Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Meram’da 15 Temmuz’a özel anlamlı sergi

Meram Belediyesi’nin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile birlikte düzenlediği Gazete Manşetleri Sergisi açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bu milletin evlatları, ülkesine ihanet içerisinde olan hangi terör örgütü üyesi olursa olsun tek tek hesabını sordu ve soracak” dedi.

Meram’da 15 Temmuz’a özel anlamlı sergi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, tüm ülkede çeşitli programlarla icra ediliyor.

Bu kapsamda Meram Belediyesi tarafından Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Gazete Manşetleri Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Hain darbe girişiminin 5. yıl dönümünde düzenlenen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

“MİLLETİMİZ O GÜN DESTAN YAZDI”
Sergiye ev sahipliği yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, geleceğe yön vermek adına geçmişin unutulmaması gerektiğinin altını çizerek, “Hz. Mevlana’nın da dediği gibi; ‘Geçmişten ibret almazsa kişi, geleceğe ibret olmaktır işi.’ Buradan yola çıkarak, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne yapılan hain saldırının yıl dönümünde sergimizi açtık. Liderine sahip çıkarak, demokrasisine vurulmak istenen prangayı reddeden milletimiz o gün bir destan yazmıştı. Sergimizde, 15 Temmuz destanının yerel ve ulusal gazetelerimize yansımasını yeniden görerek adeta o güne gittik. Şehadetlerinin yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifa diliyorum. Allah şer odaklarına fırsat vermesin” dedi.
“SÖZ KONUSU VATAN OLDUĞUNDA BASIN MİLLETİN YANINDADIR”
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Tuncay Karabulut ise yaptığı konuşmada “Bu yıl ki sloganımız ‘Türkiye Geçilmez.’ Geçmek isteyenlerin bunu aklından çıkarmaması için böyle bir slogan hazırlandı. Konya’da bugün programlarımızı tüm kurumlarımızla gerçekleştiriyoruz. Özellikle bu sergide de gördük ki söz konusu vatan olduğunda basın, her zaman milletinin yanındadır. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifa diliyorum” şeklinde konuştu. 

“OLAĞAN BİR GÜNDE İHANET PLANI YAPTILAR”
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, tarihi bir destanın yıl dönümünde duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek, “Milletimiz için, bu topraklar için bedel ödeyenler, ülkesini geleceğe taşıyabilmek adına çaba gösterdiler. 5 yıl önce bugün herşey olağan seyrinde devam ederken, ihanet planını yapanlar terör saldırısı düzenledi. Asil milletimiz hainlerin girişimlerini boşa çıkaracak bir irade ortaya koydu. Milletimizin iradesi, Cumhurbaşkanımızın cesareti, ülkemizi koruma adına hainlere engel oldu. Bu işgal faaliyetinde o gün başarılı olsalardı Türkiye bugün Suriye’den farklı olmazdı. Kan, gözyaşı ve paramparça edilmiş bir vatana dönüşürdü. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz ihanete karşı boyun eğmedi. Bir kez daha şehadete erişen kardeşlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.
“GÖRÜLEBİLECEK EN BÜYÜK İHANET GİRİŞİMİYDİ”
Meram Kaymakamı Resul Çelik ise, 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde görülebilecek en büyük ihanet ve işgal girişimi olduğunu belirterek, “Şehitlerimiz, gazilerimiz akıttıkları kanlarla, kahramanca destan yazarak bu güzel günlere erişmemize öncü oldular. Meram Belediyemizin hazırladığı programla kahramanlarımızın ruhlarının diri tutulması, gelecek nesillere aktarılması amaçlanıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifa diliyorum” dedi. 

“BÜYÜK BİR LİDERİN ÖNDERLİĞİNDE HALK SOKAĞA ÇIKTI”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta açılışta yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz tarihinin önemine dikkat çekerken “15 Temmuz Türkiye ve dünyada darbeler tarihinde büyük bir değişimin örneğidir. Büyük bir liderin önderliğinde halkın sokağa çıkmasıyla, bir darbenin darbe girişimi şeklinde sona ermiş halidir. Dünyada da sonuca ulaşamamış bir darbe olarak tarihe geçmiştir. 15 Temmuz’u diğer tüm olaylardan farklı kılan en önemli unsur milletin tankların tüfeklerin önüne siper olmasıdır. Elinde bayrakları ile ‘Türkiye Geçilmez’ diyerek tarih yazmışlardır. O gece meydanlarda olan herkesi büyük bir minnetle anıyoruz. O gece can veren 251 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Hiç korkmadan cesurca gazi olan, havadan atılan bombalarla yaralanarak defalarca ameliyatlara giren kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz’un ardından bir darbe girişiminin gerçekleştirilemeyeceği, sözünün dahi edilemeyeceği bir gerçek ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz’un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmiyete kavuşması da Cumhurbaşkanımızın bu güne verdiği önemi göstermektedir. Bundan yıllar sonra o kara günü yaşamayan çocuklarımız için bu programlar daha anlamlı gelecek.  Allah bir daha ülkemize, vatanımıza böyle bir gece yaşatmasın” şeklinde konuştu.  
“BU ÜLKENİN EVLATLARI HESABINI SORDU, SORACAK”
Genel Başkan Yardımcısı Usta, konuşmasının devamında şu cümlelere yer verdi; “Böyle bir gecenin sabahının da nasıl bir başarıya sahne olduğunu gördük. Hain kalkışmaya yeltenenlerin nasıl yargılandığını ve ceza aldıklarını gördük. Hiç birinin peşi bırakılmadı ve yıllar geçse de bırakılmayacak. Bu milletin evlatları, ülkenin bütünlüğüne ihanet içerisinde olan hangi terör örgütü olursa olsun tek tek hesabını soracak. Bu yargılanma süreçleri de Türkiye tarihi için çok önemlidir. Bunlar Türkiye’nin, AK Parti’nin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısıdır.” 

Konuşmaların ardından darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitler için dua edilirken, sergiyi gezen protokol üyeleri o geceye dair gazete manşeti başlığı attılar.  

SERGİ 3 GÜN BOYUNCA AÇIK OLACAK
15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ terör örgütünün organize ettiği alçak girişimin gazete manşetlerine yansıması, 15-18 Temmuz tarihleri arasında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterimde olacak. Serginin yanı sıra tarihi destanı sanal gerçeklik gözlüğüyle izleme imkanı sunulacak. Yine vatandaşlar o geceye dair kendi manşetlerini atabilecek. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 12
  • 9
  • 0
  • 8
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Last
    3 yıl önce

    Metro degil de banliyö hattı ve çevre yolu acil ihtiyaç

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English