Son Dakika Haberler

Futbol Ekonomisi Koronavirüsle sarsıldı!

Eklenme Tarihi: 27.05.2020 - 14:12

Futbol Ekonomisi Koronavirüsle sarsıldı!


Dünyada ve Türkiye’de futbol maçlarının ekonomiye katkısı, ayrıca takımların kazançları vergi rekortmenliğine giderken, covid-19 salgılının etkisi futbolu da sarstı. Liglerin seyircisiz oynanması aynı zamanda bazı liglerin dururulması da durumun epeyi kötüye gideceğini gösteriyordu. Spor haber gündeminde yer almaya başlayan yeni gelişmeleri Haber365 üzerinden inceleyebilirsiniz.


Türkiye’de Futbol Ekonomisi
Başta Fatih Terim olmak üzere birçok spor kulübü bu süreçte yurt dışındaki liglere gitmeyi aynı zamanda futbolcuları hasta olmasını engellemeye çalıştı. Ancak ne olursa olsun, futbol Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinde gerek tesis çalışanlarında gerekse  oyuncularda test sonucu pozitif çıkan vakalar bulundu. Bu süreçte tesislerin çalışması, stadyumun işine devam etmesi tehlikeli ve hastalığın bulaşma etkisini fazlalaştıracağı için bazı önlemler alınması gerekti.

İzolasyona ne kadar önem verilirse verilsin, soyunma odaları ve saha içi hareketlilik nedeniyle, hastalığın bulaşma ihtimali çok yüksek. Yeni testler yapılırken, maçların seyircisiz oynanmasına karar verildi. Bu durum finansman anlamda Türkiye futbolunda çöküşlere neden olmasa da, yeni dönem ligleri için epeyi zorlu bir sürecin beklendiğini gösteriyor.

Fenerbahçe’de Covid-19 Vakaları
Samandıra Can Bartu tesislerinde 11 mayıs Pazartesi yapılan futbolcu, stadyum çalışanları ve teknik ekip üzerinden covid-19 testlerinde pozitif vakalar tespit edildi. Tesiste birkaç çalışanda çıkan pozitif vaka sonrası tedavisin başladığını ilaç tedavisiyle hastaların tesisten uzaklaştırıldığı açıklandı. Özellikle ev izolasyonuna alınmış olan hastaların, tesis içinde çalışması imkansız.
Şu ana kadar futbol oyuncularında herhangi bir ölüm vakasıyla karşılaşılmadı. Başta Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere bütün futbol takımları sağlık haberleri üzerinden durumlarını bildiriyor.

Futbolda Son Gelişmeler
Avrupa ligi, Türkiye süperligi ve aynı zamanda basketbol ligleri de yeni transfer haberleri almaya başladı. Barcelona, Rivaldo ve Türkiye takımlarında yeni tranferslerle ilgili açıklamalar bekleniyor. Covid-19 döneminde yapılan yeni futbol çizelgesi, yaz sonrası da liglerin devame edeceğini gösteriyor. Bu süreçte yeni normalleşme üzerine maçların devam edeceği ancak seyircisiz maçlar dışında saha ekiplerinin risklerinin nasıl azaltılacağı üzerine yeni çalışmalar da yapılıyor. Transfer haberleri ve yeni maç ligleri için haber sitesini takip edebilirsiniz.
 
Türkçe العربية English