Son Dakika Haberler

Patlama Taş
Patlama Taş Modern betonarme yapılar inşa edilmeden çok öncelere dayanan tarihlerde doğal taşlar kullanılmıştır. https://www.patlatmataslar.com/  Coğrafi ve yöresel faktörlere değişiklik gösterse de evlerin inşasında ve iç mimarisinde kullanılan doğal taşların kullanım amacı kışın soğuğunu dışarı da tutmak ve sıcak havanın etkisini savuşturmak niyetiyle kullanıldı.

Sıcak iklim şartları olan bölgelerde oldukça iş gören doğal taşlar sıcağı dışarıda tutmayı üstün başarıyla yerine getirebiliyordu.  2019 yılında günümüzde tekrar popülaritesini kazanan doğal Patlatma Taşlar, dekorasyon fikirlerinin yeni çıkış noktasını oluşturdu.  Doğallığın ve geçmişin natürel çizgisini yakalamak isteyenlerin yeni tercihi Patlatma Taş olurken, ahşap ve toprak yapıların önüne geçtiği görülüyor. 

Her ne kadar ahşap, toprak ve betonarme malzemelerinde doğal olduğunu bilmemize rağmen sağlık açısından bakıldığında doğal taşların onların önüne geçtiğini görüyoruz.  Gelişen ve sürekli bir değişim halinde olan mimari sayesinde, doğal taşların kullanım alanları değişerek farklı boyutlar kazandı.  Ocaklardan ham olarak çıkarılan doğal taşlar doğası bozulmadan işlenerek mekanlarımıza farklı şekil ve modellerde girebiliyor. 

Özünü ve doğallığını kaybetmek istemeyen bir çok kişiye, eski zamanların nostaljisini kazandıran Patlatma taşlar ev dekorasyonlarına girerek yenilikçi ve şık tasarıların ortaya çıkmasını sağlıyor.

 Peki nedir bu doğal taşlar yada Patlatma Taş diyorsanız, sizlere konu hakkında açıklayıcı bilgiler vererek yeni tasarım fikirleri oluşturmanıza yardımcı olabiliriz.  Öncelikle doğal taş dediğimiz bu taşlar tamamen yeryüzünde oluşan minerallerin birikerek tortu şeklinde birikmesiyle kayaçlaşır.
Büyük bloglar halinde oluşan bu doğal taşlar içerdikleri mineral oranlarına göre Traverten, mermer, granit isimlerini alır.  Ocaklardan bloglar halinde çıkartılarak fabrikalarda patlatma işlemiyle iki parçaya ayrılır.  Bu uygulama adı nedeniyle patlatma taş ismini alır ve biri pürüzlü diğeri pürüzsüz iki parçadan oluşur. 

Patlatma Taş Fabrikaları üretimini yaptığı mermer, traverten ve granit vb. doğal taşları fileli ve filesiz olarak iç mimarı ve dekorasyon yapan firmalara hazır halde temin ediyor.  Usta ellerinde yardımıyla mekanlara, banyolara, mutfak ve salonlara giren Patlatma taşlar çağın en yeni yüzüyle sizlere harika atmosfer vaat ediyor. 

Eğer yaşam alanınızda doğallıktan yanaysanız mutlaka yeni tasarım önerilerinize doğal taşları eklemeyi unutmayın…
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English