Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Soylu açıkladı: DEAŞ'ın sözde Türkiye sorumlusu yakalandı

DEAŞ'ın sözde Türkiye sorumlusu Adana'da yakalanıp tutuklandı. Teröristin geçen hafta İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşif yapan ve tutuklanan DEAŞ üyesine talimat verdiği belirlendi.

Bakan Soylu açıkladı: DEAŞ’ın sözde Türkiye sorumlusu yakalandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. DEAŞ’ın sözde Türkiye sorumlusunun yakalanıp tutuklandığını ifade eden Bakan Soylu, "Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı" paylaşımını yaptı.

"Devlet adamlarını kaçırma hazırlığındaydılar"

Daha sonra konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu,operasyonun ayrıntılarını duyurdu.

Başka örgüt üyelerinin de sorgusunun sürdüğünü belirten Soylu, "Terörist Mahmut Özden'e ulaşıldı. Evinde yapılan aramalarda dijital meteryal ve bilgisayarlarına el konuldu. Irak ve Suriye’den talimatlar aldığı 10-12 kişilik gruplarla Türkiye’de eylem hazırlığında olduğu, silahların gömüleceği yerler ve bunların kimlerle irtibatlanacağı, Türkiye’ye ekonomik açıdan zarar verecek gruplara eylem yapmak, siyasi ve devlet adamlarını kaçırıp Suriye tarafına götürme planı içinde olduğu çok net bir şekilde aldığı talimatlar ve uygulama planlarıyla belirlendi” dedi. 

“Kafamı karıştıran başka işler de var”

Operasyonun devam ettiğini belirten Soylu şunları söyledi: “Kafamı karıştıran başla işler de var o da şu: DEAŞ’ın hiç yapmaması gereken eylemleri de planlandığını görüyoruz. Arkasına bakmak lazım kimin ve nerelerin motivasyon sağladığına bakmak gerekir. Arkadaşlarımız bu yönde çalışmaları yapıyorlar buna ait riski de ölçmeye ve önlemler almaya çalışıyorlar.” 

İstanbul'daki teröriste talimat verdi

Büyük operasyonun yeni ayrıntıları da ortaya çıktı. Terörist Mahmut Özden'in, geçen hafta İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için keşifte bulunduğu belirlenerek tutuklanan DEAŞ üyesine talimat veren kişi olduğu tespit edildi.

İstanbul'dan Adana'ya uzanan operasyon

Ardından operasyon için düğmeye basıldı. Özden, İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adana'da düzenlenen operasyonda yakalandı. İstanbul'a getirilerek sorgulanan Özden çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Polis hep ensesindeydi
Sözde örgüt sorumlusu Özden 10 Temmuz 2018'de de 19 DEAŞ şüphelisi ile birlikte Adana'da yakalanmıştı.  Örgütün Türkiye sorumlusu olduğu bilinen Özden yaklaşık 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Emniyetin sürekli takipte tuttuğu Özden'in İstanbul'da saldırı talimatı vermesi üzerine İstanbul polisi yakalanması için Adana polisi ile irtibata geçti. Terörist Özden yeniden yakalanıp tutuklandı. 

Taksim'de saldırı hazırlığındaydılar 
25 Ağustos’ta İstanbul’da kanlı bir eylem gerçekleştirmek için Taksim’de keşif yapan DEAŞ’lı terörist H.S. yakalanmıştı. Küçükçekmece’de kaldığı otelde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan terörist ile birlikte 1 kalaşnikof tüfek, 5 yedek şarjör ve 150 mermi ele geçirilmişti. DEAŞ'lı terörist tutuklanmıştı.. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • KK
    Kafanız karışmasın
    4 yıl önce

    Sözde örgüt sorumlusu Özden 10 Temmuz 2018'de de 19 DEAŞ şüphelisi ile birlikte Adana'da yakalanmıştı. Örgütün Türkiye sorumlusu olduğu bilinen Özden yaklaşık 7 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. diyor haberde. 7 ay daha yatar çıkar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English