak için tarımsal desteklerde bulunuyoruz. Balcılarımızla birlikte yürüttüğümüz projenin finalini Doğanhisar’da gerçekleştirdik. Buradan da mantar tesislerine gideceğiz. Özellikle kültür mantarında Türkiye’de ikinci sırada üretim gerçekleştiriyoruz. Bu yaptıklarımızın tamamı burada yaşayan insanların gelirini artırmak ve istihdama katkı sağlamak. Bir taraftan istihdama yönelik işler yaparken bir taraftan sosyal hayatın geliştirilmesi ve altyapı eksiklerinin giderilmesi konusunda çalışıyoruz. Belediye Başkanımıza gösterdiği koordinasyondan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HİZMETLERİN UYUMLU BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİNE İNANIYORUM
Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, “Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıldır ilçemizde yapmış olduğu hizmetler iyice varlığını hissettirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin uyumlu bir şekilde devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Başkan Altay, Doğanhisar ziyaretinde son olarak yine Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı mezbaha tesisinde ve mantar üretim tesisinde incelemeler gerçekleştirirken, ilçede faaliyet gösteren bir Tekstil Fabrikası’nı da ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.
PROGRAMLAR ILGIN’DA DEVAM ETTİ
Doğanhisar’dan sonra Ilgın’a geçerek ziyaretlerini sürdüren Başkan Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Kazım Küçükçöğen ile birlikte Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş’ı ziyaret ederek planlanan yatırımları istişare etti. Ardından Lala Mustafa Paşa Külliyesi içerisinde bulunan Kurşunlu Camisi’nde Cuma namazını kılan Başkan Altay ve Küçükçöğen, akabinde ilçe esnafını ziyaret ederek, hayırlı işler temennisinde bulundu.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Altay, daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, İlçe Başkanı Ömer Apil ve partililerle görüştü. Bu yıl Ilgın’a büyük yatırımlar gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Altay, şunları kaydetti: “Yatırım planlamalarımızı tamamladık. En önemli problem olan atıksu arıtma tesisi ile ilgili önemli bir adım atıyoruz. Bu yıl içinde temelini atarak 2022'nin sonuna kadar da tamamlamayı planlıyoruz. Bununla birlikte yol, su ve kanalizasyon yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak zaten üç temel hedef belirlemiştik kendimize: Merkezin dışında bütün altyapı sorunlarını çözmek; kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirini artırmak için tarımsal desteklerde bulunmak, yeni ürün deseni oluşturmak ve merkezde bulunan sosyal hayatın da ilçelerimizde oluşması için tesisler yapmak. Birliğin olduğu yerde bereket oluyor, rahmet oluyor, güzellikler ortaya çıkıyor. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

ERTAŞ BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ
Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, “Allah izin verirse, 3 sene içinde Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Ilgın’a çok güzel yatırımlar yapacağımıza inanıyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ILGIN BİLGEHANESİ AÇILDI
Başkan Altay daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Bilgehane’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Altay, “İlçelerimiz önce şehir konakları ve KOMEK’lerle tanıştı. Şimdi de Bilgehaneler ile tanışıyor. Konya merkezde çok önemli görevler üstlenen Bilgehanelerin merkez dışındaki ilk binasını Ilgın'da açıyoruz. İnşallah şu anda ilçelerimizde 6 Bilgehane daha açmak için yoğun çaba içerisindeyiz. Bir taraftan ilçelerimizin altyapı problemlerini çözerken bir taraftan da sosyal hayatın gelişmesi ve gençlik faaliyetleri ile ilgili Konya'da oluşturduğumuz markaları ilçelerimizle tanıştırıyoruz. Bilgehanelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ilgın’daki tüm çocuklarımızı Bilgehanelerimize davet ediyorum.” sözlerini sarf etti.

Başkan Altay Konya Büyükşehir ve KOP iş birliğiyle ilçeye kazandırılan Ilgın Hayvan Pazarı ile yapımı devam eden İlçe Tarım Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 5
  • 4
  • 1
  • 4
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English