Son Dakika Haberler

Konya’nın Kulu ilçesinde öğrencilerin dikkatini çekmek için sıralar rengarenk boyanırken, oluşturulan oyun alanı ise dikkat çekti.

Konya’da renkli sınıf, sıcak yuva
Kulu ilçe merkezinde Cumhuriyet İlkokulu 3-C Sınıf Öğretmeni Mehmet Şen, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılı başlarken, öğrencilerine sürpriz yapmak istedi. Şen, Kulu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Okul idaresi ve velilerinde desteğiyle sınıftaki 10 sırayı farklı renklere boyadı. Sınıfta ise çocukların oyun oynayabileceği ve kitap okuyabileceği bir köşe oluşturdu. Yeni eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Şen, öğrencilerini sınıfta karşıladı. Sınıfa giren öğrenciler ise sıralarının farklı renklere boyandığını ve oyun köşesini görünce hem şaşırdı hem de mutluluk yaşadı.

Sınıfta öğrenciler için sıralar rengarenk boyanırken, oluşturulan köşede ise ders işleniyor, kitap okunuyor, oyunlar oynanıyor, çeşitli materyalleri öğrenip eğleniyorlar. Ayrıca sınıfta askıda kırtasiye ile ağaç şeklinde kitaplıkta bulunuyor. Öğrencilerin motivasyonunu artırmaya yönelik oluşturulan sınıf, velilerinde dikkatini çekti.

Sınıf öğretmeni Mehmet Şen,  Kon Tv Muhabirine yaptığı açıklamada:’’ Biz böyle renkli değişik bir sınıf oluşturduk. Bu sınıfı oluşturmama öğrencilerim ilham oldu. Onların ilgisini çekmek artık eskisi gibi kolay değil. Onlar her şeye sahip. O yüzden farklı bir ortam oluşturmaya çalıştık. Buradaki amacımız onları motive etmek, onlara eğitim öğretim iksini bir arada vermek. Biz burada çocuklarla ders işliyoruz, oyunlar oynuyoruz aynı zamanda çocuklar buraya temiz çorapla gelmeyi, ayakkabılarını düzlemeyi işte buradan çıkarken aldıkları malzemeyi düzenli bir şekilde bırakmayı öğreniyorlar. Doğrudan kazanımların yanında diğer kazanımları vermeye çalışıyoruz. Biz bunları söylediğimiz zaman bunları yaptırmak zor oluyor. Ama bu şekilde bir ortam oluşturduk. Belli kurallar var kuralları kendileri belirlediler. Düzenli bir şekilde giriyorlar çıkıyorlar. Bu sınıfı oluşturmamda velilerimin, okul idaremizin, ilçe milli eğitim müdürümüz ve kaymakamımızın çok katkıları oldu. Esnaflarımızın da çok katkısı oldu. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Çocuklar ise yapılan çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini söylerken, bir veli ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını ifade etti.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English