Son Dakika Haberler

MURDA

Eklenme Tarihi: 26.03.2020 - 13:34

MURDA

MURDA
Murda 1984 yılında Hollanda Amsterdam doğumlu olan Murda lakaplı sanatçının asıl adı Önder Doğan’dır ve Türkiye kökenli göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Anne babasının iş hayatı nedeni ile çocukluğunu Türkiye ve İspanya gibi farklı ülkelerde geçiren Murda, müzikle uzun bir süredir ilgilenmektedir.

İspanya’nın Madrid şehrinde bir süre yaşayan sanatçı bir süre sonra Hollanda’ya tekrar dönme kararı almış ve müzik ile ilgilenmeye başlamıştır. Murda’nın müzik dünyasına ilk adım attığı yıl 2007 olarak bilinmektedir. Sanatçının ilk EP’si ise 2008 yılında çıkmıştır. Çıkardığı EP ile ilk kısa albümünü de başarı ile tamamlamıştır. Çıkardığı parçaların tamamını tek bir albümde toplama kararı alan sanatçı 2015 yılında ise Nereye Kadar isimli parçasını hayranları ile buluşturmuştur. Murda’nın Albüm ve şarkılarını Murda Mp3 indir önerdiğimiz siteye tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Sanatçının müzik geçmişinde pek çok ünlü isim ve hip-hopçular ile yapmış olduğu çalışmalar da bulunmaktadır. Sanatçı Bizey, Kraantje Pappie ve Ronnie Flex de dahil olmak üzere pek çok kişi ile çalışmalar yapmıştır. Sanatçının aynı zamanda bir süre İspanya’da yaşamış olduğu Hollandaca ve İngilizce olarak yapmış olduğu şarkılarında bu ülkeden esintilerin de olmasını sağlamıştır.

Murda’nın Türkiye’ye gelme kararı ise sosyal medya üzerinden Ezhel ile tanışması ile olmuştur. Türk rap dünyasında tanınan ve sevilen isimlerden biri olan Ezhel ile birlikte Aya isimli bir çalışma yapmış, bu çalışma ile video paylaşım sitesi Youtube üzerinde 100 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşmıştır. İkili yine Ocak ayında iki yeni single çalışması yapmış ve bu çalışmanın dilini Türkçe olarak seçmişlerdir. Sanatçı aynı zamanda Bir Sonraki Hayatım ve Eh Baba isimli şarkıları ile geniş kitlelere ulaşması sağlanmış ve 3 şarkısı ile de Spotify üzerinde Top 200 listesinin en üst sıralarına yerleşmiştir. Belirtilen bütün sanatçıları tamamen ücretsiz olarak Bedava müzik indir yükle mp3 den temin ediniz.

Murda’nın en yeni albüm çalışması ve kızının da ismini taşımakta olan Doğa ise 14 Şubat 2020 tarihinde dijital platformlar üzerinde yayınlandı ve bu albümde Zeynep Bastık ile yapmış olduğu Güneş isimli şarkı ise büyük beğeni kazanmıştır. Murda aynı zamanda Zeynep Bastık ile söylemiş olduğu şarkıyı 2020 O Ses Türkiye Finali’nde de seslendirmiş ve bu sayede ilk sahne deneyimini de gerçekleştirmiştir. Kaynak: Müzik indir
Türkçe العربية English