Konya’nın Beyşehir ilçesinde son günlerde etkili olan yoğun yağış ve eriyen kar suları, Kuru Ova mevkiinde su birikintilerine yol açtı. Adeta göle dönen Kuru Ova’daki suların Beyşehir Gölü’ne aktarılması için çalışma başlatıldı.
Yağışların ardından tarım arazilerinin bulunduğu bölge, adeta doğal bir göl görünümüne kavuştu. Kuş bakışı görüntülerde oluşan manzara, Konya’nın "nazar boncuğu" olarak bilinen Meke Gölü’nü andırdı. Ortaya çıkan etkileyici görüntüler, fotoğrafçı Mustafa Öztemiz tarafından dron ile kaydedildi.
Bölgede biriken suyun tarım arazilerine zarar vermemesi ve kontrollü şekilde tahliye edilmesi amacıyla çalışma başlatıldı. İş makineleri, suyun biriktiği alandan Beyşehir Gölü’ne ulaşacak bir kanal açmaya başladı.
Açılan kanal aracılığıyla biriken suyun göle aktarılması hedefleniyor. Yetkililer, çalışmaların kısa sürede tamamlanmasının planlandığını belirtti.
Kaynak: İHA
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? Google News’te KONHABER'e abone olun.
doğa kendini yönetir. her şeye müdahale etmeyin
Yorum Yap
Ayla öğretmen için mevlit okutuldu
Avrupa'nın zirvesinde Türk finali yarın oynanacak
Gülistan Doku'nun annesi Bedriye Doku: Tahminim kızımın kemikleri yakıldı
Galatasaray, Gençlerbirliği deplasmanında kazandı
Konya dahil 7 ilde dolandırıcılık operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı
Kardeşinin katilini cezaevinden çıktıktan 1 hafta sonra öldürdü
Trabzonspor eski başkanı Atay Aktuğ hayatını kaybetti
Konya'da hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı
Bakan Şimşek IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları temaslarını değerlendirdi
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: Dış politikada tüm adımlar Türkiye ile istişare içerisinde atılıyor
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme! Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel tutuklandı
TİKA Başkanı Eren: Türkiye'nin kalkınma çalışmaları dünyada önünü açıyor