Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır, ülke sevdası vardır"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhur İttifakı milletimizin arzusuyla sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il yayıldı. Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır, ülke sevdası vardır, karşılıklı saygı vardır. 2053’ün, 2071’in altyapısını şimdiden hazırlamak, çocuklarımıza tam bağımsız ve muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye bırakmak vardır." dedi.

Kurum, Konya'nın Akşehir ilçesinde partisince düzenlenen miting ve Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninde yaptığı konuşmada, ziyaret ettikleri şehirlerde vatandaşların coşku ve heyecanıyla karşılaştıklarını söyledi.

Konya'nın kalkınması, gelişmesi, vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirten Kurum, "Konya'mız her anlamda büyüyor, her anlamda gelişiyor, şanına yakışır bir konuma her gün bir adım daha yaklaşıyor. Akşehir de bu büyümeden hak ettiği payı alıyor. Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemiz vatandaşa hizmete hız kesmeden devam ediyor. Akşehir ilçemize son 5 yılda sadece Büyükşehir Belediyemiz tarafından 196 milyon lira yatırım yapıldı. Son 5 yılda su ve kanal hizmetlerine yaklaşık 140 milyon lira, prestij cadde ve mahalle yollarına yaklaşık 16 milyon lira yatırım yapıldı." ifadelerini kullandı.

Akşehir'de yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi veren Kurum, Rüştü Bey İşhanı restorasyonu, yeni otogar yapımı, yeraltı otoparkı ve kapalı pazar yeri yapımı konularında Bakanlık olarak üzerilerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Kurum, vatandaşa hizmet noktasında yerel yönetimlerin de önemli bir paya sahip olduğuna işaret ederek, 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşlardan destek istedi.



Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı verilen ilk mücadeleyle başladığına değinen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhur İttifakı milletimizin arzusuyla sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il yayıldı. Cumhur İttifakı'nın içerisinde gönül vardır, ülke sevdası vardır, karşılıklı saygı vardır. 2053’ün, 2071’in altyapısını şimdiden hazırlamak, çocuklarımıza tam bağımsız ve muasır medeniyetlerin üstünde bir Türkiye bırakmak vardır."

Kurum, Cumhur İttifakı'na karşı CHP'nin de "illet ittifakı"nı kurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"CHP, terör örgütünün siyasi uzantısıyla kol kola girdi. Geçtiğimiz günlerde de CHP Genel Başkanı, yerel seçim manifestosunu açıkladı. Slogan olarak 'Mart'ın sonu bahar' dedi. Bu ülke, bu şehirler, CHP döneminde hiç bahar gördü mü? Sizin döneminiz, 'çöp, çamur, çukur' dönemi olarak tarihe geçti. İstanbul buna en güzel örnektir. 1994'te İstanbul'da çöp dağları, dev çukurlar, çamur deryaları vardı. Çöp, çamur, çukur, bunları sona erdiren AK Parti’dir, AK belediyeciliktir." 

Kurum, Akşehir’i ve Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini eğitimi, üretimi, sağlığı, ulaşımı, tarımı, turizmiyle en iyi noktaya taşımayı hedeflediklerini vurguladı.

"Akşehir'e 5 yılda toplam 196 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi"
Yağmurlu havada kendilerini yalnız bırakmayan Akşehir halkına teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise konuşmasında, "Bundan 5 yıl önce yine bu meydanlarda seçim koordinasyon merkezleri açıp, sizlere yeni büyükşehir yasasının ilçelerimize oluşturacağı katkıyı ifade ediyorduk. 5 yıl boyunca verdiğiniz büyükşehir belediyesi ilçe belediyesi oylarının gereğini yapmak için gece gündüz demeden çalıştık gayret ettik ve Akşehirimize büyükşehir belediyesi olarak 5 yılda toplam 196 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Bunun büyük bir kısmı alt yapı faaliyetleri, sehir konağı ve prestij caddeler." dedi.



Akşehir'e iki önemli müjde
Yeni seçim döneminde yeni şeyler söylemenin zamanı olduğunu belirten Altay, "Akşehirimizle ilgili iki önemli müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi hepinizin beklediği, birazda geçikmiş bir konu. Akşehir otogarını inşallah yeni yerine en kısa sürede taşıyacağız. İkinci konu Akşehir'in kalkınmasının turizmden olduğunu düşünüyorum. İlk etapta Akşehirimizin turizmini güçlendirmek için restorasyon çalışmalarını hem büyükşehir belediyesi eliyle hem de ilçe belediyemizin eliyle yapmaya devam edeceğiz. Ama önemli bir konu şu artık, Konya'dan hergün düzenli olarak Akşehirimize insanları getirmeye başlıyoruz. Bu Akşehirimizin tanıtımı ve ekonomisi için önemli bir katkı olacak. İnşallah gelecek dönem gelen ziyaretçilerin çok konuşulduğu, Akşehirimizin marka değerinin çok arttığı bir dönem olacaktır. Siz 31 Mart'ta sandıklarda gereğini yapın bizde 5 yıl boyunca bunun gereğini yapmak için elimizden gelen çabayı sarf edelim." ifadelerini kullandı. 

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de konuşmasında, "Genel seçimlerde particilik yapılabilir, gönlünüzdeki partilere oy verebilirsiniz ama yerel seçimde bu şehrin vebali var, bu şehrin daha çok hizmete ihtiyacı var. Hizmeti kim getirebilir iktidar ile beraber olan getirebilir, büyükşehir belediye başkanıyla beraber olan getirebilir, hizmeti Cumhur İttifakı getirebilir. O bakımdan hepiniz Akşehirimiz için, bize güç vermek için, sayın bakanımızı gururlandırmak için büyük bir destekle inşallah 31 Mart'ta birlik beraberlik içerisinde şehrimize sahip çıkalım." dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da, "Biz belediyecilik dediğimizde, gönül işi diyoruz memleket işi diyoruz. Salih başkanımız 5 yılını tamamlamak üzere ve kendisine oy versin veya vermesin herkesin belediye başkanı olarak bugüne kadar Akşehir'e çok güzel hizmet etmiş bir belediye başkanımız, şimdi aynı anlayışla devam edecek inşallah. Oy versin veya vermesin hiç farketmez herkesin belediye başkanı olarak Akşehir'e büyükşehir belediye başkanımız Uğur İbrahim Altay ile birlikte en iyi hizmetleri vermeye çaba gösterecek. Burda özellikle Konyalı olan bakanımızında kendisine ve Konyamıza vereceği destekle inşallah önümüzdeki 5 yılı çok daha hızlı, çok daha hizmet alacak bir Akşehir olarak görüyoruz. Bunun için sizden tek bir isteğimiz var 31 Mart akşamı sandıkları Cumhur İttifakı'nın oyları ile doldurmak. Bu bir belediye seçimi başkanların seçimi ancak şunu da unutmamamız lazım 24 haziran sonrası yeni seçilen hükümetle birlikte Cumhur İttifakı'nın ilk gireceği seçim olacak. Ülkeyi çöp, çukur ve çamur siyasetine geri döndürmeye çalışanlara vereceğimiz büyük bir cevap olacak. Bu çıktığımız yolculukta bu kutlu yürüyüşte hainlere, bu ülkeyi çalıp çırpanlara bırakmayacağımıza dair büyük bir cevap olacak. Bir dakikasını bile boş geçirmeyen ve çalışan sayın cumhurbaşkanımıza büyük bir güç olduğumuzu göstermek için bir fırsat olacak. 31 Mart akşamı Akşehir'in hiç olmadığı kadar güçlü bir oy oranıyla teslim etmenizi istiyoruz." şeklinde konuştu.



Akşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Salih Akkaya da  yaptığı konuşmasında, "Yaptığımız çalışmalar önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmaların garantisidir. Akşehirimize inşallah çok güzel projelerimiz olacak, yaklaşık 60 tane projemiz var. Önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız proje bülteni ile sizleri buluşturacağız." dedi.



Programın ardından Kurum, Ermeni Kilisesi restorasyon alanında incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bazı milletvekilleri, teşkilat mensupları ve vatandaşlar da katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English