Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

SÜ Rektörü Aksoy: Üniversitenin 7 milyon TL doğalgaz ve su borcunu ödedik

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, kampüs alanında yer alan Keykubat Köşkünde basın mensuplarıyla bir araya gelerek göreve geldiği 1 yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaları ve eğitim-öğretim yılının genel değerlendirmesini yaptı.

SÜ Rektörü Aksoy: Üniversitenin 7 milyon TL doğalgaz ve su borcunu ödedik
2021 yılında pandemiye rağmen akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki gelişim alanlarında önemli başarılara imza attıklarını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 68 bini aşkın öğrenciye eğitim ve öğretim hizmeti sağladıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Aksoy, 1 yıl içerisinde Selçuk Üniversitesine 45 profesör, 78 doçent, 85 doktor öğretim görevlisi, 5 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 234 eğitimciyi akademik kadroya dahil ettiklerini açıkladı.

"Üniversitenin ödenmeyen 7 milyon TL doğalgaz ve su borcunu ödedik"
Selçuk Üniversitesinin 50 yaş altı genç üniversiteler arasında dünyada ilk 400 de yer aldığını hatırlatan Rektör Aksoy,  Tıp Fakültesinin toplam borcunun bir yıl içerisinde 202 milyon TL'den 50 milyon TL'ye  düşürdüklerini ifade etti. Aksoy, üniversitenin son yıllarda ödenmeyen 7 milyon TL'nin üzerinde doğalgaz ve su borcunun ödendiğini ve bu alanda borcun bulunmadığını aktardı.
Selçuk Üniversitesi e-Devlet'te
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, üniversite bünyesinde eğitim gören öğrencilerin transkriptlerini, öğrenci belgeleri ile sertifikaları kolay erişim ve dijitalleşme adına e-Devlet'ten sorgulanabilir ve ulaşabilir hale getirildiğini duyurdu.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin adının değiştirilmesi
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi isminin Sultan Alparslan Kültür Merkezi olarak değiştirilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy" Üniversitemiz bir karar aldı ve bizim adımız malumunuz Selçuk Üniversitesi, Süleyman Demirel adında bir üniversitemiz var. Bizlerde Selçuklu isimleri üzerine kampüsümüzü şekillendiriyoruz. Tabii olayı siyasi boyutlara çekenler oldu. Süleyman Demirel isminden rahatsız olduğumuzu söyleyenler, yazanlar oldu. Hatta hakaret edenler bile oldu. Onlara da dava açtık. Biz Süleyman Demirel'in ismini silme gibi bir düşünce içerisinde hiç bir zaman olmadık" dedi.
Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:
Selçuk Üniversitesinin birimlerinde kullanılan toplam 22 aracın, kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması amacıyla Üniversitemiz ‘‘Araç İşletme Müdürlüğü’’ otoparkına çekilerek hizmet amaçlı kullanılması sağlanmıştır. Ayrıca sözleşmesi bu ay sonunda bitecek 15 kiralık araçla ilgili yeni ihaleye çıkılmayacaktır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan ve ekonomik ömrünü doldurmuş 16 aracın satışı ihalesi gerçekleştirilmiştir

Selçuk Üniversitesinden çevreci adım
Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre temizliği konusunda attığı adımlarla örnek olan Üniversitemiz, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alaeddin Keykubat Kampüsünde değerlendirilmek üzere tahsis edilen 6 adet elektrikli araç hizmete sunuldu. İlerleyen süreçte bu sayının 10’a kadar artırılması hedefleniyor. Banka promosyonları tüm akademik ve idari personele eşit bir şekilde dağıtıldı.

Covid-19 mRNA Aşı Proje çalışmaları
Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Aşı Geliştirme Uygulama ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman ERGANİŞ ve ekibi, yürüttükleri projeyle 'SARS-CoV-2' virüsünü izole ederek inaktif aşı çalışmalarına devam etmektedirler. Hazırlanan aşıların deney hayvanları üzerindeki denemeleri tamamlanmış olup FAZ çalışmaları başlamıştır. Aşının 2021 yılı içerisinde üretime geçilmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinden Covid-19 mRNA Aşı Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Nadir KOÇAK ve ekibi tarafından Covid-19’a karşı mRNA özelliği taşıyan aşı projesi geliştirildi.  

Proje, hayvan deneyleri aşamasına gelmiş olup çalışmalar devam etmektedir. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde «Pandemi Tanı Takip Ünitesi» hizmete sunuldu.
Bu sayede hastaların Covid’le ilgili tüm işlemleri (numune alma, kan tetkitleri, direkt grafi, tomografi gibi) hastaneye giriş yapılmadan bu ünite içerisinde gerçekleştirilmektedir.
Selçuk Üniversitesinden Konya Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında filyasyon ekiplerince kullanılmak üzere 5 adet binek otomobil tahsisi yapıldı.

Selçuk Üniversitesinden Konya İl Sağlık Müdürlüğüne 20 adet solunum cihazı desteği sağlandı. 
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Covid-19 ile mücadele kapsamında, Sağlık Bakanlığı Konya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerimize 20 adet solunum cihazı desteği sağlandı. İl Sağlık Müdürlüğüne, pandemi sürecinde kullanılmak üzere PCR cihazı ve biokabin tahsisi yapıldı. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Veteriner Fakültesine PCR cihazı, Doku Takip Cihazı ve Kriyostatle Cihazı desteğinde bulunuldu.

Selçuk Üniversitesi İletişim Merkezi (SİMER) kuruldu
Bilgi İşlem Daire Başkanlığımız bünyesinde geliştirilen HES Otomasyon Sistemi, Üniversitemiz bünyesindeki çeşitli birimlerde  hizmete geçirildi. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine başladı. Selçuk Üniversitesinden köy okullarına teknolojik destek sunuldu.  Selçuk Üniversitesi; bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı başta olmak üzere çok sayıda ihtiyaç fazlası teknolojik cihazı, pandemi sürecinde eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi için Millî Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların ve mahalle muhtarlarınca tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin kullanımına sundu.

Selçuk Üniversitesi 50 yaş altı genç üniversiteler arasında dünyada ilk 400’de
İngiltere merkezli dünyanın en büyük sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın yaptığı çalışmaya göre Selçuk Üniversitesi, genç üniversiteler listesinde dünyada ilk 400 üniversite arasında yer aldı. Üniversitemiz, Asya üniversiteleri sıralamasında ise yine ilk 400’de bulunuyor. Çok sayıda öğretim üyemizin TÜBİTAK, TAGEM, AB Erasmus+ Programı kapsamında projeleri desteklenmeye değer görüldü.

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da hayvancılığın geliştirilmesini amaçlayan iş birliği protokolü kapsamında 25 büyükbaş hayvanı Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Düzgüneş Araştırma ve Uygulama Tesisi bünyesine kazandırdı. 

Ziraat Fakültesi bünyesinde ’’Alo Ziraat Çiftçi Danışma Hattı’’ kuruldu. Böylece çiftçilerin doğru bilgiye ulaşabilmesi ve sorunların çözümünü kolaylaştıracak tarım hafızası oluşturulması hedeflenmiştir. Veteriner Fakültemiz çiftliğine 15 adet gebe düve alımı Rektörlüğümüzün desteği ile planlandı. Bu sayede özellikle süt ve süt ürünlerinin üretiminde artış sağlanması hedefleniyor. 
Üniversiteye değer katacak yatırım
Rektörlüğümüz tarafından, Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın altyapısını güçlendirmek ve verdiği hizmetleri iyileştirmek için 1,5 milyon TL karşılığında hizmet alımında bulunuldu. Kasım 2020’de 11 bin 182 m² inşaat alanına, 3 bin 600 m² oturum alanına sahip, tam teşekküllü ‘’Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’’ hizmete açılmıştır. Yeni hastanemiz büyüklük ve donanım açısından Türkiye’de bulunan pet alanındaki hayvan hastaneleri açısından ilk sırada, Avrupa’da ise ön sıralarda yer almaktadır. 2021 yılı yatırım programı çerçevesinde, Üniversitemize ait Eczacılık Fakültesinin 10 bin m²’lik bina projesi için 30 milyon TL ödenek ayrıldı.

Merve Mercan’ın ismi parkta yaşatılacak
Selçuk Üniversitesi, hayatını kaybeden Tıp Fakültesi 6. sınıf intern öğrencisi Merve Mercan’ın ismini kampüs alanında inşa edeceği parkta yaşatacak. Selçuklu Belediyesi desteği ile yapılacak parka “Merve Mercan” ismi verilecek. Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde Rektörlük binası ile Kampüs Camii yakınlarındaki parkın inşaatı başladı.  45 bin 212 m² alana sahip olacak parkta oturma ve dinlenme alanı, yürüyüş yolu ile su yolu yer alacak.

’’Spor Amaçlı Yürüyüş ve Sağlıklı Yaşam Alanı’’ inşa edilecek
Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesinde Selçuklu Belediyesi desteğiyle, öğrenci ve personelin konforlu ve sağlıklı bir kampüs yaşamı gerçekleştirmesine katkı sunmak amacıyla ‘’Spor Amaçlı Yürüyüş ve Sağlıklı Yaşam Alanı’’ inşa edilecek. Üniversitemiz içerisinde daha önceden yapılan ve kullanıma sunulan hobi bahçelerinin ruhsatsız olması nedeniyle Belediye tarafından kaldırılması istenmiştir. Üniversitemiz Rektörlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle  yapılan görüşmeler neticesinde, mevcut olan hobi bahçelerinin ruhsatlandırılması ve mevcut durumun revize edilerek kullanıma sunulması için gerekli çalışmalara başlamıştır. Üniversitemize ait, kampüs ile ilçelerimizdeki binaların tadilat ve onarımları için yaklaşık 1.1 milyon TL’lik onarım ihalesi gerçekleştirildi. Haziran ayında başlayan süreç 5 ay içerisinde tamamlanacak Üniversitemiz ve Microsoft arasında yapılan anlaşma ile tüm öğrencilerimiz ve akademik personelimizin Microsoft Office 365 yazılımını ücretsiz olarak indirip kullanabilmesi sağlandı.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı
Covid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermek zorunda kalan Üniversitemiz, yapılan değerlendirmeler sonucunda teknik altyapı imkanı sağlanarak 2020-2021 bahar yarıyılında hibrit eğitim ve uzaktan eğitim modelleri uygulandı.

Selçuk Üniversitemizin uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında öğrenim yönetim sistemi (LMS) olarak Moodle ile sanal sınıf uygulamaları için Microsoft Teams ve Google Meet platformları kuruldu.  Sistem üzerinden eş zamanlı (senkron) ve eş zamansız (asenkron) ders uygulamaları yapılabilmektedir.

Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, ‘’Selçuk Üniversitesi Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü’’ Kuruldu. Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü, Üniversitemizin 7’nci enstitüsü olma özelliği taşımaktadır.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 10
  • 7
  • 1
  • 9
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • siniradam
    3 yıl önce

    dekanlar makam arabalarını özel işlerinde kullanıyorlardı araçları aldığınız çok iyi oldu kantinlerden 12 ay boyunca ısınma parası alıyorsunuz kantin ısı girişlerine pay ölçer taksanız daha iyi olur ve 1,5 yıldır pandemiden dolayı kapalı kantin ve gökküşağından kira talebiniz olmasa

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English