Son Dakika Haberler

Lara Gezi Rehberi

Lara ülkemizin turizm denince akla ilk gelen illerinden biri olan Antalya'nın en gözde tatil yöresidir. Özellikle yaz aylarında tatilcilere; Türkiye'nin en uzun kumsalı olan Altınkum Plajı diğer ismiyle Lara Plajı'yla, konaklama yerlerinin çokluğu ve çeşitliliğiyle ve gece hayatının renkli ve hareketli oluşuyla birçok imkan ve hizmet kolaylığı sağlıyor.

Lara Gezilecek Yerler
Lara, içerisinde tarihsel mekanları ve doğal güzellikleri aynı anda bulundurması bakımından gerek kültür gezileri, gerekse turistik geziler için çok uygun bir beldedir. Bu gezi mekanlarına bazı örnekler şunlardır:

1. Altınkum (Lara) Plajı
Türkiye'nin en uzun plajı olan Altınkum (Lara) Plajı, Aksu Nehri'nin denize döküldüğü yer olan Kundu Sahili'nin batısında, Karpuzkaldıran Plajı'nın doğusunda yer alır. Çam ormanlarının kumsalla buluştuğu bu plaj 2 km uzunluğa sahiptir.

2. Perge Antik Kenti
Perge Antik Kenti her ne kadar Aksu ilçesi sınırları içerisinde de olsa Lara'ya 10 km'lik uzaklıkta olup, mutlaka görülmesi gereken tarihi bir gezi noktasıdır. Birçok tarihi imparatorluk tarafından sınırları içerisine dahil edilmiş olan Perge'nin en eski yerleşimi Hitit İmparatorluğu'na dayanmaktadır. Halen daha sağlamlığını koruyan tiyatrosu, stadyumu, sütunlu caddesi, Helenistik kapısı ile görülmeye değer bir tarihsel yapıdır.

3. Düden Şelalesi
Düden Şelalesi, Düden Çayı boyunca devam eder ve sonrasında iki kola ayrılır: Aşağı Düden Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi. Aşağı Düden Şelalesi Lara'nın 8 km yakınında tam 40 metrelik falezlerden denize dökülür. Şelalenin yakınında bulunan parklar ve mesire yerleri gezginler için şelale eşliğinde dinlenebilecekleri yerleri oluşturur.

4. Kaleiçi
Lara'nın da içinde bulunduğu Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde, Lara şehir merkezine yaklaşık 15 km'lik mesafede yer alan bir diğer tarihsel gezi noktası olan Kaleiçi de Lara bölgesinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Tarihi dokuya zarar verilmeden restore edilmiş Cumba evleri ve tarihi dar sokakları bulunur. Ayrıca yine tarihsel bir miras olan Yivli Minare Camii de Kaleiçi'nin önemli simgelerindendir.

Lara Nerede?
Lara, çoğu zaman her ne kadar Antalya'da bulunan bir tatil beldesi olarak algılansa da aslında Antalya'ya bağlı Muratpaşa İlçesinin bir mahallesidir. Antalya'nın güneydoğusunda yer alan Lara; Antalya merkeze 15 km, Antalya havalimanına 10 km, Antalya Otogarı'na 25 km uzaklıkta yer alır. Lara, İstanbul'a 700 km, Ankara'ya 490 km, İzmir'e 470 km mesafede yer alır.

Lara Ne Zaman Gidilmedi?
Lara genellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan bir turizm bölgesidir. Fakat içinde barındırdığı birçok tarihsel mekan ve doğal güzellikler her mevsim ziyaret edilebilmektedir. Bunun nedeni iklim olarak Türkiye ortalamasına göre kışları da ılıman bir havaya sahip olmasıdır. Fakat su sporlarının, plajlarının ve güneşinin Lara'nın en çok beğenilen yanları olması nedeniyle yazları daha çok gezgin ağırlamaktadır.

Lara Nerede Kalınır?
Lara, Antalya'da ''Oteller Bölgesi'' olarak bilinir. Hemen hemen her kesimden bütçe için uygun konaklama yerleri mevcuttur. Otelleri, pansiyonları, kiralık evleri ile konaklama konusunda sıkıntı yaşatmaz. Lara Plajı üzerinde bulunan kamp alanları da otel konaklaması tercih etmeyen gezginlerin seçimi olmaktadır.
İlginizi çekebilir:  Aksu-Lara Otelleri ve Fiyatları

Lara Gece Hayatı
Gece hayatıyla da ön planda olan Lara, birçok pub, club ve bara ev sahipliği yapar. Gece konseptli eğlence mekanlarıyla ve her daim canlı oluşuyla oldukça beğeni görmektedir.
Erken rezervasyon lara otelleri için buraya yıklayın

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English