Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilimin kalbi 9. Konya Bilim Festivali’nde atıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi’nde devam eden 9. Konya Bilim Festivali, bilimsel etkinlikler, tematik atölye alanları ve birbirinden eğlenceli sahne gösterileriyle bilim meraklılarına ev sahipliği yapıyor. Festival alanında stantları ziyaret eden ve ilk kez düzenlenen drone gösterisini izleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Sadece Konya’yı değil; bölgeden tüm illeri bilim festivalimize davet ediyorum.” dedi.

Bilimin kalbi 9. Konya Bilim Festivali’nde atıyor
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı 9. Konya Bilim Festivali’nde bu sene de ilkler yaşanıyor.
Bu yıl ilk kez akşam yapılan Konya Bilim Festivali’nde video mapping (haritalama), ışık gösterileri ve drone gösterileri ziyaretçilerle buluşturuluyor. Festival alanında kurulan stantları gezen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocuklar ve gençlerle sohbet ederek, 200 drone cihazının kullanıldığı gösteriyi takip etti.
“LED’LERİN O IŞILTILI DÜNYASINI KULLANMAK İSTEDİK”
Başkan Altay, Bilim Festivali’nin artık Konya’nın geleneklerinden biri haline geldiğini belirterek, geçtiğimiz yıl 250 bin ziyaretçi ağırladıklarını hatırlattı. Bu yıl konseptin değiştirilerek takvimin öne çekildiğine dikkat çeken Başkan Altay, “Çünkü LED’lerin o ışıltılı dünyasını ve ışıkları kullanmak istedik. Festivale çok yoğun da bir katılım oldu. Saat 16.00 ve 20.00 arasında pazar akşamına kadar ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Burada aslında yapmaya çalıştığımız şey, çocuklarımızın içinde bulundukları etkinliklerle onlara fizik, kimya ve biyolojiyi anlatmak, etkinliklerle onları bilimle tanıştırmak.
Bir taraftan da Milli Teknoloji Hamlemizin önemli şirketlerini Konyalılarla ve bölgeden gelen insanlarla tanıştırabilmek. Burası Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi. TÜBİTAK’ın çok önemli bir stantı var. ASELSAN’ın, ASELSAN Konya’nın, BAYKAR’ın, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ’ın stantlarıyla Milli Teknoloji Hamlemizin ürünlerini gelen ziyaretçilerimizle buluşturma imkanına kavuşmuş olduk. Çok yoğun ve coşkulu bir katılım var. Aslında akşamı deneyerek ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da farkına varmış olduk. Çocuklarımız geldiklerinde burada hem bilimle tanışıyorlar hem de çok keyifli vakit geçiriyorlar. Sadece Konya’yı değil; bölgeden tüm illeri bilim festivalimize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
DRONE GÖSTERİSİ NEFES KESTİ
9. Konya Bilim Festivali bu yıl ilk kez düzenlenen birbirinden eğlenceli bilimsel etkinliklere de sahne oluyor. Özellikle drone gösterisi akşamın karanlığında gökyüzünde adeta görsel bir şölen sunarken ziyaretçilere unutamayacakları anlar yaşatıyor.
Ayrıca festival kapsamda hazırlanan tematik atölye alanları, video mappig ve ışık gösterileri, eğlenceli sahne gösterileri ile birlikte “NASA&CERN” ve “Source of Life” temalarında üç boyutlu salonlar ve farklı temalarda birçok sergi de bilim meraklılarıyla buluşuyor.
MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ STANDLARINA YOĞUN İLGİ
TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, ASELSAN KONYA, ROKETSAN, BAYKAR ve TUSAŞ gibi önemli savunma sanayi ve bilim-teknoloji kuruluşlarının stantları da ilgi görüyor.
Konya Bilim Festivali 26 Haziran Pazar akşamına kadar Konya Bilim Merkezi’nde 16.00-23.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 9
  • 3
  • 3
  • 2
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MehmetAli Erol 42.
    2 yıl önce

    MassAllah Baskanlm Yuce Rabbimiz selamet versin insallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English