Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Japonya'da iktidar partisinin lider adayı Kişida'dan Çin'e karşı "aynı fikirdeki demokrasilerle" çalışacağı sözü:

"Ülkemizi çevreleyen güvenlik ortamı giderek artan oranda şiddetleniyor" "Çin, küresel güç statüsüne uygun şekilde hareket etmeli ve sorumluluk üstlenmeli"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TOKYO (AA) - Japonya'da iktidar partisi liderliğine aday eski Dışişleri Bakanı Kişida Fumio, Çin'in bölgede artan faaliyetleri karşısında "aynı fikirdeki demokrasilerle" çalışacağı sözünü verdi.


Eski Bakan Kişida, uygulamayı planladığı dış politika eksenine dair düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizi çevreleyen güvenlik ortamı giderek artan oranda şiddetleniyor" dedi.


Kişida ülkesinin, demokratik ve demokratik olmayan ülkeler arasında "değerlerin uluslararası çatışmasında ön safta" olduğunu savunan Kişida, Çin'in bölgede artan etkisi karşısında ABD dahil "aynı fikirdeki demokrasilerle" çalışacağı sözünü verdi.


Seçilmesi halinde Kişida, Çin'in "insan hakları ihlallerini" araştırmak üzere "Başbakan'a bağlı özel bir danışman" atayacağını söyledi.


Kişida bu yeni danışmanın, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman Uygurlara ve Hong Kong'da demokrasi yanlısı hareketlere yönelik insan hakları ihlallerini araştıracağını kaydetti.


Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Adaları'nın korunması konusuna değinen Kişida, Japonya sahil güvenliğinin, bu sahada Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleriyle (MSDF) ile yakından çalışması gerektiğini belirtti.


Kişida Fumio, Japonya-ABD ittifakı ile Tokyo'nun Avrupa, Avustralya, Hindistan ve "ortak temel değerlere sahip" ülkelerle stratejik ilişkilerini güçlendirme sözünü verdi.


Kişida, Çin donanmasının bölgedeki tehditkar faaliyetlerine ve Kuzey Kore'nin yükselen füze tehditlerine karşı Japonya'nın savunma bütçesini artıracağını açıkladı.


Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarın sağlanmasının önemini vurgulayan Kişida, Çin'e ait "Kuşak ve Yol" projesinin ise "Asya, Avrupa ve Afrika'da altyapı ve ticareti geliştireceği" yorumunda bulundu.


Komşusu ve en büyük ticari partneri olarak bilinen Çin ile diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini de kaydeden Kişida, "Çin, küresel güç statüsüne uygun şekilde hareket etmeli ve bu statüsüne karşılık gelecek şekilde sorumluluk üstlenmeli." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English