Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır Ve En İyi Burun Estetiği Doktoru Kimdir?

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır Ve En İyi Burun Estetiği Doktoru Kimdir?


Estetik görünümüne önem veren kişilerin ilk olarak dikkate aldıkları konu burundur. Çünkü burun, yüz bölgesinin en önemli detayları arasında yer almaktadır. Hal böyle olunca artık herkes daha güzel bir görsele ulaşmak adına burun estetiğine yönelmektedir. Ancak pek çok kişi hala burun estetiği konusunda net bilgi sahibi olmadığı için belli başlı bir takım kaygılar içinde olabiliyor. Dolayısı ile burun estetiği yaptıracak olan kişilerin, aklındaki soruları gidermesi gerekir. Bu sayede daha net ve daha kararlı bir şekilde estetik ameliyat olabilirler.  Burada ilk olarak burun estetiği nasıl yapılır? Burun estetiğinde uzman ve klinik seçiminin önemi nedir gibi soruların yanıtını aramakta fayda vardır.


Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Burun estetiği sadece görsel kaygıları gidermek için değil, aynı zamanda sağlık problemleri için de uygulanan cerrahi bir yöntemdir. Ancak pek çok kişi burun estetiği ameliyatını beğenmedikleri burun yapısını güzelleştirmek için tercih etmektedir. Örneğin kemerli burun, uzun burun veya eğri burun gibi sorularda ilk baş vurulacak estetik operasyonlardan biridir. Bunun dışında kaza, doğuştan gelen bir takım durumlar, burun ucunun küçük olması, burun içinde et olması ve diğer etmenlere bağlı olarak zor nefes alma gibi durumlarda burun estetiği yapılmaktadır. Burun estetiği ameliyatı iki şekilde yapılmaktadır. Bunlar ise;


Açık rinopilasti; bu işlemde burun deliklerinin arasına küçük bir kesi açılır. Bunun nedeni ise açılan kesinin uzman kişiye daha fazla görüş alanı sağlamasıdır. Bu sayede yapılacak olan işlem daha sağlıklı bir şekilde devam eder. Ancak açık burun estetik ameliyatında burun ucunda şişlik ve ödem gibi sorunlar daha fazla yaşanır. Yani iyileşme süreci diğer yönteme nazaran daha uzun sürer. İşlem için mutlaka uzman bir hekimden destek alınması gerekir. Aksi halde istenemeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.


Kapalı rinoplasti; bu yöntemde kesi izi ve kesi yarası gibi durumlar yoktur. Burada açılan kesiler burun deliklerinin iç kısmındadır. Ancak  açık burun estetiği ameliyatına göre hekimin görüş alanı daha kısıtlıdır. Ancak açık burun estetiğinde olduğu gibi şişlik ve ödem gibi durumlar çok fazla yaşanmaz. Ayrıca kapalı burun estetiğinin bir diğer avantajı ise burnun görünen kısımlarında sikiş izinin olmamasıdır. Dolayısı ile burun estetiği olacak  kişilere, şartları el verdiği sürece kapalı burun estetiği ameliyatı önerilmektedir.


Burun Estetiği Ameliyatında Yaş Sınırı Nedir?

Tüm eslettik operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da mutlaka belli bir yaş sınırı aranmaktadır. Yani 18 yaşına gelen kişiler için burun estetiği yapılır. 18 yaşından küçük kişiler için burun estetiği ameliyatı yapılamaktadır. Bunun nedeni ise vücudun gelişim sistemi ile alakalıdır. Yani vücut tam olarak 18 yaşına kadar gelişimini tamamlamadığı için yaş beklenir. Bunun dışında ise 18 yaşından küçük olan kişilerin daha sonra ameliyattan pişman olma olasılığının yüksek olmasıdır.


Burun Estetiği İçin Doğru Cerrahin Seçimi
Her işte olduğu gibi burun estetiği işlemlerinde de mutlaka işinin uzmanı olan kişilerden destek alınması gerekir. Özellikle konu sağlık olduğu için mutlaka işini iyi yapan ve bu konuda daha önce çalışmalar yürüten estetik cerrahlara yönelmek doğru olacaktır. Elbette cerrah seçimi kadar klinik seçimi de dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konuların başında gelir. Burun estetiği ameliyatında genel anestezi verildiği için mutlaka referansı olan kliniklerden destek alınması önemlidir. Ayrıca burun estetiği cerrahi bir işlem olduğu için kliniğin son derece gelişmiş ve steril olması da önemlidir. Dolayısı ile burun estetiği ameliyatı yaptırmadan önce iyi bir klinik ve cerrah araştırması yapmanız önerilir.


Ameliyatsız Burun Estetiği Yapılabilir Mi?
Ameliyatsız burun estetikleri elbette mümkündür. Ancak ameliyatsız burun estetiği için gerekli ön muayenelerden geçmek gerekir. Uzman doktorun uygun gördüğü yöntem burada uygulanabilir. Ameliyatsız burun estetiğinde kullanılan yöntemler ise;

Burun dolgusu; daha çok hafif burun kemeri durumunda uygulanan bir yöntemdir. Anca kalıcı bir işlem değildir.

Burun ucu botoksu; bu işlem için burnun uç kısmına dolgu yapılmaktadır. Son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

İple burun ucu kaldırma; daha estetik bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler için iyi bir alternatiftir.
 
 Kaynak : https://eniyi-haber.com/en-iyi-burun-estetik-doktoru/
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English