Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu'da 19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlendi

Kulu ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kulu’da 19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlendi
Kutlama programları Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Kıbrıs Gazisi Vahdettin Yücel, 19 Eylül Gaziler Gününü kutladı.

Gaziler Günü programı daha sonra Kulu 60. Yıl Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ve İlçe Halk Kütüphanesinde devam eden etkinliklerle kutlandı. 

Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise 15 Temmuz Gazisi Çetin Yıldız yaparak; "Sizleri saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Şehit ve Gaziler Günü münasebetiyle Gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum. Onurlanmış ve nurlanmış Şehitlerimize de Allahtan rahmet kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Bugünün önemini anlatmaya benim dilim yetmez. Esasen devlet olarak, millet olarak bizim üstlendiğimiz sorumluluğumuz bu topraklarda olası her türlü savaşı eksiksiz kılmıştır. Şehit ve Gazimiz bu anlamda çoktur. Allah devletimizi milletimizi her zaman güçlü ve kuvvetli kılsın. Bunun en son örneğini 15 Temmuz gününde gördük. Bu günde hain bir kalkışma yaşadık. O gecedeki kahramanlıklar milletimizin kahramanlıkları elbette küçümsenemez. Ikinci Çanakkaleyi dünyaya gösterdik. Bir Ömer Halisdemir çıkmış bin haini devirmiş. O gecenin bütün seyrini tamamiyle çevirmiştir. Fethi Sekinlerimiz vardır, Yasin Bölülerimiz vardır her ne kadar anlamları farklı farklı olsada bir savaş halindeyiz. Kahramanlarımız bitmez kahramanlıklarımızda bitmez. Bu anlamda Allah iyi idarecileri başımızdan eksik etmesin. Şu durumda gençlerden söz etmeden geçemeyeceğim. 15 Temmuz'da 17-25 yaş aralığı 47 gencimiz şehit olmuştur. Bu şehit olanların nerdeyse 5'de biri anlamına geliyor. O gecede 17 yaşında bir gencimiz şehit olmuştu. Bir iman sağlam bir duruş meselesidir. Böyle vatan evladı olduğu sürece Allah bir milleti devirmeyecek, bayrağımızı indirmeyecek, ezanımızı susturmayacaktır inşallah. Bu anlamda Allah iyi idarecileri başımızdan eksik etmesin. Bizi her zaman iri tutsun, diri tutsun, iyi olalım diyor hepinizi allaya emanet ediyorum. " ifadelerini kullandı. 

Program sonrasında İlçe Kaymakamı Ali Edip Budan ve protokol üyeleri tarafından Kulu Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Erdoğan ve Dernek Üyeleri ziyaret edildi.

Törene, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Murat Ünver, Kulu İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Ali Gümüş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Ali Erzurum, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kemal Kale, protokol üyeleri ile sivil ve askeri erkan, öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English