DOLAR : 42,73₺
EURO : 50,09₺
STERLİN : 57,20₺
GRAM : 5.946,32₺
ÇEYREK : 9.760,93₺
CUMHURİYET : 38.728,09₺
Siyaset

CHP Kadın Kolları, sığınma evlerindeki kadınları tiyatroya götürdü

Eklenme: 22.01.2022 - 11:36

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: "Şiddete maruz kalmanın bir kader olmadığını, şiddet mağduru kadınlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için varız"

Reklam alanı

ANKARA (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, Ankara'da sığınma evlerinde yaşayan kadınlarla tiyatro oyunu izledi.


CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Çankaya Belediyesi iş birliği ile "YaşamHak Projesi" kapsamında Ankara'da sığınma evlerinde yaşayan kadınları tiyatroya götürdü.


Güvenlik tedbirlerinin öncelendiği organizasyonda, şiddet mağduru kadınlar Tatbikat Sahnesi'ndeki "Lal" adlı müzikali izledi.


Çocuk yaşta ve zorla evlendirilmiş bir kadının hayata tutunma hikayesini anlatan oyun öncesinde, sığınma evlerinde barınan kadınlarla sohbet eden Nazlıaka, "YaşamHak" projesi hakkında bilgi vererek, kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunabileceklerini anlattı.


Kadınların güven içinde yaşayan, ekonomik özgürlüklerini kazanmış bireyler olmaları için her daim yanlarında olacaklarını aktaran Nazlıaka, şunları kaydetti:


"Ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar, şiddet sarmalından kurtulamıyor. Şiddet gördüğünde baba evine giden çoğu kadın, ailesinden yeterli desteği göremiyor. Boşanmak istediğini ailesine söylediğinde, yeniden evlendirilme koşulu ile karşılaşıyor ya da çocuklarını bırakıp gelmesi isteniyor. Doğal olarak, hiçbir kadın çocuğundan vazgeçmiyor. Şiddet mağduru bazı kadınlar, yaşadıkları durumu kader olarak kabullenmek zorunda bırakılıyor. Mahalle baskısı ve çaresizlik hissi kadınları yalnızlaştırıyor. İşte tam da bu yüzden YaşamHak projemizi hayata geçirdik. Şiddete maruz kalmanın bir kader olmadığını, şiddet mağduru kadınlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için varız. YaşamHak projemiz kapsamında bugüne kadar 3 bin 970 şiddet mağduru kadının hayatına birebir dokunduk ve dokunmaya da devam ediyoruz."



Kaynak: AA

Reklam alanı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Kanala Katıl

Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.

Abone Ol
Yasal Uyarı: Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.'ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

⚡ BU HABERE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏 0
❤️ 0
😊 0
😡 0
👎 0
😂 0
😢 0
😲 0
Toplam 0 tepki

Yorum Yap