Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

HES kodu, kontrollü sosyal hayatın parçası haline geldi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı kişilerin toplumdan izole edilmesi açısından büyük önem taşıyan, kodu paylaşanın risk taşıyıp taşımadığının öğrenilmesini sağlayan Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması, kontrollü sosyal hayatın parçası haline geldi.

HES kodu, kontrollü sosyal hayatın parçası haline geldi
Toplu taşıma araçları, toplu kullanım alanları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bulaş riskini azaltmayı amaçlayan HES kodu, paylaşılan kişi ya da kurumlarca uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabiliyor. Bu sayede Kovid-19 ya da temaslı olanların izole edilmesine olanak veriliyor.

Önce uçak, tren ya da otobüslerle şehirler arası yolculuk yapabilmek için zorunlu hale getirilen kodun kullanım alanı yaygınlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu paylaşımına karar verildi. Bazı belediyeler, semt pazarında tezgah açacak esnafın HES kodu sorgulaması uygulamasını başlattı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavlarda görev alacaklardan HES kodu talep etti. Adalet Bakanlığı, cezaevlerine ziyaretçilerin HES koduyla giriş yapmalarını kararlaştırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile HES uygulaması üzerinden özel bir yazılım hazırlayarak okullarda yaşanabilecek sağlık problemlerinin takibine başladı.

HES kodu, şehir içi toplu taşımada da zorunlu hale getirildi, bazı belediyeler gerekli düzenlemeyi yaparak uygulamaya geçti. Konaklama tesislerinde de HES kodunun paylaşılmasının zorunlu hale getirilmesi kararlaştırıldı.

- Yaygın olarak kullanılıyor

HES kodu, hayatın birçok noktasında gerekli hale geldiği için vatandaşlarca da yaygın olarak kullanılıyor. Toplu taşımayı kullananlar, çocuğunun öğretmeni ile görüşmek için okula gidenler, resmi işler için kamu kurum ve kuruluşlarına gidenler, kendilerinden istenilen HES kodunu kurumlarla paylaşıyor.

Birçok vatandaş bu kodun paylaşımı ile girilen yerlerde kendilerini ya da yakınlarını daha güvende hissettiklerini söyleyerek, HES kodu paylaşımı uygulamasına destek veriyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English